Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slutstation för Barsom?

Ryktena ikväll är starka, att det nyförvärv som Syrianska FC har lovat att presentera i morgon heter Abgar i förnamn och Barsom i efternamn. Denne har av allt att döma tvingats att utlösa Plan B, eftersom ingen av hans mer meriterade intressenter slagit till (allsvensk klubb, norsk klubb, utländsk hemlig klubb).

Med 32 tillryggalagda år i sitt CV, så finns det väl en hel del som talar för att det här blir Barsoms sista klubb. Syrianska ser efter värvningarna av Ijeh och nu Barsom väldigt starka ut och det är väl inte alls otroligt att vi kan få se Barsom på Behrn Arena nästa år igen.

Ring Niang!

Efter att ha sett dagens två provspelare IRL så är slutsatsen entydig: Ring Niang och erbjud honom ett kontrakt. Om man nu från ÖSKs sida inte har något bättre på lut. För dagens två testspelare hade inga allsvenska kvaliteter.

* Christian Noah var inte vän med bollen och tyvärr inte med något annat heller. Kan skickas hem i morgon.

* Finnur Justinusson var mycket rörlig matchen igenom. Hans arbetsinsats imponerade. Men så fort bollen kom i närheten blev det en mindre kris. Bollmottagningarna och bollbehandlingen räcker inte till i dessa sammanhang. Dessutom verkade han överraskad över den fysiska dimensionen av spelet. Han gick inte in i närkamperna och såg överraskad ut då han själv fick en törn eller smäll. Kanske spelar man snällare på Färöarna. Jag skulle kunna tänka mig, att han kan göra en hel del nytta i div 2-laget tack vare sin rörlighet mot försvar som ger anfallarna något större friheter, men för Superettan eller Allsvenskan räcker han inte alls till.

De bästa prestationerna hos ÖSK stod Erik Nilsson, Magnus Kihlberg (om än något matchotränad) samt Daniel Björnkvist (högerback från ÖSK U) för. Den sistnämde gjorde inga större misstag defensivt, vårdade i allmänhet sina uppspel och kom upp ett antal gånger efter kanten. Dessutom sprang han vid ett tillfälle ikapp en fri syrian och blockerade ett bra skottläge.

Matchen slutade med seger för Syrianska FC med 1-0, vilket inte alls var orättvist även om 0-0 nog hade varit rättvisare. ÖSK skapade absolut ingenting framför Frealdsson i södertäljelagets mål.

ÖSK – Syrianska FC

Plats: Örebro
Tid
: 24  februari  18:30
Domare: Martin Strömbergsson

Inför

ÖSK: Det blir match mot Syrianska FC
ÖSK: Inför ÖSK – Syrianska FC
NA: ÖSK tillbaka i stan – match mot Syrianska ikväll

Under

NA: ”Direktrapportering”.
NA-TV: Uddlöst ÖSK mot Syrianska
Kenny Tunmats – k-foto: Matchbilder

Efter

Matchkommentarer
Svartvitt: Oskar bäst när ÖSK förlorade
Eyravallen: Ring Niang