Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Syriansk efterskörd

Papperstidningen innehöll några omdömen från ÖSK-håll efter matchen mot Syrianska FC. Givetvis var det när- och frånvarande provspelare som var i fokus för intresset.

Lennart Sjögren var inte nöjd med den agent som rekommenderat Christian Noah till ÖSK.
– Han (Noah alltså) har inte kvaliteterna och det slår tillbaka på den som rekommenderat honom, konstaterade sportchefen.

Enligt Sixten Boström vill man ge Noah ytterligare en chans att visa vad han eventuellt går för och han stannar därför i Örebro till och med måndag för att vara med på några träningar med laget. Hans framtidsutsikter i Örebro verkar dock obefintliga.
– Noah var inte fit och det var tydligt att han inte har de kvaliteter som vi söker, tyckte Lennart Sjögren.

Svårt att inte hålla med om det. Beträffande färöingen Finnur Justinusson var tongångarna något positivare.
– Han var inte någon färdig allsvensk spelare, men kan vara intressant för framtiden, ansåg sportchefen.

Frågan som sedan återstod att besvara var om detta öppnar vägen för Mame Niang. På den punkten var man från ÖSKs sida förvånansvärt svävande.
– Vi får diskutera under måndagen hur vi skall göra, om vi skall leta vidare eller gå vidare med någon av de här spelarna, berättade Sixten Boström.

Frågan är bara vad man vet på måndag som man inte vet redan idag. Men det är klart. Trupp och ledare har just kommit tillbaka från Spanien med en mycket tröttande hemresa som sista programpunkt. Även om man vet vad man vill göra, så antar jag att ett beslut måste förankras i styrelse etc. och det klarar man nog inte av förrän i början av nästa vecka.  Alternativt har man redan en annan kandidat som man väntar ett besked från under helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.