Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ring Niang!

Efter att ha sett dagens två provspelare IRL så är slutsatsen entydig: Ring Niang och erbjud honom ett kontrakt. Om man nu från ÖSKs sida inte har något bättre på lut. För dagens två testspelare hade inga allsvenska kvaliteter.

* Christian Noah var inte vän med bollen och tyvärr inte med något annat heller. Kan skickas hem i morgon.

* Finnur Justinusson var mycket rörlig matchen igenom. Hans arbetsinsats imponerade. Men så fort bollen kom i närheten blev det en mindre kris. Bollmottagningarna och bollbehandlingen räcker inte till i dessa sammanhang. Dessutom verkade han överraskad över den fysiska dimensionen av spelet. Han gick inte in i närkamperna och såg överraskad ut då han själv fick en törn eller smäll. Kanske spelar man snällare på Färöarna. Jag skulle kunna tänka mig, att han kan göra en hel del nytta i div 2-laget tack vare sin rörlighet mot försvar som ger anfallarna något större friheter, men för Superettan eller Allsvenskan räcker han inte alls till.

De bästa prestationerna hos ÖSK stod Erik Nilsson, Magnus Kihlberg (om än något matchotränad) samt Daniel Björnkvist (högerback från ÖSK U) för. Den sistnämde gjorde inga större misstag defensivt, vårdade i allmänhet sina uppspel och kom upp ett antal gånger efter kanten. Dessutom sprang han vid ett tillfälle ikapp en fri syrian och blockerade ett bra skottläge.

Matchen slutade med seger för Syrianska FC med 1-0, vilket inte alls var orättvist även om 0-0 nog hade varit rättvisare. ÖSK skapade absolut ingenting framför Frealdsson i södertäljelagets mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.