Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15/04: Grattis Örebro Syrianska

Örebro Syrianska IF P15. Svenska Mästare i futsal. (Bilden från Örebrosyrianernas twitterflöde.


Vi avbryter den ordinarie bloggverksamheten för att i stället gratulera Örebro Syrianskas pojklag i klass P15. De blev idag svenska mästare i futsal. Det verkar aldrig ha varit någon tveksamhet om var SM-medaljerna skulle hamna. I semifinalen besegrades Åby IF med 6-1 och i finalen Torslanda IK med 4-1.

Det är inte så ofta som de lokala lagen når så här långt nationellt. Att Syrianska dessutom är en klubb som väl egentligen inte tillhör de väletablerade klubbarna på ungdomssidan i distriktet förhöjer givetvis prestationen ytterligare.

Loön till Syrianska, men Ekstrand Hamrén stannar

Örebro Syrianska meddelar att de gjort klart med ytterligare en av ÖSKs tidigare akademispelare. Det är Mikael Loön som ansluter till klubben efter en säsong hos Nora BK. Därmed återförenas han med bland annat sin tidigare mittfältskollega Mirza Turan som gick till Syrianska redan förra året.
Örebro Syrianska: Fjärde nyförvärvet klar för Örebro Syrianska IF


En före detta ÖSKare som blir kvar i sin hittillsvarande klubb är Carl Ekstrand Hamrén. Han har förlängt sitt kontrakt med Karlslunds IF med ytterligare två år.
Karlslunds IF: Carl Ekstrand Hamrén klar för ytterligare två år!

Demonteringen av Nora

Nora BK, som fått stopp i fotbollsmaskineriet eftersom pengarna verkar ha tagit slut, valde för en tid sedan att frivilligt ta steget ner från div 2 till div 3. Efter det har ett antal av lagets spelare valt att lämna klubben för att i stället knyta kontakt med klubbar som verkar ha bättre framtidsutsikter.

Av spelare med en ÖSK-anknytning blev det för några dagar sedan bekant, att Anton Westerlund tar en plats i Örebro Syrianskas trupp.


Igår blev det klart att de får sällskap av Ebrima Jaithe och Marcus Karlsson.


Idag meddelade så Rynninge att de knutit Viktor Franssila till klubben.


Beträffande övriga före detta ÖSK-spelare i Nora rapporterar NA:s utmärkta lokala Sillyblogg att:
Mikael Loön är klar för (men ännu inte presenterad av) Örebro Syrianska, David Johansson provtränar med Rynninge (men blir det inget kontrakt där talar det mesta för att även han hamnar i Syrianska) och Jacob Nilsson lägger av.


Det verkar som om Örebro Syrianska kommer att kunna förstärka sitt lag rätt ordentligt. Med tanke på de före detta ÖSK-spelarna som redan finns i A-truppen (Albin Ödberg, Mirza Turan, Stefan Hannason, Anel Coralic, Tobias Nilsson och Amel Rastoder) får klubben nästan karaktären av ett ”ÖSK Light”.

Westerlund till Syrianska

Anton Westerlund (Foto: Örebro Syrianska)


ÖSKs tidigare talang Anton Westerlund byter klubb inför den kommande säsongen. Han lämnar Nora BK, som ju drar ner på sina ambitioner efter att frivilligt ha flyttat ner från div 2 till div 3. I stället kommer han nu att representera Örebro Syrianska.

Lite förvånande, tycker jag. Anton är säkert fortfarande tillräckligt bra för att spela högre upp hos någon av Örebros tre div 1-klubbar borde det väl ha funnits en plats. Men det kan ju ha varit andra anledningar till klubbvalet.

I örebrosyrianernas trupp finns det en hel del spelare med en bakgrund hos något ÖSK-lag: Albin Ödberg, Mirza Turan, Stefan Hannason, Anel Coralic, Tobias Nilsson och Amel Rastoder ingår alla i truppen så här i skarven mellan 2018 och 2019. Med tanke på nedtrappningen i Nora är det väl dessutom möjligt att den skaran kan utökas ytterligare.

Örebro Syrianska: Anton Westerlund vinterns första nyförvärv

Anton Westerlund (augusti 2013)

Munster tränar (inte längre) Syrianerna

Örebro

Syrianskas nya tränare i ett fotografi från ett tidigare liv. Här tillsammans med Marcus Astvald efter 2-0 segern på bortaplan mot IFK Kumla den 7 juni år 2008. Sedan dess har han hunnit med att vara proffs några år på Nordirland samt komma tillbaka till Örebro igen. Tiden går.

130907.
Det blev som Bloggen trodde. Långsiktigheten räckte inte ens till en säsong. En inte helt ovanlig situation i klubben. I NA kunde man igår läsa, att Barsaum Cicek hoppat av för andra gången den här säsongen. Paul Munster valde att lämna sitt tränaruppdrag då Cicek återkom efter sitt första avhopp.

Förhoppningsvis finner Paul ett nytt uppdrag hos någon klubb där omsättningen på tränarsidan inte är lika hög.

121219.
Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att klubben gjort klart med en tränarduo inför kommande säsong. En av tränarna är ÖSK-bekantingen Paul Munster, som väl förmodligen ställs inför sitt tuffaste uppdrag någonsin – i alla fall i fotbollssammanhang.

Syrianerna skriver på sin hemsida att: Ledarteamet Barsaum Cicek och Paul Munster har tecknat avtal över den kommande säsongen med option på förlängning vilket helt och hållet stämmer överens med klubbens långsiktighet.


ÖSK-bloggen önskar Paul lycka till med sitt nya uppdrag, men vill samtidigt påpeka, att han inte skall ta det där med långsiktighet alltför bokstavligt. Det hör till ovanligheterna att en och samma tränare klarar sig igenom en hel säsong i den klubben, så att sikta på två är verkligen ambitiöst.

Senior-DM?

Den 6:e mars skall ÖSK spela den från fjolåret uppskjutna semifinalmatchen i distriktscupen. Motståndare är Örebro Syrianska. Ett på sätt och vis ett märkligt val av speldag eftersom föreningen och bolaget har sina årsstämmor inplanerade samma dag. Dessutom skall väl årets trupp presenteras vid den så kallade kick-offen. Men då borde hälften av spelarna vara på Behrn Arena.

Om man studerar ÖSKs hemsida finns det dock inga tecken på att matchen är inplanerad. Den finns inte omnämnd i vare sig A-truppen eller U21-truppens matchprogram och A-truppen skall dessutom enligt träningsschemat köra två pass på tisdagen. Men det står ingenting om distriktcupsmatchen – det brukar det göra.

Motståndarna från Örebro Syrianska tränas i år av Håkan Juhlin, mångårig  talangutvecklare och tipselittränare hos ÖSK. Hans nya lag har höga ambitioner och hoppas kunan ta steget upp till div 2 i år. De verkar dessutom ha fått ihop en bra trupp inför den här säsongen, bland annat spelar Claus Pedersen och Fedja Jelecak i år med dem. I år har de i en träningsmatch slagit Rynninge IK med 4-2.

För att gå vidare till final i cupen måste ÖSKarna förmodligen – på grund av systemet med bonusstraffar – göra minst fyra mål under förutsättning att Syrianska inte gör något spelmål alls. Så det gäller nog för ÖSK att ställa ett rätt starkt lag på  plan – annars blir det förlust.

Somi provtränar med Syrianska

Örebrosyrianernas vänsterkantsspelare Gabriel Somi provtränar med Södertäljesyrianerna, skriver lokaltidningen. Känns väl inte som någon större förlust. Somi var med i årets testmatch, men gjorde inte något större väsen av sig. Kanske för att han placerats som vänsterytter fastän vänsterback eller vänsterbräddare i 4-4-2 är en naturligare placering för honom. ÖSK var nog intresserade av honom för några år sedan då han spelade i IFK Kumla. Men han följde med sina tränare till Syrianska och har suttit fast där sedan dess.

Ingen tvåa för Syrianerna

Det blir inget div 2-spel för Örebro Syrianska nästa år. Efter ett lovande 2-2 resultat på bortaplan i onsdags mot kvalmotståndarna från Spårvägen ville det sig inte riktigt i hemmamatchen på Örnsro. Stockholmarna vann med 3-2 och går således vidare till den andra kvalomgången där de skall möta FC Gute, som igår så dramatiskt lyckades greppa seriemakarnas sista halmstrå.

Förlust mot Örebro Syrianska

Talangtruppen spelade igår eftermiddag en träningsmatch mot Örebro Syrianska. Matchen slutade 2-1 till syrianerna efter det att gästerna försatt större delen av ÖSKs backlinje ur spelbart skick. Värst drabbades ÖSKs lagkapten Daniel Björnkvist efter att ha blivit brutalt nedsparkad av Syrianskas Razak Ouro Nimini. Daniel fick lämna planen med en kraftigt badagerad vad på det ena benet och med en fotledsbandagering på den andra. Utöver Daniel så tvingades även Niklas Svensson, David Rohlén och Anel Coralic av planen efter alltför hårt spel från motståndarlaget.

ÖSK förstärktes, eller hur man nu skall uttrycka det, av Eric Bassombeng samt några testspelare. Den brasilianske mittbacken Gustavo skulle definitivt kunna tillföra laget en hel del, men frågan är vilka möjligheterna är att ”få loss” honom. Han representerar för närvarande Kungsörs BK. Eric Bassombeng tillförde inte speciellt mycket och verkade inte alltför motiverad. Dessutom hade han stora problem med att ta sig förbi syrianernas duktige vänsterback Gabriel Somi. Med ungefär fem minuter kvar av matchen missade Eric dessutom en straffspark som slogs utan någon större övertygelse. Målvakten räddade ett halvhögt inte tillräckligt hårt skott.

ÖSK tog ledningen efter en knapp timmes spel genom provspelande (Saad?) framspelad av Eric Bassombeng. Syrianska utjämnade efter tre minuter, medan David Rohlén låg skadad på planen. Vinstmålet kom fem minuter senare, när ÖSK-försvaret fick se sig genomspelat med målskottet från nära håll.

Plusvarianterna i ÖSKs lag var inte så många, men Gustaf Källberg skall ha överbetyg för allt sitt slit och sin entusiasm på mittfältet. Kevin Larsson och Albin Ek och för all del även David Rohlén brukar inte figurera så ofta i div 2-laget, men visade alla att de inte behöver skämma bort sig i de här sammanhangen.

På det hela taget en match som man nog hellre skulle vilja ha ospelad.

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Daniel Björnqvist (10), Gustavo, Pontus Jakobsson, Niklas Svensson (37)
Mittfält: Viktor Lindqvist (52), Gustav Källberg, Kevin Larsson
Anfall: Eric Bassombeng, Adam Botvidsson (55), Anel Coralic (31)

Ersättare: Claus Pedersen, Saad (55), 27 Brasse (31), 29 Brasse (52), Albin Ek (37) , David Rohlén (13)

Syriansk brasse gör mål i Kiruna

Det här är väl rätt så O-T, men kanske av intresse för de som har följt ÖSK Ungdom under senare år. Diego Valviesse spelade en tid för Örebro Syrianska och visade sig vara en rätt skicklig fotbollsspelare. Han ”scoutades” sedan av Kiruna FF (div 3) och har etablerat sig som Malmfältens skyttekung. Norrländska Socialdemokraten har en artikel om honom.