Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Tyson Afshari till Örebro Syrianska

Örebro Syrianska meddelade igår, att Tyson Afshari skrivit ett tvåårskontrakt med klubben. Den unga mittfältaren kom till ÖSK från Hammarbys Akademi sommaren 2022 och sågs väl allmänt som en stor talang och framtida A-lagsspelare. Han har även fått möjligheten att träna en hel del med A-truppen under de ett och ett halvt år han tillhört ÖSKs akademi.

Men av någon anledning lyckades han aldrig ta steget från juniorverksamhet till A-truppstillhörighet. När nu de jämnåriga Charlie Swartling och Linus Alperud har tagit steget till A-truppen och han fått stanna kvar i akademin känns övergången till örebrosyrianerna inte så överraskande. Han är tillräckligt bra för att spela seniorfotboll även om ÖSK inte tyckt att kan försvara en plats i A-truppen.

 Jag spelar mittback men kan även spela som central mittfältare, säger Tyson i Syrianernas nyhetsflash. Lite förvånande att han ser sig som mittback. Där spelade han aldrig i ÖSKs akademilag.

Örebro Syrianska: Syrianska värvar Tyson Afshari
Lagstatistik: Tyson Afshari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.