Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin P18/06: Två ÖSKare till Bosösammandragning

P18/06-landslagets förbundskapten Andreas Pettersson har kallat 46 spelare till en elitsammandragning på Bosön mellan den 29:e februari och den 3:e mars. Bland de kallade återfinns två spelare från ÖSK. Det är målvakten Buster Runheim och vänsterkantsspelaren Ebbe Wingemark.

I potten för deltagarna ligger väl främst en plats i den matchtrupp, som får resa till Marbella för matcher mot Norge och Rumänien under mars månad..

SvFF: 46 spelare kallade till läger

Akademin: Uttagningar till elitläger

Bosöläger för P17.
För åldersklassen P17/06 arrangerar SvFF ett elitläger på Bosön mellan den 15 och 20 juni. Förbundskapten Andreas Pettersson har kallat sammanlagt 68 spelare för deltagande och en av dessa är ÖSKs vänsterkantsspelare Ebbe Wingemark.
SvFF: 68 spelare kallade till läger på Bosön


Riksläger för P15/08.
Det traditionella distriktselitlägret i Halmstad under juli månad finns inte längre efter protester från diverse distriktsförbund. Dessa sammandragningar har ersatts av ett riksläger för åldersklassen.

Till årets riksläger, som arrangeras mellan den 3 och 7 juli, har sammanlagt 170 spelare kallats. Edwin Ibrahimbegovic och Cyril Joe Laomadi, vilka tillhör ÖSK Ungdoms framgångsrika PA15-trupp, finns med bland de spelare som tagits ut till lägret. Från Örebro deltar dessutom Neo Almkvist och Ahmed Wisam Saeed från Karlslund
SvFF: 170 spelare kallade till Riksläger P08

P17/06: Tre nya landskamper för Ebbe Wingemark

Innan det hunnit smälta undan skall Bloggen väl nämna, att Ebbe Wingemark spelade tre landskamper för Sverige för någon vecka sedan. Han var uttagen till den trupp som mötte Belgien, Norge och Polen i en vänskapsturnering i Spanien.

Som brukligt vid den här typen av turneringar blev det många spelarbyten under de tre matcherna för att dels inte slita för hårt på spelarna, dels för att landlagsledningen skulle få en bra möjligheter att se alla spelarna i olika matchsituationer.

230205. Sverige – Belgien 3-0
Ebbe Wingemark blev inbytt och spelade hela den andra halvleken.

230207. Norge – Sverige 2-1
Ebbe Wingemark spelade från start och blev utbytt i den 62;a minuten,

230209. Sverige – Polen 2-5
Ebbe Wingemark blev inbytt i den 61:a minuten

SvFF: 3-0-seger mot Belgien
SvFF: Snöplig förlust mot Norge
SvFF: Förlust mot Polen i avslutningen

P17/06: Landslagsplats för Wingemark

Ungdomsförbundskaptenen Andreas Pettersson har tagit ut sin första trupp för P06-landslaget. ÖSKs vänsterkantsspelare Ebbe Wingemark är en av totalt 20 spelare som fått kallelsen till en fyrnationsturnering i Spanien i början av februari. Det svenska laget kommer att möta Belgien, Norge och Polen den 5:e, 7:e och 9:e februari i La Nucia. Tätt på given där, vilket bör innebära att samtliga spelare får en hel del speltid.

Wingemarks ”landslagskompis” Buster Runheim verkar dock få stanna hemma den här gången. Men har ju tidigare vid några tillfällen fått en landslagsplasts efter ett återbud. Kanske går det likadant den här gången. Han verkar i alla fall hålla en av reservplatserna till målvaktspositionen.

SvFF: Trupp till fyrnationsturneringen i Spanien

P16/06: Runheim och Wingemark från start mot Serbien

När Sveriges P16-landslag spelade den andra matchen i dubbellandskampen mot Serbien var det två ÖSKare som fick en plats i startelvan. Den sent inkallad Buster Runheim stod i mål och Ebbe Wingemark (med det klassiska vänsterytternumret 11 på matchdressen) tog väl hand om de offensiva uppgifterna längs vänsterkanten (gissar jag).

Buster Runheim häll nollan innan han blev utbytt i halvtid. Efter det att han kallades in fanns det tre målvakter i truppen och jag antar att landslagsledningen ville se alla tre i aktion. Målvakten i den första matchen fick se den här från läktaren.

För Ebbe Wingemarks del blev det spel till den 74:e minuten innan det blev dags för honom att lämna över sin plats som en av två sent utbytta spelare.

SvFF: 1-2 i returen mot Serbien
SvFF: Matchfakta

Närmast på programmet för den här åldersklassen står nu ett EM-kval som avgörs i Kroatien under andra halvan av oktober. Vi får väl hoppas att de två ÖSK-spelarna får fortsatt förtroende. I Sveriges kvalgrupp deltar förutom hemmanationen även Albanien och Wales.

Akademin: Wingemark får plats i trupp som möter Serbien

ÖSK-akademins snabba vänsterkantsspelare Ebbe Wingemark har fått fortsatt förtroende av P16-landslagets förbundskapten Christofer Augustsson. Han är en av 20 spelare som tagits ut till en dubbellandskamp mot Serbien i början av september.

Den första matchen spelas den 6 :e och den andra två dagar senare. I Nordiska Pojkturneringen som spelades för några veckor sedan fick den då landslagsdebuterande Wingemark speltid i alla tre matcherna. Han gjorde dessutom mål då han nickade in en boll efter hörna.

Målvakten Buster Runheim blev kallad till Pojkturneringen efter att den redan startat – förmodligen beroende på en skada på någon av de ursprungligen uttagna målvakterna. Runheim fick dessutom målvaktsjobbet i den sista av de tre landskamperna. Men på listan över de uttagna till matcherna mot Serbien finns han inte med.

SvFF: Trupp till matcher i Serbien

Akademin: Landslagsdebut för Runheim och mål av Wingemark

ÖSK-akademin hade två spelare med i dagens P16-landskamp mot Nordirland.

Buster Runheim som kallats in under pågående turnering fick göra landslagsdebut efter att ha suttit på bänken i den förra matchen.

Ebbe Wingemark, som spelat från start i de två första matcherna fick den här gången starta sittande. Inbytt blev han i den 65;e minuten och i den 88:e minuten debuterade hans som målskytt i landslaget då han nickade in en hörna och därmed kvitterade Nordirlands ledning. I den åttonde övertidsminuten satte kunde sedan Djurgårdens Isak Alemayehu Mulugeta avgöra matchen till Sveriges fördel genom ett frisparksmål.

SvFF: Dramatisk seger i Sarpsborg
SvFF: Matchfakta.

Akademin: Wingemark från start och Runheim på bänken i Nordisk Pojk

Det svenska P16/06-landslaget spelade igår sin andra match i den pågående nordiska pojkturneringen. Det var hemmanationen Norge som stod för motståndet i en match som slutade 2-2.

Precis som i den första matchen fick ÖSKs snabba vänsterytter Ebbe Wingemark förtroendet från start, men till skillnad mot den första matchen blev det inte en hel match. Den här gången byttes han ut efter 77 minuter. (Helt normalt i de här sammanhangen för övrigt).

ÖSKs målvakt Buster Runheim ingick inte i den ursprungliga landslagstruppen men har kallades för några dagar in för de återstående två matcherna. Den här gången fick han dock nöja sig med att se matchen från bänken. Förhoppningsvis får han en möjlighet att göra sin landslagsdebut i den avslutande matchen.

Turneringen (som inte är en vanlig turnering utan en vänskapsmatchsammandragning med sju deltagande nationer) avslutas i morgon (som är en tisdag) då Sverige möter Nordirland.

SvFF: 2-2 mot Norge
SvFF: Matchinfo

Akademin: Wingemark landslagsdebuterade i vinstmatch

ÖSK-akademins Ebbe Wingemark landslagsdebuterade igår då Sverige mötte och besegrade Färöarna med 1-0 i den nordiska pojkturneringen. Wingemark spelade från start och han var en av bara fyra spelare som fick spela hela matchen.

I SvFF:s matchrapport noteras att Sverige tilldömdes en straffspark i matchens slutminuter efter det att ÖSKaren blivit fälld. En straffspark som dock Lucas Bergvall, som tidigare givit Sverige ledningen på en frispark, sköt över.

SvFF: 1-0 mot Färöarna i Nordisk pojk

Sverige står nu över nästa omgång (det är fem lag som deltar) innan det blir dags för nästa match på måndag. Då är det hemmanationen Norge som står för motståndet.