Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/05: Malïk Mokédé till elitsammandragning

ÖSKs Malïk Mokédé är en av 46 spelare som kallats till en elitsammmandragning på Bosön mellan den 28:e februari och den 3:e mars. Sammandragningen leds av P18/05-landslagets förbundskapten Mirza Jelečak, ett inte obekant namn för ÖSK-publiken ( i alla fall inte för de lite äldre).

Jag hade hoppats och trott att även ÖSKs talangfulle offensiva mittfältare Charlie Swartling skulle få en möjlighet att visa upp sig. Det fick han inte. Är man 18 skall man nog redan ha tagit plats i en seniortrupp för att bli uttagen – i alla fall om man spelar i Sverige. Vi får hoppas att en reservplats dyker upp.

Rant. Jag ser ofta att en sådan här kallelse behandlas och omnämns som en landslagsuttagning. Det är den inte. Det finns inga fotbollslandslagstrupper som består av 46 spelare.


Enligt Fotbolltransfers.com spelade Mirza Jelecak sammanlagt 102 matcher för ÖSK under åren 2001 – 2006. Han noterades för 8 mål från sin mittfältsposition (av vilka det mot IFK Norrköping var det vackraste). Dessutom stod han för 7 målgivande passningar under sint tid i ÖSK.

P17/05: Sverige utslaget ur EM-slutspelet

För några dagar sedan avslutades Sveriges spel i P17-klassens EM-slutspel. Det svenska laget kunde tyvärr inte ta sig vidare från det inledande gruppspelet. Med tre lag som slutade på 6 poäng fick den inbördes målskillnaden mellan dessa tre lag fälla avgörandet. Detta innebar att Portugal och Danmark (som Sverige besegrat) gick vidare till slutspelet medan svenskarna fick packa och resa hem.

Det bittra slutet på EM-slutspelet skall dock inte skymma det faktum att det var väldigt starkt av laget att överhuvudtaget klara av att kvalificera sig för den avgörande EM-turneringen.

SvFF: Tufft slut på P17-EM
ÖSKs Karlslundsförvärv Malïk Mokédé var en av spelarna i landslagstruppen och han fick speltid i alla tre matcherna.


Tillägg 220615.
NA: ÖSK-talangen om äventyret


Resultat.
Sverige – Danmark 2-1: Spelade hela matchen
Sverige – Portugal 4-2: Inbytt i den 55:e minuten
Sverige – Skottland 1-0: Utbytt i den 54 minuten

P17/05: Malïk Mokédé uttagen till EM-trupp

ÖSKs Karlslundsförvärv Malïk Mokédé är en av 19 spelare som tagits ut till den P17-trupp som i maj skall spela EM för åldersklassen.

För ÖSK gäller det väl nu att se till att Mokédé får lämplig matchträning inför turneringen och att man inte nöjer sig med att behålla honom i det matchvakuum som de flesta av talangerna i A-truppen hamnar i. En utlåning till en lokal klubb eller spel med PA19-laget är väl de alternativ som står ÖSK till buds. Vi får se om de lyckas åstadkomma något vettigt fram till turneringen.

SvFF: Truppen till P17-EM i Israel i maj

EM-slutspelet (SvFF).

P17/05: Sverige vidare till EM-slutspel

Det svenska P17-landslaget har kvalificerat sig till det EM-slutspel som avgörs i Israel mellan den 16 maj och 1 juni.

I gårdagens avslutande match blev det visserligen bara 0-0 mot Lettland, men det svenska laget gick lätt vidare som den bästa tvåan i de åtta kvalgrupperna. I det svenska laget spelade Malïk Mokédé från start tills dess att han blev utbytt i den 70:e minuten. Han har fått speltid i alla tre kvalmatcherna och bör väl ha en god möjlighet att bli uttagen till den trupp som reser till Israel.

SvFF: Sverige klart för slutspel i U17-EM

P17/05: EM-chans för Sverige och Mokédé

Det svenska P17-lanslaget stod för en bra insats i dagens EM-kvalmatch (Elite Round) mot Schweiz. Efter segern har det svenska laget en riktigt bra möjlighet att kvalificera sig till EM-slutspelet, dit 8 gruppsegrare och de sju bästa tvåorna kvalificerar sig.

ÖSKs Malik Mokédé startade på bänken och blev sedan som förste svenske spelare inbytt i den 58:e minuten. Tio minuter senare hade han lämnat sitt bidrag till den svenska segern genom en målgivande passning.

SvFF: Seger mot Schweiz i Elite Round

P17/05: Mokédé inbytt då Sverige kryssade

Sverige och Danmark delade på poängen då lagen möttes i den första matchen i EM-kvalets Elite Round. Sverige svarade för en stark upphämtning och gick från ett halvtidsunderläge med ställningen 0-2 till det oavgjorda slutresultatet 2-2.

ÖSKs Karlslundsförvärv Malïk Mokédé blev inbytt i halvtid och var alltså med på planen under Sveriges upphämtning.

SvFF: 0-2 till 2-2 för Sverige i EM-kvalet


Silly Winter 2021/22: ÖSK värvar talang från Karlslund


ÖSK skriver idag, att de kommit överens med Karlslunds IF FK om en övergång för den 17-årige talangen Malïk Mokédé. Spelaren har förvisso fortfarande haft amattörstatus, men eftersom övergången sker utanför den så kallade frimånaden krävs det ändå att både avlämnande och övertagande klubb är ense om övergången. Vilket alltså innebär att ÖSK fått lov att köpa loss Mokédé från Karlslund.

Dessutom skall väl Örebro Syrianska och ÖSK Ungdom, som han tidigare spelat för, ha en slant i form av utbildningsbidrag för den tid han tillhörde dessa klubbar. Inga större belopp där dock (3.000 per år för 12-14 åringar och 5.000 för åren 15 och 16. Karlslunds del av övergångssumman regleras väl i den övergripande uppgörelsen).

Mokédé anses vara en mycket lovande talang och skall ha haft intresse på sig från ett antal svenska och möjligen även utländska klubbar. Att ÖSK lyckades genomföra övergången får nog ses som en prestigemässig framgång.

ÖSK: Malïk Mokédé skriver på för ÖSK
Karlslunds IF FK: Malïk Mokédé till ÖSK Fotboll!
NA: Klart: ÖSK köper loss landslagsyttern från Karlslund
Lagstatistik: Spelade matcher 2019 – 2021
NA: Mokédé hyllas av ÖSK-kaptenen – långa avstängningen och kända farbrorn
NA: Karlslunds svar efter avstängningen på Mokédé