Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Wright till ÖSK

ÖSK och Degerfors skriver på sina respektive webbplatser, att Kevin Wright lämnar Degerfors för ÖSK.

Wright är född den 28 december. Imponerande av honom att trots det sena födelsedatumet ta en plats i Chelseas akademitrupp. Oftast brukar sent födda ungdomar vara näst intill chanslösa att ta plats i klubbarnas fotbollsakademier.

ÖSK: Kevin Wright klar för ÖSK Fotboll
Degerfors IF: Örebro Sportklubb köper ut Kevin Wright
NA (Betalvägg): ÖSK värvar från Degerfors
Svartvitt: Kevin Wright klar för Örebro SK
Fredrik Carlsson (NA, Betalvägg): Därför lättade ÖSK på plånboken och köpte Kevin Wright
NA (Betalvägg): ÖSK-planen: Så ska Wright få igång Prodells måljakt

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: Wright nära ÖSK?

FotbollDirekt skriver/avslöjar – eller hur man nu vill uttrycka det – att det nu är nästan klart med vänsterbacken Kevin Wrights övergång från Degerfors till ÖSK. Enligt FD är det enda som återstår ett positivt resultat från den obligatoriska läkarundersökningen. FD uppger vidare att man kommit överens om ett treårskontrakt.

FotbollDirekt: Förre Chelsea-talangen till allsvenskan – köps loss

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: Wright till ÖSK?

Det har varit tunnsått med transferrykten på sistonde. Speciellt som ÖSK med jämna mellanrum säger att de fortfarande är på jakt efter en mittback, en vänsterwingback samt en anfallare. Fast inte nödvändigtvis alla tre – det räcker not inte pengarna till för. Så först i kön har bäst chans att få spela på Behrn Arena senare i år. Frågan är bara om det finns någon som vill det.

Idag dök det dock upp ett rykte som säger, att ÖSK är en av två klubbar som är intresserade av att knyta Degerfors vänsterback Kevin Wright till sig. Den andra intressenten skall enligt FotbollDirekt, som kom med uppgiften, vara Östersunds FK. Att det finns ett intresse för Wright från ÖSKs sida ryktades det om även i höstas. Fast då var det IFK Norrköping som stod för konkurrensen. Men det handlar än så länge bara om rykten.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Allsvensk dragkamp om Chelseaprodukt

NA följer upp ämnet och skriver att ÖSK enligt deras uppgifter är intresserade av Wright.
– Jag kan väl inte bekräfta så mycket mer än att vänster wingback-positionen är någonting som vi tittar på. Och spelare med vänsterfot, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till tidningen.

En spelare som däremot inte längre verkar vara aktuell för ÖSK är Joel Qwiberg. Den före detta BP-spelaren har misslyckats i sitt försök att etablera sig i amerikanska MLS och fick nyligen lov att lämna MLS-klubben San José Earthquakes.

NA (Betalvägg): Degerfors succéspelare aktuell för ÖSK – efter att MLS-backen nobbats

Wright är fortfarande kontraktbunden till Degerfors och skulle enligt FD kosta mellan 500 tkr och 700 tkr att köpa loss. Jag har lite svårt att se att ÖSK med sin svaga ekonomi kan tänka sig att köpa loss en spelare. Men det skulle möjligen kunna vara aktuellt att någon annan spelare går åt andra hållet. Det finns några yngre spelare i truppen som definitivt skulle må bra av att få speltid.


Ytterligare ett tecken på att något skulle kunna vara på gång är denna tweet.

Twittrande från okända personer är väl inte något man skall ta på allvar egentligen. Men om man kollar vad Musa påstått tidigare kan man se, att han faktiskt haft rätt några gånger tidigare.

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: ÖSK intresserade av Degerfors-back?

FotbollDirekt skrev häromdagen, att Kevin Wright Degerfors tjugotvåårige vänsterback, intresserar både IFK Norrköping och ÖSK. Spelaren är kontraktsbunden till Degerfors även under nästa år, så en intresserad klubb måste köpa loss honom.

Spelaren säger, som många i hans situation gör, att han inte vet något om saken utan hänvisar till agent. För egen del har jag svårt att tro att spelarna i fall som dessa inte håller sig väldigt väl informerade om vad som händer. Men att hänvisa till agenten är ett praktiskt sätt att inte behöva säga eller kommentera. Degerfors sportchef Patrik Werner säger sig för egen del inte känna till något om intresse från andra klubbar, men indikerar även att klubben är beredda att sälja om priset är rätt.

Man kan ju fråga sig hur ett sådant här rykte uppkommer. Det kan ju vara så att någon eller några klubbar rent allmänt hört av sig till Moses Ssewankambo, som är Wrights agent, för att höra sig för om hur det ser ut med kontraktssituationen etc. För agenten gäller det väl sedan att försöka hålla intresset vid liv och förbättra förhandlingssituationen. Något han lämpligen kan göra genom att berätta för FotbollDirekt, att det finns flera intresserade och i det här fallet dessutom namngivna klubbar.

Vad beträffar ÖSK skulle ett sådant här rykte möjligen kunna sätta lite press på Sebastian Ring. Denne har ju fått ett kontraktsförslag, som har inte verkar vilja acceptera, innan han har haft möjlighet att undersöka eventuella andra alternativ. Om ÖSK nu undersöker möjligheterna att ta in en annan vänsterback påminner han sig kanske hur det gick för Daniel Björnqvist och Maic Sema, vilka båda befann sig i liknande situationer. Då de kommit så långt, att de var villiga att skriva kontrakt med ÖSK, fanns det inte längre något kontrakt kvar att skriva på, eftersom klubben under tiden valt att gå vidare med ett annat alternativ.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Peking jagar förre Chelseatalangen