Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Intresse för Wright

NA gick idag ut med att det finns ett AIK-intresse för Kevin Wright. Någonting de skriver att de hört från flera håll.

När de konfronterade Axel Kjäll med påståendet undvek Kjäll att gå i clinch, men bekräftade i alla fall att det funnits/finns ett visst intresse från andra klubbar. Dessa skall mer eller mindre lösaktigt ha hört sig för om ytterbackens situation. Dock utan att gå in i några förhandlingar. Dessutom kan Kjäll ha hört från andra som hört det någonstans att vänsterkantsspelaren är intressant.

Wright själv verkar att ta det hela med en klackspark. Han kanske har en högre målsättning än att bli AIK:are. Utomlands, typ.
– Jag har egentligen inte hört något från något annat lag. Om det dyker upp något så är det alltid trevligt men samtidigt ska jag fortsätta att fokusera på där jag är, och det är i Örebro. Om jag fortsätter att prestera så är jag säker på att det kommer att finnas intresse, säger han om framtiden, säger han till tidningen.

ÖSK skall enligt tidningen, ha satt en prislapp på engelsmannen. I storleksordningen några miljoner kronor. Det är ju inte mycket sett ur ett internationellt perspektiv. Men tydligen inte ett belopp som motiverar svenska klubbar att göra slag i saken.

Jag tror han bli kvar i alla fall fram till sommaren. När de klubbar som spelar vår-höst skall se över sina trupper kan han bli aktuell. Han skulle dock behöva göra några fler mål (eller framspelningar) för att bli lite hetare på transfermarknaden. Det offensiva är väl det i hans spel som gör honom intressant. Ingen lär värva honom för att de behöver förstärka försvaret.

Om en möjlighet till klubbyte dyker upp, verkar det hur som helst inte vara speciellt mycket som binder honom till Örebro. Det mest positiva han har att säga om Örebro verkar vara att det i alla fall är bättre än Degerfors, där han bodde tidigare. På frågan om hur han som kommer från London anpassat sig till att bo i Örebro, svarar han (något uppgivet är jag frestad att tro).

– Jag har anpassat mig. Jag har ju bott i Degerfors vilket är ännu mindre än här. Jag fokuserar bara på mig själv, tittar på Netflix men det finns inte mycket att göra, speciellt under vintern. På sommaren åker jag ibland till Stockholm, som är lite mer min smak. Samtidigt är det bra för mig här. Det finns inga distraktioner. Jag fokuserar, tittar på fotboll, äter bra, tränar.

Landslagsspel kan det bli i höst (tror han). I så fall för Sierra Leone.

NA: Uppgifter: Kevin Wright placeras i AIK
NA: Kevin Wright om AIK-intresset och framtiden

Kevin Wrights statistik (fotbolltransfers.com).

Kevin fick sitt mål till slut

ÖSKs andra mål i hemmamatchen mot Falkenberg gjordes påpassligt av Kevin Wright. SvFF:s matchrapportör (eller vem det nu var) valde dock att klassa målet som ett självmål. Något som Kevin bestämt förnekade och det hade säkert den utpekade självmålaren Karl Söderström också gjort om någon frågat honom.

NA:s uppmärksamme Fredrik Carlsson noterar idag, att SvFF efter någon veckas betänketid ändrat uppfattning och nu givit ÖSKs flinke vänsterkantsspelare kredit för målet. Vilket dessutom innebar att Martin Broberg fick en notering för den målgivande passningen.

Omgång 17: ÖSKare i Veckans Lag

Att Carlos Strandberg skulle få en plats i veckans lag på diverse nätsajter kommer inte som någon större överraskning. Men det fanns även några andra ÖSKare som tog en plats i Veckans Lag-uttagningarna.

SofaScore.
Algoritmen hos SofaScore placerade Carlos Strandberg som en av två anfallare bredvid Hammarbys Imad Khalili.

Team of the Week provided by Sofascore LiveScore


Fotbollskanalen.
Hos Fotbollskanalen är det duon Robert Lundström och Robin Östlind som tar ut Veckans Lag. Givetvis har de tagit ut Carlos Strandberg. Dessutom fann Kevin Wright nåd inför deras ögon och spelar som vänsterback i deras lag.


FotbollDirekt.
Redaktionen hos FotbollDirekt har vaknat till liv efter en semesterslummer och tagit ut ett lag med Carlos Strandberg i anfallet.


Aftonbladet.
Aftonbladet gömmer sin elva bakom en betalvägg. Men genom den väggen har det sipprat ut, att ÖSKs Simon Amin tog en plats i deras veckolag.

Skadeläget

Spelarna är tillbaka och har nu tränat igen i ungefär en vecka. Man hade ju hoppats att alla skulle vara frisk, krya och tillgängliga, men så är inte fallet. Enligt NA:s rapportering verkar läget vara ungefär så här.


Simon Amin.
Har fått ett återfall med samma typ av skada som höll honom borta under stora delar av försäsongen. Han deltar inte i den gemensamma träningen utan får nöja sig med att se på när de andra tränar från en testcykel.

NA (Betalvägg): Simon Amin smyger igång efter ledigheten – för att inte upprepa gamla skadan


Daniel Björkman.
Verkar ha någon typ av problem eftersom han inte deltagit fullt ut i de gemensamma träningarna.


Daniel Björnquist.
Har nog 6-8 veckor kvar innan han kan spela match igen.

NA (Betalvägg): Lustiga slumpen gav Daniel Björnquist lyxig rehabhjälp – på Mallorca


Martin Broberg.
Deltar i vissa träningsmoment, men inte i alla.


Dennis Collander.
Kom tillbaka från landslaget med någon typ av känning. Det lutade först åt att det rörde sig om någon typ av ljumskskada, men därefter har man konstaterat att det rör sig om skada (inflammation?) på symfysen. En skadetyp som väl inte är helt väldefinierad och som kan ta lång tid att rehabilitera fullt ut.

NA (Betalvägg): Ovanlig skada har hållit ÖSK-talangen borta från träning

Det här var den typ av skada som drabbade Patrik Anttonen under hans sista år i ÖSK och som höll honom borta från spel under långa perioder.
NA (2011): Anttonen kan bli borta året ut


Albin Granlund.
Albin Granlund skadade ett knä i Finlands EM-kvalmatch mot Bosnien. Han är fortfarande på semester så ingen vet väl egentligen hur allvarlig skadan är.

Ett problem med Granlund verkar vara, att han lätt drabbas av följdskador. När han kom ny till ÖSK drabbades han till exempel av en lindrigare knäskada då han var med det finska landslaget på deras vinterturné. Återkommen till Örebro råkade han sedan ut för en muskelbristning i låret som härleddes till den tidigare knäskadan.


Agon Mehmeti.
Deltar i vissa träningsmoment, men inte i alla.


Johan Mårtensson.
Deltar i vissa träningsmoment, men inte i alla.


Filip Rogic.
Har någon typ av problem. Deltar inte jämt (men ibland) fullt ut i träningen.


Kevin Wright.
Tog det lite lugnare då träningen drog igång. Något problem/känning i högerbenet. Men verkar vara ok nu eftersom NA inte rapporterat att han missar delar av träningen.

Silly Winter 2018/19: Wright till ÖSK

ÖSK och Degerfors skriver på sina respektive webbplatser, att Kevin Wright lämnar Degerfors för ÖSK.

Wright är född den 28 december. Imponerande av honom att trots det sena födelsedatumet ta en plats i Chelseas akademitrupp. Oftast brukar sent födda ungdomar vara näst intill chanslösa att ta plats i klubbarnas fotbollsakademier.

ÖSK: Kevin Wright klar för ÖSK Fotboll
Degerfors IF: Örebro Sportklubb köper ut Kevin Wright
NA (Betalvägg): ÖSK värvar från Degerfors
Svartvitt: Kevin Wright klar för Örebro SK
Fredrik Carlsson (NA, Betalvägg): Därför lättade ÖSK på plånboken och köpte Kevin Wright
NA (Betalvägg): ÖSK-planen: Så ska Wright få igång Prodells måljakt

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: Wright nära ÖSK?

FotbollDirekt skriver/avslöjar – eller hur man nu vill uttrycka det – att det nu är nästan klart med vänsterbacken Kevin Wrights övergång från Degerfors till ÖSK. Enligt FD är det enda som återstår ett positivt resultat från den obligatoriska läkarundersökningen. FD uppger vidare att man kommit överens om ett treårskontrakt.

FotbollDirekt: Förre Chelsea-talangen till allsvenskan – köps loss

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: Wright till ÖSK?

Det har varit tunnsått med transferrykten på sistonde. Speciellt som ÖSK med jämna mellanrum säger att de fortfarande är på jakt efter en mittback, en vänsterwingback samt en anfallare. Fast inte nödvändigtvis alla tre – det räcker not inte pengarna till för. Så först i kön har bäst chans att få spela på Behrn Arena senare i år. Frågan är bara om det finns någon som vill det.

Idag dök det dock upp ett rykte som säger, att ÖSK är en av två klubbar som är intresserade av att knyta Degerfors vänsterback Kevin Wright till sig. Den andra intressenten skall enligt FotbollDirekt, som kom med uppgiften, vara Östersunds FK. Att det finns ett intresse för Wright från ÖSKs sida ryktades det om även i höstas. Fast då var det IFK Norrköping som stod för konkurrensen. Men det handlar än så länge bara om rykten.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Allsvensk dragkamp om Chelseaprodukt

NA följer upp ämnet och skriver att ÖSK enligt deras uppgifter är intresserade av Wright.
– Jag kan väl inte bekräfta så mycket mer än att vänster wingback-positionen är någonting som vi tittar på. Och spelare med vänsterfot, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till tidningen.

En spelare som däremot inte längre verkar vara aktuell för ÖSK är Joel Qwiberg. Den före detta BP-spelaren har misslyckats i sitt försök att etablera sig i amerikanska MLS och fick nyligen lov att lämna MLS-klubben San José Earthquakes.

NA (Betalvägg): Degerfors succéspelare aktuell för ÖSK – efter att MLS-backen nobbats

Wright är fortfarande kontraktbunden till Degerfors och skulle enligt FD kosta mellan 500 tkr och 700 tkr att köpa loss. Jag har lite svårt att se att ÖSK med sin svaga ekonomi kan tänka sig att köpa loss en spelare. Men det skulle möjligen kunna vara aktuellt att någon annan spelare går åt andra hållet. Det finns några yngre spelare i truppen som definitivt skulle må bra av att få speltid.


Ytterligare ett tecken på att något skulle kunna vara på gång är denna tweet.

Twittrande från okända personer är väl inte något man skall ta på allvar egentligen. Men om man kollar vad Musa påstått tidigare kan man se, att han faktiskt haft rätt några gånger tidigare.

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: ÖSK intresserade av Degerfors-back?

FotbollDirekt skrev häromdagen, att Kevin Wright Degerfors tjugotvåårige vänsterback, intresserar både IFK Norrköping och ÖSK. Spelaren är kontraktsbunden till Degerfors även under nästa år, så en intresserad klubb måste köpa loss honom.

Spelaren säger, som många i hans situation gör, att han inte vet något om saken utan hänvisar till agent. För egen del har jag svårt att tro att spelarna i fall som dessa inte håller sig väldigt väl informerade om vad som händer. Men att hänvisa till agenten är ett praktiskt sätt att inte behöva säga eller kommentera. Degerfors sportchef Patrik Werner säger sig för egen del inte känna till något om intresse från andra klubbar, men indikerar även att klubben är beredda att sälja om priset är rätt.

Man kan ju fråga sig hur ett sådant här rykte uppkommer. Det kan ju vara så att någon eller några klubbar rent allmänt hört av sig till Moses Ssewankambo, som är Wrights agent, för att höra sig för om hur det ser ut med kontraktssituationen etc. För agenten gäller det väl sedan att försöka hålla intresset vid liv och förbättra förhandlingssituationen. Något han lämpligen kan göra genom att berätta för FotbollDirekt, att det finns flera intresserade och i det här fallet dessutom namngivna klubbar.

Vad beträffar ÖSK skulle ett sådant här rykte möjligen kunna sätta lite press på Sebastian Ring. Denne har ju fått ett kontraktsförslag, som har inte verkar vilja acceptera, innan han har haft möjlighet att undersöka eventuella andra alternativ. Om ÖSK nu undersöker möjligheterna att ta in en annan vänsterback påminner han sig kanske hur det gick för Daniel Björnqvist och Maic Sema, vilka båda befann sig i liknande situationer. Då de kommit så långt, att de var villiga att skriva kontrakt med ÖSK, fanns det inte längre något kontrakt kvar att skriva på, eftersom klubben under tiden valt att gå vidare med ett annat alternativ.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Peking jagar förre Chelseatalangen