Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kevin Wright flyttar till USA

ÖSKs före detta vänsterback Kevin Wright har gjort klart med en ny klubb (och en ny kontinent). Det är den amerikanska klubben Oakland Roots Sports Club från Kalifornien som knutit till sig den nu 27-årige Wright.

Oakland Roots SC tillhör den amerikanska ligan USL Championship som hittas precis under Major Leauge Soccer (MLS). Klubben är relativt ny och startades så sent som 2018 av en grupp ”Oakland natives”, dvs Oaklands ursprungsbefolkning.

Kevin Wright kom till ÖSK – från Degerfors – inför säsongen 2019 och blev snabbt något av en publikfavorit från sin offensiva vänsterbacksplats. Totalt blev det tre år i ÖSK innan han flyttade vidare till Sirius inför 2022 för att sedan gå vidare till den grekiska andraligan under sommaren samma år.

Under tiden i ÖSK landslagsdebuterade den englandsfödde Wright även för Sierra Leone.

Oakland Roots SC: Oakland Roots Sports Club Sign Sierra Leone National Team Left Back Kevin Wright
NA: ÖSK-profilen byter spel i Grekland mot USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.