Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsspel med förhinder

Två av ÖSKs spelare har blivit uttagna till sina lands landslagstrupper inför det kommande landslagsfönstret. Men ingen av dem kommer att kunna spela på grund av omständigheter som de inte själva råder över.

Kevin Wright.
Kevin Wright, som efter tre landslagsuttagningar är på väg att etablera sig i Sierra Leones landslag, har tvingats tacka nej på grund av Coronarestriktioner.

Laget står inför två avgörande matcher i kvalturneringen inför de Afrikanska Mästerskapen (Africa Cup of Nations). Två bortamatcher återstår i kvalturneringen, först mot gruppjumbon Lesotho och sedan mot Benin, som för tillfället håller den andraplats som kvalificerar för spel i huvudturneringen.

Vistelsen i Lesotho innebär, att Wright måste sitta 10 dagar i karantän efter återkomsten till Sverige, skriver NA. Vilket i sin tur kolliderar med den allsvenska premiären. Fast även vistelsen i Benin borde innebära denna påföljd kan man tycka. Hur som helst med det – han åker inte. Wright lär ju för övrigt redan ha varit sjuk i COVID-19 under sin julhelgsvistelse i England. Så han borde vara immun mot sjukdomen, men några särskilda regler för de som redan varit drabbade finns det inte.

NA: Därför tvingas ÖSK-försvararen tacka nej till landslaget


Rasmus Karjalainen.
ÖSKs inlånade anfallare missar Finlands matcher på grund av en minst sagt ovanlig skada. Enligt NA, har han fått ett mindre sår på kroppspulsådern och han kan därför givetvis inte spela. Såret skall ha uppkommit efter det att han fått en boll i huvudet under en ÖSK-träning. Tufft för finländaren som väl knappast tillhör de givna i landslagstruppen, men som hoppas på att ta en plats i sommarens finska EM-trupp.

NA: ÖSK-anfallaren missar VM-kvalet – drabbad av blödning i nacken


Mer information.
NA: ÖSK-anfallaren om livshotande skadan • Så ska han komma tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.