Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16/01: Sverige vidare till Elite Round

Sverige och Polen spelade oavgjort 1-1 då den tredje omgången av kvalet till nästa års P17-EM avgjordes idag. Precis som i den tidigare matchen mot Cypern gjordes Sveriges mål, då matchen i princip var färdigspelad. Rasmus Wikström frispark direkt i mål gjordes i den tredje tilläggsminuten och var matchens sista spark.

Precis som i de tidigare två matcherna fick Helmer Andersson full speltid.

Eftersom de två bästa lagen i gruppen går vidare innebär Sveriges andraplats att laget är klart för en fortsättning i Elite Round. Att det är så kan det svenska laget i hög grad tacka Helmer Andersson för. Det var nämligen hans övertidsmål i matchen mot Cypern som gav Sverige den nödvändiga andraplatsen. Dagens match mot Polen hade faktiskt kunnat förloras, men oavgjort ser ju bättre ut.

SvFF: Sverige vidare efter 1-1 mot Polen

P16/01: Helmer räddade poäng på övertid

Sveriges P16/01-landslag spelade idag sin första ”riktiga” tävlingsmatch. I EM-kvalgruppspelet på Cypern mötte svenskarna hemmanationen och fick nöja sig med ett oavgjort 1-1 resultat.

Det hade kunnat sluta värre. Efter en mållös första halvlek tog Cypern ledningen tidigt i den andra. Svenskarnas anfall var fruktlösa och till råga på allt fick de dessutom sin lagkapten Kevin Ackerman utvisad, när det återstod ungefär fem minuter av matchen.

På övertid kunde dock Sverige genom ÖSKs Helmer Andersson utjämna till 1-1. Förmodligen på en nick efter en fast situation. Han är ju rätt duktig på sådana.

SvFF: Sen kvittering för P16/01-landslaget i kvalet

Turneringen fortsätter nu med en match mot San Marino innan ett möte med Polen väntar i den sista och förmodligen avgörande matchen.

P16/01: Helmer Andersson till EM-kval

ÖSKs Helmer Andersson tillhör numera stamspelarna i de svenska P01-landslagen. Inte så överraskande alltså, att han tagits ut till den svenska landslagstrupp, som skall försöka kvala in till P17-EM nästa år.

Det första hindret på vägen till ett EM-slutspel är det gruppspel, som skall avgöras på Cypern mellan de 17 och 23 oktober. Sveriges motståndare förutom värdnationen är San Marino och Polen. Segraren och tvåan i gruppspelet går vidare till fortsatt kvalspel.

SvFF: Franzéns P16-trupp till EM-kvalet

P16/01: Full tid för Helmer

Sverige spelade tidigare idag den första landskampen mot Slovakien. Efter en mållös första halvlek regnade målen in i den andra och när det var färdigregnat stod Sverige som segrare med 4-1.

ÖSKs Helmer Andersson spelade som vanligt mittback från start och fick precis som sina lagkamrater i backlinjen spela matchens alla 80 minuter.

SvFF: 4-1-seger mot Slovakien

Den andra delen av dubbellandskampen spelas på torsdag i Piteå.

P16/01: Helmer Andersson uttagen till dubbellandskamp

Helmer Andersson.

Det svenska P16-landslaget kommer att spela en dubbellandskamp mot Slovakien som en förberedelse inför EM-kvalet på Cypern i oktober månad. Den svenske förbundskaptenen Roger Franzén ha tagit ut en trupp på 20 spelare för landskamperna, vilka kommer att avgöras i Boden (12 oktober) och Piteå (14 oktober).

En av de uttagna spelarna är ÖSKs mittback Helmer Andersson. Helmer är något av en veteran i de här sammanhangen. Han har redan hunnit med 10 landskamper i åldersklassens landslag.

SvFF: P17-trupp till dubbelmöte med Slovakien

P16/01: Sverige trea i Nordisk Pojk.

Helmer Andersson ( träningsväst) i kamp med Jonathan Forsberg .


Den avslutande placeringsmatchen avgjordes idag i den Nordiska Pojklandslagsturneringen på Island. Sverige med en andraplats i gruppspelet mötte Polen som var tvåa i den andra gruppen. Matchen slutade med en 2-0 seger för det svenska laget.

ÖSKs mittback Helmer Andersson fick sitta över den i princip betydelselösa tredje gruppspelsmatchen mot Färöarna. Men mot Polen var han med igen och spelade alla matchens 80 minuter.

Helmer kan alltså se tillbaka på en vecka som gav honom tre fulltidsmatcher i pojklandslaget. Dessutom lär han ha fått hoppa in som vikarierande lagkapten i den andra matchen då ordinarie lagkaptenen Kevin Ackerman byttes ut.

SvFF: Sverige trea i Nordisk pojkturnering

P16/01: Sverige kryssade mot Färöarna

Det svenska P16-landslaget avslutade igår gruppspelet i den nordiska pojklandslagsturneringen på ett mindre bra sätt. Det blev mållöst och alltså oavgjort då Sverige mötte Färöarna. Ett lag som tidigare besegrats av Danmark med 8-1. Nu hade resultatet inte någon betydelse för Sveriges del.

Även vid en vinst hade Sverige kommit tvåa i gruppspelet så på det sättet spelade det mållösa resultatet ingen roll. För Sverige återstår nu en placeringsmatch mot Polen då man spelar om platserna 3 och 4. Den matchen avgörs i morgon (lördag).

ÖSKs Helmer Andersson fick en möjlighet att ta igen sig igår efter att ha spelat full tid i båda de inledande gruppspelsmatcherna. Han finns med högsta sannolikhet med på planen igen då det blir avspark mot Polen.

SvFF: Mållöst mot Färöarna

P16/01: Nordisk pojk för Helmer Andersson

Helmer Andersson ( träningsväst) i kamp med Jonathan Forsberg .


ÖSKs mittback Helmer Andersson har blivit uttagen till den pojklandslagstrupp som skall representera Sverige i årets nordiska pojklagsturnering. En uttagning som börjar bli rutin för Helmers del. Han har redan sju landskamper på sin meritlista.

Turneringen spelas på Island med matcher mot Finland (30 juli), Danmark (1 augusti) och Färöarna (3 augusti). Det finns ytterligare en grupp med deltagande från Island, Nordirland, Polen och Norge. Jag antar att de blir någon slags placeringsmatch mellan lag från de två grupperna efter gruppspelet.

Nytillträdd förbundskapten för åldersgruppen är Roger Franzén som tidigare tränat bland annat Hammarby och GIF Sundsvall.

SvFF: Nordisk pojk på Island