Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Helmer Andersson mot förlängning

NA:s Fredrik Carlsson har talat med Axel Kjäll om planerna för mittbacken Helmer Andersson. Denne lånades ut till Karlslunds IF förra året och spelade 22 matcher för laget. Efter säsongen gick hans kontrakt med ÖSK ut och en förlängning diskuteras nu. Kanske inte så överraskande eftersom han tränat med ÖSK sedan försäsongen drogs igång.

Kjälls plan verkar att vara att förlänga kontraktet och att sedan låna ut honom igen. Intresse för ett lån verkar att finnas. Det gäller dock att hitta en klubb tillräckligt högt upp i seriesystemet för att det skall vara intressant och på sikt kunna leda till en plats i ÖSKs backlinje.

Ska man konkurrera om en plats i allsvenskan ska man kunna prestera på superettannivå, säger Kjäll.

Så är det. Man bör rimligen ställa samma krav på sina talanger som man gör på spelare utifrån innan man tar in dem i A-truppen. För att spela allsvenskt i ÖSK skall man vara en dominant spelare i ett lag i Superettan.

NA: Pojklandslagsmannen på väg mot ÖSK-förlängning – här är framtidsplanen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.