Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: Thill får stanna – om han vill

NA skriver om Vincent Thill och hans kontraktssituation. Thill är ju här på ett korttidslån från den ukrainska klubben Vorskla Poltava. Lånet löper ut den 30 juni och vad som händer sedan har hittills varit oklart.

Nu har i alla fall ett frågetecken kunnat rätas ut. FIFA har nämligen förlängt den dispens som gör det möjligt för spelare från ryska och ukrainska lag att gå på lån till andra klubbar. Ett potentiellt hinder för fortsatt spel med ÖSK röjts undan.

Därmed inte sagt, att Thill kommer att fortsätta med spel i ÖSK. På den punkten är han uppfriskande klar. Till NA säger han, att han trivts bra i Örebro och gärna stannar kvar. Men om det kommer ett erbjudande från någon annan klubb som han tycker är bättre kommer han att acceptera det.

Oklart är det också om Thill kan stanna kvar och spela för ÖSK tills dess att han har skrivit på ett kontrakt med någon annan klubb. Jag antar, att han vill spela fotboll och hålla sig i form även efter den 30 juni. Annars blir bortamatchen den 27 juni mot Landskrona mycket väl bli hans sista för ÖSK.

NA: Ukrainska lånen förlängs – ÖSK-spelaren kan stanna
NA: Thill om ÖSK och framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.