Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Munster går vidare

Paul Munster, som tidigare representerat både ÖSK och ÖSK Ungdom (Talangtruppen), samt varit ansvarig tränare för akademins U19-trupp under en säsong, har bytt jobb.

I början av februari månad lämnade han sitt jobb som tränare och sportchef för indiska Minerva Punjab FC. Anledningen uppgavs vara personlig, eftersom han sade sig vilja återvända till Sverige för att fortsätta sin tränarkarriär här. Möjligen kan även den sportsliga utvecklingen för Minerva ha bidragit till beslutet. Laget var utan vinst i de senaste nio matcherna med sex förluster och tre oavgjorda då han lämnade klubben.

Nu blev det dock inte någon återkomst till Sverige, utan snarare tvärt om. I dagarna har han nämligen utsetts till förbundskapten för öriket Vanuatu.

Vanuatu är en ögrupp i Stilla Oceanien (tidigare var namnet Nya Hebriderna). Befolkningen uppskattas till lite drygt 275.000 innevånare. Enligt Wikipedia är landet en av världens minst utvecklade länder med begränsad ekonomi och dålig ekonomi samt med brist på utbildad arbetskraft.

Sportstar: Paul Munster quits as Minerva Punjab head coach
Football in Oceania: Vanuatu hire new men’s head coach
Wikipedia: Vanuatu

Jag har tidigare skrivit följande om Pauls tid i ÖSK och i Örebro.
Paul var en av de spelare som ÖSK tog in år 2005 för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målgörandet efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul är således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Paul återvände sedan ytterligare en gång till Sverige. Men då var det som tränare. År 2012 ansvarade han Assyriska BK för att året därpå byta till Örebro Syrianska. Under åren 2014-2016 var han assisterande tränare i BK Forward, innan han tog över som ansvarig för ÖSK-akademins U19-trupp. Med ÖSK-juniorerna lyckades han väl inte speciellt bra (eller dåligt) och hans tid som ÖSK-tränare blev inte längre än en säsong.

Upphittad på nätet: Paul Munster

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson.


BBC har skrivit en lång artikel om Paul Munsters karriär som spelare och tränare. Munster är nuförtiden ”head coach and technical director” för Minerva Punjab FC i Indien. Hans stora dröm är att bli manager för ett engelskt lag i Premiere League. Fast dit är det nog en väldigt lång väg.

BBC Sport NI: Former Irish League striker enjoying the ’Wacky Races’ of life as manager in India

År 2011 skrev jag följande om Munster karriär som spelare för ÖSK:
Paul var en av de spelare som ÖSK tog in för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målfabrikationen efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul blev således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Paul återvände sedan ytterligare en gång till Sverige. Men då var det som tränare. År 2012 tränade han Assyriska BK för att året därpå byta till Örebro Syrianska. Under åren 2014-2016 var han assisterande tränare i BK Forward innan han tog över som ansvarig för ÖSK-akademins U19-trupp. Med ÖSK-juniorerna lyckades han väl inte speciellt bra (eller dåligt) och hans tid som ÖSK-tränare blev inte längre än en säsong.

Nytt uppdrag för Munster

Paul Munster spelade inte bara för ÖSK utan kom några år senare tillbaka och gjorde ett antal matcher för ÖSKs dåvarande Talangtrupp. Här på ett målgörarfoto tillsammans med Marcus Astvald.

Örebro Syrianskas nya tränare i ett fotografi från ett tidigare liv. Här tillsammans med Marcus Astvald efter 2-0 segern på bortaplan mot IFK Kumla den 7 juni år 2008. Sedan dess har han hunnit med att vara proffs några år på Nordirland samt komma tillbaka till Örebro igen. Tiden går.


Paul Munster, som har ett förflutet hos ÖSK både som spelare och som tränare för Akademins U19-trupp har ett nytt uppdrag. Och det handlar om vilket uppdrag som helst (typ tränare för ett juniorlag på Nordirland eller så). Nej, han har blivit utnämnd till Technical Director för indiska mästarna Minerva Punjab. Vem såg det komma?

Newsletter: Paul Munster joins Indian champions
The Tribune: Paul Munster appointed new technical director of Minerva FC

Silly Season 2016/17: Holm fortsätter i ÖSK

Jag hörde idag, att David Holm skall ha kommit överens med ÖSK om en ettårig kontraktsförlängning. Han har hittills haft något slags ungdomskontrakt och det förlängs nu till (förhoppningsvis) något bättre villkor. David har jobbat hårt under de senaste åren på att komma tillbaka efter två knäskador och har under hösten kunnat träna för fullt med U19-truppen.

I och med att han fyller 20 nästa år blir det inget mer spel i juniorallsvenskan för hans del. Däremot kan han givetvis spela U21-matcherna och dessutom finns ju sedan i år ånyo möjligheten att ”lista honom” för en annan klubb, vilket öppnar möjligheten för seniorspel i till exempel något av distriktets div 2-lag.

David är en intelligent anfallare med bra arbetskapacitet. När han är i form är han en mycket duktig målskytt.

David är dock den enda 97:an som får fortsätta i ÖSK nu när 19-årsgränsen passeras. En del av de som lämnar lär enligt ryktet vara på väg till IFK Kumla, där de i så fall kan återknyta bekantskapen med Michel Yanez som gick dit redan under sommaren.

Jag hörde dessutom att Paul Munster med bakgrund som spelare både i ÖSKs A-lag och i den dåvarande Talangtruppen engagerats som tränare för ÖSK U19. Paul har under de senaste tre åren jobbat som assisterande tränare i BK Forward.

Lundholm och Brcic tränar 99-or

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson.

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson. Sittande till höger ser man Erik Nilsson.

På P99-ornas websida hos ÖSK Ungdom finn det nu information utlagd om vilka som tar tränaransvaret för åldersgruppen nästa år. Ansvarig för ÖSK Ungdoms U-trupp blir Gustaf Lundholm.

Ett spännande uppdrag för en ung tränare med en gedigen ÖSK-bakgrund. Efter det att återkommande knäproblem satt stopp för en lovande fotbollskarriär med spel under Håkan Juhlin i ÖSK Ungdom och senare en lärlingsplats i ÖSKs A-trupp valde Gustaf i stället att satsa på tränarskapet. Förra säsongen var han assisterande tränare för Karlslunds div 2-lag och i år tar han således steget tillbaka till moderklubben igen.

Om Johan Brcic vet jag väl inte så mycket mer än att han under det här året varit verksam som ungdomstränare inom BK Forwards organisation.

ÖSK Ungdom: Presentation av Gustaf Lundholm
ÖSK Ungdom: Presentation av Johan Brcic

Kihlberg förlängde

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.


ÖSKs föredetting Magnus Kihlberg har förlängt sitt tränarkontrakt med BK Forward. Det blir ytterligare ett år för Magnus hos gulingarna. Till skillnad mot tidigare år lär det dock inte bli några inhopp för att förstärka en tunn trupp för hans del. Det är i alla fall vad man hos BK Forward tror / hoppas på.

BK Forward: ”Kilen” klar för ett tredje år

En annan före detta ÖSKare som förlängt sitt kontrakt som tränare är Samuel Wowoah (fast det glömde jag visst att skriva om då det skedde). Samuel fick lov att ta huvudansvaret för Karlslunds A-lag i somras, då den tidigare tränaren Mustafa Ismail lämnade klubben. Tillsammans med Stefan Ärnsved och den tidigare ÖSK-talangen Gustaf Lundholm blev resultatet en stark höst med fortsatt div 2-spel. En prestation som nu alltså reulterat i ett fortsatt tränaruppdrag för Samuels del.

Karlslunds IF: Samuel Wowoah fortsätter som KIF-tränare

Till sin hjälp får han den före detta ÖSK-spelaren Paul Munster.

Munster tränar BK Forward

Klubben på väster gjorde idag klart med den före detta ÖSKaren Paul Munster som assisterande tränare under den kommande säsongen. Huvudansvaret för träning och coachning kommer precis som förra året att ligga hos Magnus Kihlberg. Det blir således en klar ÖSK-profil på Forwards tränarpar nästa år. Det här blir Pauls andra träningsuppdrag. Det första var självmordsuppdraget som tränare för Örebro Syrianska – en uppgift som väl ingen tränare i modern tid klarat av under en hel säsong. Eller i alla fall något åt det hållet.

Bloggen önskar det nygamla tränarparet i Forward lycka till. Efter två relativt framgångsrika år kan den kommande säsongen nog komma att bli betydligt tuffare eftersom ett antal profilspelare har lämnat eller verkar vara på väg att lämna klubben.

BK Forward: Mittfältare och assisterande tränare klara

Munster tränar (inte längre) Syrianerna

Örebro

Syrianskas nya tränare i ett fotografi från ett tidigare liv. Här tillsammans med Marcus Astvald efter 2-0 segern på bortaplan mot IFK Kumla den 7 juni år 2008. Sedan dess har han hunnit med att vara proffs några år på Nordirland samt komma tillbaka till Örebro igen. Tiden går.

130907.
Det blev som Bloggen trodde. Långsiktigheten räckte inte ens till en säsong. En inte helt ovanlig situation i klubben. I NA kunde man igår läsa, att Barsaum Cicek hoppat av för andra gången den här säsongen. Paul Munster valde att lämna sitt tränaruppdrag då Cicek återkom efter sitt första avhopp.

Förhoppningsvis finner Paul ett nytt uppdrag hos någon klubb där omsättningen på tränarsidan inte är lika hög.

121219.
Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att klubben gjort klart med en tränarduo inför kommande säsong. En av tränarna är ÖSK-bekantingen Paul Munster, som väl förmodligen ställs inför sitt tuffaste uppdrag någonsin – i alla fall i fotbollssammanhang.

Syrianerna skriver på sin hemsida att: Ledarteamet Barsaum Cicek och Paul Munster har tecknat avtal över den kommande säsongen med option på förlängning vilket helt och hållet stämmer överens med klubbens långsiktighet.


ÖSK-bloggen önskar Paul lycka till med sitt nya uppdrag, men vill samtidigt påpeka, att han inte skall ta det där med långsiktighet alltför bokstavligt. Det hör till ovanligheterna att en och samma tränare klarar sig igenom en hel säsong i den klubben, så att sikta på två är verkligen ambitiöst.

Munster provtränar med Västerås SK

Paul Munsters andra ÖSK-karriär skedde hos ÖSK Ungdom. Här tillsammans med Marcus Astvald på ett målgörarfoto efter en 2-0 seger mot IFK Kumla i juni år 2008.


VLT skriver, att ÖSKs föredetting Paul Munster skall provträna med det nynedflyttade div 1-laget Västerås SK.  Sedan Munster i höstas avslutade sin proffs”karriär” hos nordirländska Linfield FC lär han ha hållit formen uppe genom att träna innebandy med Hovsta IF. Tror sig bloggen veta – men det kan vara fel. Vi får se om formen kanske räcker till för att ta en plats hos VSK. För Paul är garanterat målfarlig, det vet bloggen.

Munster åter till Sverige

 

Ett målgörarfoto från juni år 2008. ÖSK Ungdom har just slagit FBK Karlstad med 5-0. De nöjda målgörarna är från vänster Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson. Sittande nere till vänster kan man även skymta Erik Nilsson.

Belfast Newsletter skriver, att Paul Munster lämnar sin hittillsvarande klubb FC Linfield och återvänder till Sverige. Paul var en av de spelare som ÖSK tog in för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målfabrikationen efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp  den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul blev således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Pauls framtidsplaner är nu tydligen att återvända till Sverige och att försöka hitta en klubb han kan spela för. Med tanke på att han numera är kontraktslös skall detta gå att ordna redan innan transferfönstret öppnas.

Belfast Newsletter: Munster returns to Sweden
FC Linfield: Paul Munster says farewell to Linfield