Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Munster går vidare

Paul Munster, som tidigare representerat både ÖSK och ÖSK Ungdom (Talangtruppen), samt varit ansvarig tränare för akademins U19-trupp under en säsong, har bytt jobb.

I början av februari månad lämnade han sitt jobb som tränare och sportchef för indiska Minerva Punjab FC. Anledningen uppgavs vara personlig, eftersom han sade sig vilja återvända till Sverige för att fortsätta sin tränarkarriär här. Möjligen kan även den sportsliga utvecklingen för Minerva ha bidragit till beslutet. Laget var utan vinst i de senaste nio matcherna med sex förluster och tre oavgjorda då han lämnade klubben.

Nu blev det dock inte någon återkomst till Sverige, utan snarare tvärt om. I dagarna har han nämligen utsetts till förbundskapten för öriket Vanuatu.

Vanuatu är en ögrupp i Stilla Oceanien (tidigare var namnet Nya Hebriderna). Befolkningen uppskattas till lite drygt 275.000 innevånare. Enligt Wikipedia är landet en av världens minst utvecklade länder med begränsad ekonomi och dålig ekonomi samt med brist på utbildad arbetskraft.

Sportstar: Paul Munster quits as Minerva Punjab head coach
Football in Oceania: Vanuatu hire new men’s head coach
Wikipedia: Vanuatu

Jag har tidigare skrivit följande om Pauls tid i ÖSK och i Örebro.
Paul var en av de spelare som ÖSK tog in år 2005 för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målgörandet efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul är således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Paul återvände sedan ytterligare en gång till Sverige. Men då var det som tränare. År 2012 ansvarade han Assyriska BK för att året därpå byta till Örebro Syrianska. Under åren 2014-2016 var han assisterande tränare i BK Forward, innan han tog över som ansvarig för ÖSK-akademins U19-trupp. Med ÖSK-juniorerna lyckades han väl inte speciellt bra (eller dåligt) och hans tid som ÖSK-tränare blev inte längre än en säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.