Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Upphittad på nätet: Paul Munster

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson.


BBC har skrivit en lång artikel om Paul Munsters karriär som spelare och tränare. Munster är nuförtiden ”head coach and technical director” för Minerva Punjab FC i Indien. Hans stora dröm är att bli manager för ett engelskt lag i Premiere League. Fast dit är det nog en väldigt lång väg.

BBC Sport NI: Former Irish League striker enjoying the ’Wacky Races’ of life as manager in India

År 2011 skrev jag följande om Munster karriär som spelare för ÖSK:
Paul var en av de spelare som ÖSK tog in för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målfabrikationen efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul blev således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Paul återvände sedan ytterligare en gång till Sverige. Men då var det som tränare. År 2012 tränade han Assyriska BK för att året därpå byta till Örebro Syrianska. Under åren 2014-2016 var han assisterande tränare i BK Forward innan han tog över som ansvarig för ÖSK-akademins U19-trupp. Med ÖSK-juniorerna lyckades han väl inte speciellt bra (eller dåligt) och hans tid som ÖSK-tränare blev inte längre än en säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.