Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lukman till Syrianska i Västerås

Lukman Murad (2013)


ÖSKs tidigare talang Lukman Murad har gjort klart med en ny klubb. Under den kommande säsongen kommer han att representera västeråsklubben Syranska IF Kerburan. Dit går han från örebroklubben Örebro Syrianska IF till vilka han var utlånad från BK Forward under avslutningen av förra året. Enligt de västeråsiska syrianerna har hans familj flyttat till Västerås så det kanske är det som ligger bakom klubbytet.

Syrianska IF Kerburan: Syrianska värvar anfallare

Noterar i sammanhanget att NA verkar ha slagit in på den numera populära trenden ”Alternativa Fakta”. Som rubrik på nyheten skriver tidningen:Korrekta fakta är att Lukman tillhörde ÖSKs A-trupp under åren 2013 (Superettan) och 2014 (Allsvenskan), men att han aldrig spelade någon seriematch för klubben. Han kan ju möjligen ha suttit på bänken vid något tillfälle. Sommaren 2014 gick han sedan på lån till BK Forward. År 2014 då han enligt NA spelade allsvensk fotboll för ÖSK fyllde han 18.

I höstas rapporterade tidningen, att han var nära ett proffskontrakt i Oman. Men det blev alltså ett div 2-lag i Västerås i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.