Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lukman nära proffskontrakt

Lukman Murad (2013)

Lukman Murad (2013)


NA skrev igår om Lukman Murad som nyligen var på väg att bli proffs i Oman. Enligt tidningen hade han fått ett kontraktsförslag som han tyckte var väldigt bra. Arbetet med att få fram ett visum för honom tog dock så lång tid, att transferfönstret hann stänga innan visumet var klart. Så där rann det proffskontraktet ut i sanden.

Lukman hoppas dock, att han skall få en ny chans nästa gång transferfönstret öppnas. Detta sker den första januari nästa år och fönstret är sedan öppet till den 28 januari. Jag har dock en känsla av att om man behöver ett arbetsvisum så får man nog lov att börja jobba på ett sådant redan innan fönstret har öppnats.

NA: Lukman nära proffskontrakt: ”Har försökt att hålla det hemligt”

Lukman kom tidigt fram som en stor talang i ÖSK Ungdoms verksamhet på Ekäng. Han representerade Sverige som pojklandslagsspelare som 15- och 16-åring. Så småningom togs han upp till ÖSKs A-lagstrupp, där han dock aldrig lyckades etablera sig. I stället blev det några utlåningar till BK Forward, som också skrev kontrakt med honom i vintras efter det att hans kontrakt med ÖSK gått ut. I somras hamnade han sedan i Örebro Syrianska i div 2 och det såg väl ut som om hans karriär som elitspelare i fotboll var på väg att ta slut. Vi får se om den kan ta ny fart i Oman i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.