Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Philip Garvö – från Ö till Å

ÖSK tackade idag på förmiddagen Philip Garvö för den (relativt) korta tid han jobbat i och med klubben. Garvö anställdes i augusti 2020 som fystränare för P19 och senare även som assisterande fystränare för herrlaget.

Blev han ett offer för de utrensningar som förlusten av den allsvenska statusen kommer att innebära? Oklart eftersom Axel Kjäll i sin avskedsmening önskade honom lycka till med sitt nya uppdrag. Så brukar man inte skriva till de som fått sparken och nu befinner sig till den så kallade arbetsmarknadens förfogande.

Nu visar det sig, att Garvö går direkt vidare till ett nytt jobb. Det kan till och med vara så att det var han själv som sade upp sig. IFK Mariehamn hälsar honom nämligen idag välkommen som ny fystränare i klubben på ett 1+1 års avtal.

ÖSK: ÖSK tackar Philip Garvö för hans tid i klubben
IFK Mariehamn: Philip Garvö ny fystränare i IFK

Igboananike till Mariehamn


ÖSKs föredetting Kennedy Igboananike har en ny klubbadress (igen). Kennedy vars karriär väl tyder på ett visst mått av otålighet lyckades aldrig göra sig gällande i Sirius – hans senaste svenska klubb. Det blev bara 1 match från start och tre inhopp under hans år i Uppsalaklubben. Helt naturligt då för båda parter att bryta upp och starta om. Hans kontrakt med IFK Mariehamn är bara ettårigt så om ett år kan han byta klubb igen om han känner för det eller om omständigheterna tvingar honom till det.

Lite svårt att förstå att det inte ville lyfta för honom hos Sirius. Under de två åren hos ÖSK gjorde han trots allt 9 mål vardera säsongen. Han var väl inte en utpräglad lagspelare, men fungerade bra som spets och avslutare. Han högg på det mesta och visste oftast var målet var beläget. Men han passade väl inte in i Siriustränarnas (Rydström och nu i år Bäckströms) spelidé eller så tyckte de att man hade bättre anfallare att tillgå.

IK Sirius: Kennedy Igboananike lämnar Sirius Fotboll
IFK Mariehamn: Kennedy Igboananike klar för Grönvitt

Igboananikes fotbollsprofil på fotbolltransfers.com

Träningsmatch i slutet av juni

ÖSK och IFK Mariehamn har kommit överens om att lagen skall mötas i en träningsmatch den 29 juni. Lagen möts på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn och avspark sker kl 19:00 (finsk tid förmodar jag).

Allsvenskan för ÖSKs del börjar inte förrän omkring den 18 juli, men innan dess skall ytterligare två omgångar i Svenska Cupen spelas. Om ÖSK besegrar IFK Norrköping väntar cup-omgång nr 4 som skall spelas den 4 juli och vinner laget den matchen så skall kvartsfinalerna i cupen spelas den 10 juli.

Ålandstidningen: Örebro blir sommarens stormatch för IFK

ÖSK – IFK Mariehamn 2-0

Tommy Wirtanens moderklubb gästar Örebro (Foto: IFK Mariehamns hemsida.)

Plats: Örebro
Tid
: 6  mars 11:00 (OBS – ändrad tid för avspark)
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle

Inför

IFK Mariehamn: Inför Örebro SK – IFK Mariehamn
Ålandstidningen: ”Sunday” synas på nytt

Under

NA: Direktrapportering
ÖSK: Direktrapportering
NA-TV: Magisk Bedoya räddade genrepet (video)
Kenny Tunmats – k-foto: Matchbilder

Efter

Nya Åland: Wirtanens ÖSK fällde IFK
IFK Mariehamn: Willis Ochieng vaktade målet i matchen mot Örebro SK.
FotbollDirekt: Boström hyllar unge Astvald
ÖSK: Seger i genrepet
Alternativa fotbollsnyheter: Matchrapport Örebro SK – IFK Mariehamn
Svartvitt: Vinst i genrepet mot IFK Mariehamn
Alvbågebloggen: Tanker efter genrepet

Läget inför Mariehamnsmatchen

Informationsflödet på nätet är minst sagt begränsat inför dagens träningsmatch mot IFK Mariehamn. Men papperstidningen har i alla fall noterat att matchen skall spelas. Huvudartikeln handlar om Alejandro Bedoya som beskrivs som glödhet inför den kommande säsongen. Han ha skaffat sig en agent, vilket lyckligtvis inte blev den hale Cabrera utan Patrick Mörk från Köping. Mörk tror att Alejandro har en 50-50 chans att kunna bli uttagen till det amerikanska VM-laget.

Beträffande skadeläget så skriver tidningen att Patrik Anttonen, som efter en rätt förstörd försäsong äntligen fick spela några minuter mot Degefors i onsdags, får lov att se lördagsmatchen från läktarplats. Han slog upp den skada han besvärats av under försäsongen. Dessutom så kommer följande spelare att saknas:

– Kim Olsen, vars vadskada beskrivs som lättare. Sixten tycker att det bästa är att vila honom till premiären och inte chansa. Vilket väl skulle tyda på att han nästan är återställd.
– Eric Bassombeng (lår)
– Michael Almebäck (fot)
– Robin Staaf (höft)

Enligt tidningen så ser ÖSKs preliminära startelva ut på följande sätt: John Alvbåge – Tommy Wirtanen, Bertin Ze, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Nordin Gerzic, Fredrik Nordback, Alejandro Bedoya – Marcus Astvald, Michael Jidsjö, Roni Porokara