Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Igboananike till Mariehamn


ÖSKs föredetting Kennedy Igboananike har en ny klubbadress (igen). Kennedy vars karriär väl tyder på ett visst mått av otålighet lyckades aldrig göra sig gällande i Sirius – hans senaste svenska klubb. Det blev bara 1 match från start och tre inhopp under hans år i Uppsalaklubben. Helt naturligt då för båda parter att bryta upp och starta om. Hans kontrakt med IFK Mariehamn är bara ettårigt så om ett år kan han byta klubb igen om han känner för det eller om omständigheterna tvingar honom till det.

Lite svårt att förstå att det inte ville lyfta för honom hos Sirius. Under de två åren hos ÖSK gjorde han trots allt 9 mål vardera säsongen. Han var väl inte en utpräglad lagspelare, men fungerade bra som spets och avslutare. Han högg på det mesta och visste oftast var målet var beläget. Men han passade väl inte in i Siriustränarnas (Rydström och nu i år Bäckströms) spelidé eller så tyckte de att man hade bättre anfallare att tillgå.

IK Sirius: Kennedy Igboananike lämnar Sirius Fotboll
IFK Mariehamn: Kennedy Igboananike klar för Grönvitt

Igboananikes fotbollsprofil på fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.