Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Källberg till Norge

Gustav Källberg på bänken tillsammans med en väl påpälsad Daniel Björnqvist (2010)

Gustav Källberg på bänken tillsammans med en väl påpälsad Daniel Björnqvist (2010)


Igår blev det klart, att Erik Nilsson flyttar norrut för att ta hand om IK Brages mittfält. Där skulle han kunna återknyta bekantskapen med Gustav Källberg – mittfältskollega från tiden i ÖSK Ungdom/Talangtruppen.

Men så blev det alltså inte. Brage skriver idag, att Gustav kommer att lämna klubben för att i stället representera norska Örn Horten FK.

Efter sina år i ÖSKs talanglag flyttade Gustav till Sandvikens IF som han spelade för i tre år. Inför årets säsong flyttade han hem till Dalarna igen för att spela för Brage. Årets säsong har dock präglats av en hel del skadebekymmer och enligt Dalarnas Tidningar deltog han bara i 11 matcher.

Gustavs nya klubb hittar man i div 2, vilket med den något märkliga fotbollsmatematiken motsvarar tredjenivån. Det blir alltså ett lag på ungefär samma nivå som IK Brage han ansluter till.

IK Brage: Gustav Källberg till Norge
Dalarnas Tidningar: Brages mittfältare Gustav Källberg flyttar till Norge

Källberg till Brage?

Gustav Källberg: På väg hem till Dalarna?

Gustav Källberg: På väg hem till Dalarna?

Dalarnas Tidningar tror, att ÖSK Ungdoms (Talangtruppens) föredetting Gustav Källberg kommer att representera IK Brage i fortsättningen. Gustav har flyttat hem till Falun och även om han lär ha fått andra erbjudanden verkar det vara Brage som ligger bäst till. Efter det att ÖSKs div 2/3-lag bröts upp så bytte Gustav till Sandvikens IF som han representerat under tre säsongen.

Klingberg till Örgryte

ÖSKs föredetting Niklas Klingberg byter klubb. Efter fyra och ett halvt år samt 98 matcher hos Degerfors blir Örgryte IS hans nästa klubbadress. Niklas som – trots att han varit med sedan urminnes tider – inte fyller mer än 30 år 2015, har kommit överens med ÖIS om ett tvåårskontrakt. Han har under de senaste åren haft en hel del skadeproblem och inte varit lika självskriven i Degerfors startelvor som tidigare. Detta skulle möjligen kunna ha bidragit till att han byter klubb. För ÖSK, under en period då han fick slita rätt hårt med en fotskada, blev det sammanlagt 25 matcher under åren 2003-2005.

I Örgryte har två andra spelare med ÖSK-bakgrund spelat det här året – nämligen Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson spelat. Det är dessutom möjligt att det till nästa säsong kan bli ytterligare en spelare med en ÖSK-bakgrund. Göteborgs Posten skriver nämligen, att Gustav Källberg är en av flera spelare som tränar med klubben under den kommande veckan. Källberg tillhörde under några år ÖSKs talangtrupp, som han lämnade då denna lades ned. Tidigare i höst har han även provtränat med IK Brage.

Degerfors IF: Niklas Klingberg lämnar Degerfors
Örgryte IS: Välkommen Niklas

Statistik Niklas Klingberg (Svenska Fotbollförbundet)

Statistik Niklas Klingberg (Svenska Fotbollförbundet)

Källberg till Sandviken

Gustav Källberg byter till Sandvikens IF


120202
. Gefle Dagblad: Talangen Gustav skrev på för SIF

120201.
U21-truppen förlorar ytterligare en av sina tongivande spelare, då Gustav Källberg nu byter klubbadress till div 1-laget och BK Forward-konkurrenten Sandvikens IF. På sin hemsida skriver klubben, att man får en spelare som är fysiskt mycket vältränad, har en aggressiv spelstil, är passningssäker och väldigt verbal i spelet. En klassvärvning!

Laget tränas av Tony Andersson, tidigare i Köping, så han visste nog rätt så bra vad man får i och med värvningen.

Gustav med sin kompromisslösa inställning och goda moral har alltid tillhört bloggens favoriter bland spelarna i talangtruppen och han får givetvis ett Lycka Till med sig till sin nya klubb.

Gefle Dagblad: Talangen Gustav skrev på för SIF

Källberg visar upp sig

Gustav Källberg provtränade med Västerås SK. (Handen bakom örat tillhör Simon Karlsson).

110119. Gustav Källberg provtränar med IK Brage.
Gustavs senaste provträningssejour i Västerås hämmades till en del av att han fick skadeproblem. Men det hindrar honom inte från att göra ett nytt försök. Den här gången hos IK Brage i Borlänge – rätt naturligt eftersom Gustavs moderklubb är Korsnäs från Falun.

Dala-Demokraten: Mittfältare provtränar med Brage

Det är inte så konstigt, att en spelare som Gustav känner sig för på annat håll. Även om mittfältet nog var ÖSK Ungdoms starkaste lagdel under fjolårets div 2-säsong, så är avancemangsmöjligheterna till A-truppenför tillfället  begränsade. Där har man ju fyllt på rätt ordentligt med yngre spelare under de senaste åren. Dessutom är det inte ens säkert att det blir kontinuerligt spel i div 2-laget. De yngre A-truppsspelare, som inte får matchning i A-laget tas ju ofta ner för att få matchträning i ÖSK Ungdom, vilket ”drabbar” någon spelare från talangtruppen.

110108. Gustav Källberg provtränade med VSK.
VLT skriver att talangtruppens Gustav Källberg var en av fyra provtränande spelare hos nyblivna superettorna Västerås SK under den gångna veckan. Gustav skadade sig dock redan andra dagen och kunde alltså inte göra sig själv rättvisa. Samtliga spelare tycks ha gjort bra ifrån sig, men det verkar av artikeln att döma ändå inte som om de kommer att erbjudas något kontrakt.

vlt: ”Alla är intressanta”