Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klingberg till Örgryte

ÖSKs föredetting Niklas Klingberg byter klubb. Efter fyra och ett halvt år samt 98 matcher hos Degerfors blir Örgryte IS hans nästa klubbadress. Niklas som – trots att han varit med sedan urminnes tider – inte fyller mer än 30 år 2015, har kommit överens med ÖIS om ett tvåårskontrakt. Han har under de senaste åren haft en hel del skadeproblem och inte varit lika självskriven i Degerfors startelvor som tidigare. Detta skulle möjligen kunna ha bidragit till att han byter klubb. För ÖSK, under en period då han fick slita rätt hårt med en fotskada, blev det sammanlagt 25 matcher under åren 2003-2005.

I Örgryte har två andra spelare med ÖSK-bakgrund spelat det här året – nämligen Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson spelat. Det är dessutom möjligt att det till nästa säsong kan bli ytterligare en spelare med en ÖSK-bakgrund. Göteborgs Posten skriver nämligen, att Gustav Källberg är en av flera spelare som tränar med klubben under den kommande veckan. Källberg tillhörde under några år ÖSKs talangtrupp, som han lämnade då denna lades ned. Tidigare i höst har han även provtränat med IK Brage.

Degerfors IF: Niklas Klingberg lämnar Degerfors
Örgryte IS: Välkommen Niklas

Statistik Niklas Klingberg (Svenska Fotbollförbundet)

Statistik Niklas Klingberg (Svenska Fotbollförbundet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.