Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare hos ÖSK

120703. SBI MLS Rookie of the Week (and Month): Austin Berry

Austin Berry i klassisk mittbacksställning under fjolårets träning med ÖSK.

Austin Berry, som förra sommaren provtränade med ÖSK, men då inte var aktuell för en övergång eftersom han inte avslutat sina universitetsstuder, representerar numera MLS-klubben Chicago Fire. En av bloggens uppmärksamma läsare påpekar nu, att det gått så pass bra för honom att den amerikanska fotbollssiten Soccer by Ives utnämnt honom till månadens MLS-rookie.

110715. Adjetey i Sundsvall. Rennel Adjetey som fick halvbra vitsord av Sixten Boström utan at uppväcka något ha-begär, tränar nu med Sundsvallsgiffarna. Han gjorde bra ifrån sig i en U21-match och medelpadingarna verkar mer intresserade än vad ÖSK var. Detta enligt Dagbladet.

110715. Simbo provspelar med Trelleborg. David Simbo som var i Örebro för några veckor sedan provtränar för tillfället med Trelleborgs FF, enligt Trelleborgs Allehanda. Spelaren säger att han gärna ansluter till Trelleborg och tidningen tror att TFF kan få konkurrens från ÖSKs sida, men även från AIK (Bangura-kopplingen) och Halmstad. Chansen/Risken att han går till Örebro är nog rätt liten för att inte säga obefintlig. Han fick bara vara här i två dagar innan det blev dags att resa hem till Motala igen. Även om detta var överenskommet från börjar tyder det inte på något större intresse från ÖSKs sida. Hade han sett intressant ut hade man säkert bett honom stanna kvar några dagar till. Läs mer

Provspelare på Behrn

Lars Mosander och Anders Mogren hade en egen liten stund för sig själva efter den gemensamma träningen.

 

När ÖSK tränade på Behrn på onsdagsförmiddagen fanns två provspelare på plats. Att Anders Mogren från grästorpsklubben IK Gauthiod skall göra några träningar med truppen visste vi redan. (Han klarade sig för övrigt bättre än vad jag trodde i går kväll). Med på planen var även en helt okänd spelare som av placeringen under det avslutande 10-mannaspelet är en mittback. Han stod nämligen centralt i en tremannabacklinje. Tveksamt dock om det är något för en allsvensk trupp.

Okänd mittbackskandidat (?)

I övrigt noterades:

Tränarna verkade koncentrera upplägget mot passningsspel och rörlighet. Inte så mycket av de vanliga passningsövningarna utan en hel del övningar från kvadratenfamiljen, där det ju gäller att hela tiden hålla sig i rörelse. Sedan avslutades träningen med ett rejält pass på en sjuttiofemprocentig plan med uppskattningsvis 10 spelare i vardera laget. Killarna såg rejält trötta ut efteråt, vilket inte är så konstigt med tanke på vädret.

* Patrik Anttonen verkar vara skadad igen och Lars Mosander körde lite inledande specialträning med Tommy Wirtanen och Patrik Haginge. Samspelet mellan inner- och ytterback verkade det handla om.

* Andreas Haddad var med på ungefär halva träningen och såg rätt fräsch ut. Det går nog åt rätt håll för honom.

* Paulinho körde någon slags övningar med Urban Juneholm ungefär halvvägs genom passet. Men sedan gick han in och körde hårt i det avslutande tvålagsspelet. Verkar alltså vara tillgänglig. Dessutom imponerade han både med inställning och bollbehandling.

* Josef Ibrahim såg ut att trivas.

* Alejandro Bedoya är tillbaka.

* Kihlen tränade inomhus.

* Mackan var nog inte med på tvålagsspelet (tror jag).

* Både Erik Nilsson och Ahmed Yasin som saknades i Blekingetruppen deltog.

* Nordin trotsade värmen och körde med långbyxor – fast de kanske isolerar när det är varmt också.

* Det var väldigt varmt – speciellt för målvakterna som var ordentligt påklädda.

Nerikes Allehanda var också där visar det sig: Här tränar Haddad igen

Mogren tränar med ÖSK

Svartvitt skriver, att Anders Mogren från IK Gauthiod kommer att träna med ÖSK denna vecka. Mogren deltog i den så kallade testmatchen hösten 2009 och gjorde så pass bra ifrån sig, att han blev inbjuden till en träningsvecka i början av år 2010. Denna blev dock aldrig av eftersom det visade sig att han ådragit sig en stressfraktur i foten. En skada som höll honom borta från spel under större delen av år 2010.

I år är han dock tillbaka och har tillsammans med sina lagkamrater sett till att Gautiod väldigt överraskande tagit hand om serieledningen i div 2 Norra Götaland – samma serie där ÖSK Ungdom spelar. Jag såg Mogren i matchen mot talangerna på Behrn Arena tidigare i år och kunde inte se något hos honom i den matchen, som tydde på att han härbärgerar allsvenska kvaliteter. Han är som så gott som hela grästorpslaget storvuxen och tung att möta, men frågan är om steget räcker till mot allsvenska motståndare.

Ny provträning för Mogren?

Anders Mogren från IK Gauthiod var i Örebro förra året och visade upp sig i den årliga testmatchen. Anders imponerade så pass mycket, att det var aktuellt med en fortsättning i form av provträning med A-truppen. Men en stressfraktur i foten satte stopp för örebrobesöket och matchandet hemma i Grästorp blev mycket begränsat (3 matcher) på grund av skadan.

Men nu verkar det som om Mogren kan komma att få en ny chans att visa upp sig (även om ÖSKs mittfält har förstärkts en del sedan han var aktuell). Nya Lidköpings-Tidningen nämner så där i förbigående i en artikel om IK Gauthiods trupp inför den kommande säsongen, att han skall träna i Örebro igen.

NLT: Gauthiod rycker i Bohman och Bohrén

Mogren kvar i Grästorp

Anders Mogren, som tidigare nog sågs som en kandidat till ett kontrakt med ÖSK, har bestämt sig för att inte alls byta klubb inför den kommande säsongen. Anledningen är en stressfraktur som gjort prov-spel och -träningar mindre meningsfulla. I stället  har den välvuxne västgöten bestämt sig för att i första hand satsa på att få foten i ordning igen, innan han ger sig ut på nya testresor. Han har därför skrivit ett ettårskontrakt med sin klubb IK Gauthiod, ett kontrakt med, som det heter, vissa öppningar. Uppenbarligen är det fortfarande så att det är Örebro SK som står överst på önskelistan.

Nya Lidköpings-Tidningen: Mogren stannar kvar i Gauthiod

Fotskadad Mogren åkte hem

Papperstidningen skriver idag att Anders Mogrens örebrobesök blev kort. En fotskada gjorde att han fick avbryta och åka hem igen.
– Han åker hem nu och får läka sin skada. Sedan får vi se hur vi går vidare, säger Lennart Sjögren till tidningen.

Kvar i provträning är alltså fortfarande Johannes Skoglund och Christian Söderberg. Vad gäller Skoglunds eventuella framtid i en svartvit matchdräkt så verkar sanningens ögonblick rätt nära. ÖSK har lovat besked i slutet av veckan.

Med tanke på de positiva signaler som ÖSK tidigare sänt ut om Skoglund, samt det faktum att han (enligt NA) inte har något emot att spela med div 2-laget, så talar väl det mesta för att ÖSK kommer med ett kontraktsförslag.

Träningsstart

Idag startade försäsongsträningen på riktigt. Papperstidningen skriver, att det kommer att vara fyra spelare som inte tillhör ÖSKs A-trupp med då träningen dras igång. Det är de tre provspelarna Christian Söderberg, Johannes Skoglund och Anders Mogren. Dessutom fortsätter Abgar Barsom att träna med ÖSK medan han väntar på det rätta telefonsamtalet. Däremot verkar det som om Mirza Jelecak hittat en ny träningsplan eller så har NA i hastigheten glömt bort honom.

Utöver utsocknes medverkande är nog Boris Lumbana och Edvin Möller med på planen. Speciellt beträffande Boris har jag hört en hel del positiva kommentarer beträffande chanserna till en lärlingsplats. Han gjorde ju definitivt inte bort sig heller under december månads två träningsmatcher.

Slutligen lär det vara Lars Mosanders första dag på det nya jobbet.

NA: Kallt men varmt mottagande för ÖSK:s senaste tillskott.

SR P4 Örebro: Träningen igång för ÖSK (med audio).

ÖSK: Träningen är igång igen.