Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare hos ÖSK

120703. SBI MLS Rookie of the Week (and Month): Austin Berry

Austin Berry i klassisk mittbacksställning under fjolårets träning med ÖSK.

Austin Berry, som förra sommaren provtränade med ÖSK, men då inte var aktuell för en övergång eftersom han inte avslutat sina universitetsstuder, representerar numera MLS-klubben Chicago Fire. En av bloggens uppmärksamma läsare påpekar nu, att det gått så pass bra för honom att den amerikanska fotbollssiten Soccer by Ives utnämnt honom till månadens MLS-rookie.

110715. Adjetey i Sundsvall. Rennel Adjetey som fick halvbra vitsord av Sixten Boström utan at uppväcka något ha-begär, tränar nu med Sundsvallsgiffarna. Han gjorde bra ifrån sig i en U21-match och medelpadingarna verkar mer intresserade än vad ÖSK var. Detta enligt Dagbladet.

110715. Simbo provspelar med Trelleborg. David Simbo som var i Örebro för några veckor sedan provtränar för tillfället med Trelleborgs FF, enligt Trelleborgs Allehanda. Spelaren säger att han gärna ansluter till Trelleborg och tidningen tror att TFF kan få konkurrens från ÖSKs sida, men även från AIK (Bangura-kopplingen) och Halmstad. Chansen/Risken att han går till Örebro är nog rätt liten för att inte säga obefintlig. Han fick bara vara här i två dagar innan det blev dags att resa hem till Motala igen. Även om detta var överenskommet från börjar tyder det inte på något större intresse från ÖSKs sida. Hade han sett intressant ut hade man säkert bett honom stanna kvar några dagar till. 110703. Ibland undrar man… …om tidningarnas rubriksättare bryr sig om att läsa de artiklar de sätter rubriker på. Om det nu finns något som heter rubriksättare. Det kanske bara är ett påhitt som journalisterna tillgriper, när de misslyckats med att sätta rubriken på något de skrivit. Hur som helst med det. På NA har man ikväll knåpat ihop rubriken ”Berry kan lösa backkrisen” till en artikel, som egentligen säger raka motsatsen. Berry kan inte hjälpa ÖSK med den nuvarande backkrisen, eftersom han skall resa tillbaka till USA för att avsluta sina studier. Först därefter kommer han att bestämma hur han vill fortsätta sin karriär som fotbollsspelare. Vi vet för övrigt inte ens om ÖSK är intresserade av att erbjuda honom ett kontrakt eftersom ingen från klubben uttalat sig i frågan. NA har inte ens fått standardsvaret att tränarna och sportchefen skall diskutera frågan efter det att provträningen är avslutad. ÖSK måste hur som helst få in en eller helst två försvarsspelare i augusti och ingen av dem lär heta Berry.

110630. Berry inte aktuell som ersättare för Michael Almebäck. MLSSoccer skriver i kväll några rader om Austin Berry, som kommer att provträna med ÖSK några dagar till en vecka. Enligt Lennart Sjögren är det inte aktuellt att försöka värva amerikanen som en direkt ersättare till Michael Almebäck. Det handlar i stället om att få en möjlighet att se spelaren i träning med truppen för att senare eventuellt ta in honom. Berry har för övrigt ännu inte avslutat sina universitetsstudier och kommer att återvända till USA då hans träningssejour med ÖSK är över.Hans första träningspass med ÖSK är på lördag. (I morgon tränar man hur som helst inte).

110630. NA gick i land med vad jag inte klarade av – nämligen att identifiera den av gårdagens provspelare som inte heter Mogren. Det rör sig om David Simbo, som till vardags försöker hålla rent i och omkring Motala AIFs försvarsområde. Speciellt bra har det dock inte gått för David och hans försvarskolleger. Motalalaget ligger näst sist i div 1 Södra med fem poäng på tio matcher. Om man skall vara rättvis (och det skall man ju), så verkar det dock som om det inte är försvarsspelet utan anfallet som är Björn Cervins huvudsakliga bekymmer. De nio målen laget gjort har inte räckt till mer än en vinst och två oavgjorda matcher.

David Simbo provtränar med ÖSK.

Enligt tidningen tränar Simbo bara med ÖSK under två dagar, vilket man kanske skulle kunna ta som ett tecken på att man från Sportklubbens sida inte ser honom som ett förstahandsalternativ. Jag såg inte heller något som tyder på att han skulle kunna ersätta Michael Almebäck. En åsikt som inte delas av Sierra Leones förbundskaptenmed det svenskklingande namnet Lars-Olof Mattsson (ok, han är svensk också) som hittade honom i en div 1-match mellan Motala och FC Trollhättan.

Austin Berry. Foto: University of Louisville

Hetare skulle möjligen nästa provspelande mittback kunna vara. Det rör sig enligt NA om en 23årig amerikansk mittback vid namn Austin Berry – enligt tidningen utsedd till ligans bästa försvarare under hans andra år vid universitetet. University of Louisville: Player Bio PDL: Berry Benefits From Time With Fire När det gäller Anders Mogren visade han av allt att döma upp tillräckligt med kvaliteter för att Lennart Sjögren skall vara imponerad. – Framför allt har Mogren bra karaktär, han är en riktig ledargestalt som kommunicerar bra på planen, säger Sjögren till tidningen.

2 kommentarer – kommentera

Carl

Inte för att tjata alltför mycket om bommade provspelare men samma sajt har nu också utsett Berry till hela säsongens nykomling i MLS:

http://www.soccerbyives.net/2012/10/sbi-mls-rookie-of-the-year-austin-berry.html

Och i en annan artikel på samma sajt så skrivs det om en annan av våra tidigare provspelare som vi nobbade, Greg Garza. Tydligen är han på god väg att etablera sig på riktigt i den mexikanska ligan (som vad jag förstår ska hålla ungefär samma klass som holländska/belgiska):

http://www.soccerbyives.net/2012/10/americans-abroad-spotlight-greg-garza.html

Sammanlagt är det en riktigt stabil halva av en backlinje som man missade där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.