Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Hur gick det sedan

Fredric Karlsson på NA har gjort en genomgång av hur det hittills gått för de ÖSKare som lämnade klubben efter fjolårssäsongen. Detta var väl tänkt att bli NA:s huvudnummer för dagen i tidningens ÖSK-satsning, men sedan briserade som bekant en lånebomb.

Åtta spelare har lämnat klubben. Ja, Brendan Hines-Ike gjorde det redan förra sommaren, men ändå. Brendan är väl också den spelare som det gått bäst för. Han är mer eller mindre ordinarie i sitt lag, har utöver sitt försvarsarbete stått för tre målvgivande passningar och gjorde i den senaste omgången ett riktigt snyggt mål.

Hyfsat har det väl också gått för Kennedy Igboananike som i alla fall gjort tre mål på nio matcher för sitt bottenlag i den saudiarabiska ligan. Hyfsat får väl även omdömet blir för Sebastian Ring som gjort vänsterbacksplatsen till sin i engelska Grimsby. Frågan är bara hur man skall värdera spel på den engelska fjärdenivån.

För trion Victor Sköld, Isaac Boye och Alfred Ajdarevic är det för tidigt att dra några långtgående slutsatser. Örgryte har spelat en match och Sköld gjorde deras mål i en 1-1 match, men det krävs fler mål innan det går att komma med något slutgiltigt omdöme. För de två pojkarna börjar deras seriespel först den här helgen så för deras del får vi avvakta innan det blir dags att tycka något.

Mindre bra har det gått för Nahir Besara som bara fått spela knappt 300 minuter och ännu inte gjort något mål. Kanske inte så förvånande. Besara verkar till skillnad mot den mer robuste Igboananike vara rätt känslig och beroende av en harmonisk miljö. Det fick han inte i Turkiet och det har han inte fått i Saudiarabien. I Örebro däremot trivdes han och presterade.

Sämst har det tyvärr gått för danske Viktor Tranberg. Han har inte kommit närmare spel än en gång på bänken.

NA (Betalvägg): Åtta spelare lämnade ÖSK – Två stjärnor hamnade i Saudiarabien, succédebuten och oväntade klubbvalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.