Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nytt uppdrag för Munster

Paul Munster spelade inte bara för ÖSK utan kom några år senare tillbaka och gjorde ett antal matcher för ÖSKs dåvarande Talangtrupp. Här på ett målgörarfoto tillsammans med Marcus Astvald.

Örebro Syrianskas nya tränare i ett fotografi från ett tidigare liv. Här tillsammans med Marcus Astvald efter 2-0 segern på bortaplan mot IFK Kumla den 7 juni år 2008. Sedan dess har han hunnit med att vara proffs några år på Nordirland samt komma tillbaka till Örebro igen. Tiden går.


Paul Munster, som har ett förflutet hos ÖSK både som spelare och som tränare för Akademins U19-trupp har ett nytt uppdrag. Och det handlar om vilket uppdrag som helst (typ tränare för ett juniorlag på Nordirland eller så). Nej, han har blivit utnämnd till Technical Director för indiska mästarna Minerva Punjab. Vem såg det komma?

Newsletter: Paul Munster joins Indian champions
The Tribune: Paul Munster appointed new technical director of Minerva FC

Silly Season 2016/17: Holm fortsätter i ÖSK

Jag hörde idag, att David Holm skall ha kommit överens med ÖSK om en ettårig kontraktsförlängning. Han har hittills haft något slags ungdomskontrakt och det förlängs nu till (förhoppningsvis) något bättre villkor. David har jobbat hårt under de senaste åren på att komma tillbaka efter två knäskador och har under hösten kunnat träna för fullt med U19-truppen.

I och med att han fyller 20 nästa år blir det inget mer spel i juniorallsvenskan för hans del. Däremot kan han givetvis spela U21-matcherna och dessutom finns ju sedan i år ånyo möjligheten att ”lista honom” för en annan klubb, vilket öppnar möjligheten för seniorspel i till exempel något av distriktets div 2-lag.

David är en intelligent anfallare med bra arbetskapacitet. När han är i form är han en mycket duktig målskytt.

David är dock den enda 97:an som får fortsätta i ÖSK nu när 19-årsgränsen passeras. En del av de som lämnar lär enligt ryktet vara på väg till IFK Kumla, där de i så fall kan återknyta bekantskapen med Michel Yanez som gick dit redan under sommaren.

Jag hörde dessutom att Paul Munster med bakgrund som spelare både i ÖSKs A-lag och i den dåvarande Talangtruppen engagerats som tränare för ÖSK U19. Paul har under de senaste tre åren jobbat som assisterande tränare i BK Forward.

Lundholm och Brcic tränar 99-or

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson.

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson. Sittande till höger ser man Erik Nilsson.

På P99-ornas websida hos ÖSK Ungdom finn det nu information utlagd om vilka som tar tränaransvaret för åldersgruppen nästa år. Ansvarig för ÖSK Ungdoms U-trupp blir Gustaf Lundholm.

Ett spännande uppdrag för en ung tränare med en gedigen ÖSK-bakgrund. Efter det att återkommande knäproblem satt stopp för en lovande fotbollskarriär med spel under Håkan Juhlin i ÖSK Ungdom och senare en lärlingsplats i ÖSKs A-trupp valde Gustaf i stället att satsa på tränarskapet. Förra säsongen var han assisterande tränare för Karlslunds div 2-lag och i år tar han således steget tillbaka till moderklubben igen.

Om Johan Brcic vet jag väl inte så mycket mer än att han under det här året varit verksam som ungdomstränare inom BK Forwards organisation.

ÖSK Ungdom: Presentation av Gustaf Lundholm
ÖSK Ungdom: Presentation av Johan Brcic

Kihlberg förlängde

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.


ÖSKs föredetting Magnus Kihlberg har förlängt sitt tränarkontrakt med BK Forward. Det blir ytterligare ett år för Magnus hos gulingarna. Till skillnad mot tidigare år lär det dock inte bli några inhopp för att förstärka en tunn trupp för hans del. Det är i alla fall vad man hos BK Forward tror / hoppas på.

BK Forward: ”Kilen” klar för ett tredje år

En annan före detta ÖSKare som förlängt sitt kontrakt som tränare är Samuel Wowoah (fast det glömde jag visst att skriva om då det skedde). Samuel fick lov att ta huvudansvaret för Karlslunds A-lag i somras, då den tidigare tränaren Mustafa Ismail lämnade klubben. Tillsammans med Stefan Ärnsved och den tidigare ÖSK-talangen Gustaf Lundholm blev resultatet en stark höst med fortsatt div 2-spel. En prestation som nu alltså reulterat i ett fortsatt tränaruppdrag för Samuels del.

Karlslunds IF: Samuel Wowoah fortsätter som KIF-tränare

Till sin hjälp får han den före detta ÖSK-spelaren Paul Munster.

Munster tränar BK Forward

Klubben på väster gjorde idag klart med den före detta ÖSKaren Paul Munster som assisterande tränare under den kommande säsongen. Huvudansvaret för träning och coachning kommer precis som förra året att ligga hos Magnus Kihlberg. Det blir således en klar ÖSK-profil på Forwards tränarpar nästa år. Det här blir Pauls andra träningsuppdrag. Det första var självmordsuppdraget som tränare för Örebro Syrianska – en uppgift som väl ingen tränare i modern tid klarat av under en hel säsong. Eller i alla fall något åt det hållet.

Bloggen önskar det nygamla tränarparet i Forward lycka till. Efter två relativt framgångsrika år kan den kommande säsongen nog komma att bli betydligt tuffare eftersom ett antal profilspelare har lämnat eller verkar vara på väg att lämna klubben.

BK Forward: Mittfältare och assisterande tränare klara

Munster tränar (inte längre) Syrianerna

Örebro

Syrianskas nya tränare i ett fotografi från ett tidigare liv. Här tillsammans med Marcus Astvald efter 2-0 segern på bortaplan mot IFK Kumla den 7 juni år 2008. Sedan dess har han hunnit med att vara proffs några år på Nordirland samt komma tillbaka till Örebro igen. Tiden går.

130907.
Det blev som Bloggen trodde. Långsiktigheten räckte inte ens till en säsong. En inte helt ovanlig situation i klubben. I NA kunde man igår läsa, att Barsaum Cicek hoppat av för andra gången den här säsongen. Paul Munster valde att lämna sitt tränaruppdrag då Cicek återkom efter sitt första avhopp.

Förhoppningsvis finner Paul ett nytt uppdrag hos någon klubb där omsättningen på tränarsidan inte är lika hög.

121219.
Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att klubben gjort klart med en tränarduo inför kommande säsong. En av tränarna är ÖSK-bekantingen Paul Munster, som väl förmodligen ställs inför sitt tuffaste uppdrag någonsin – i alla fall i fotbollssammanhang.

Syrianerna skriver på sin hemsida att: Ledarteamet Barsaum Cicek och Paul Munster har tecknat avtal över den kommande säsongen med option på förlängning vilket helt och hållet stämmer överens med klubbens långsiktighet.


ÖSK-bloggen önskar Paul lycka till med sitt nya uppdrag, men vill samtidigt påpeka, att han inte skall ta det där med långsiktighet alltför bokstavligt. Det hör till ovanligheterna att en och samma tränare klarar sig igenom en hel säsong i den klubben, så att sikta på två är verkligen ambitiöst.

Munster provtränar med Västerås SK

Paul Munsters andra ÖSK-karriär skedde hos ÖSK Ungdom. Här tillsammans med Marcus Astvald på ett målgörarfoto efter en 2-0 seger mot IFK Kumla i juni år 2008.


VLT skriver, att ÖSKs föredetting Paul Munster skall provträna med det nynedflyttade div 1-laget Västerås SK.  Sedan Munster i höstas avslutade sin proffs”karriär” hos nordirländska Linfield FC lär han ha hållit formen uppe genom att träna innebandy med Hovsta IF. Tror sig bloggen veta – men det kan vara fel. Vi får se om formen kanske räcker till för att ta en plats hos VSK. För Paul är garanterat målfarlig, det vet bloggen.

Munster åter till Sverige

 

Ett målgörarfoto från juni år 2008. ÖSK Ungdom har just slagit FBK Karlstad med 5-0. De nöjda målgörarna är från vänster Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson. Sittande nere till vänster kan man även skymta Erik Nilsson.

Belfast Newsletter skriver, att Paul Munster lämnar sin hittillsvarande klubb FC Linfield och återvänder till Sverige. Paul var en av de spelare som ÖSK tog in för att försöka få bättre fart på målfabrikationen under det rätt besvärliga första året i Superettan. Totalt blev det 14 matcher för ÖSK av vilka 7 spelades från start. När sedan Jon Lundblad började få fart på målfabrikationen efter sin långa skadeperiod så blev det bara slutminutsinhopp för Pauls del.

År 2008 dök Paul upp  den svartvita dressen igen, men den här gången som pålitlig målgörare i talanglaget, som då spelade i div 3. Med dem spelade han första halvan av säsongen innan han lämnade för att bli proffs hos FC Linfield på Nordirland. Paul blev således en av rätt många spelare som representerat både ÖSKs representationslag och utvecklingslaget, men han är förmodligen den ende som har gjort det i omvänd ordning.

Pauls framtidsplaner är nu tydligen att återvända till Sverige och att försöka hitta en klubb han kan spela för. Med tanke på att han numera är kontraktslös skall detta gå att ordna redan innan transferfönstret öppnas.

Belfast Newsletter: Munster returns to Sweden
FC Linfield: Paul Munster says farewell to Linfield

Föredetting i Champions League kval


Igår när Rosenborg mötte nordirländska FC Linfield fanns det en före detta ÖSK-spelare med på planen. Det var Paul Munster som under sina två sejourer hann med att representera både A-lag och talanglag. Paul gör nu för tiden sina mål för Linfield, som förra året vann både den nordirländska ligan och cupen. Mot Rosenborg blev det i och för sig inte så många spelminuter för Pauls del. Han blev inbytt i den 81 minuten för att understödja sitt lags slutforcering i jakten på det mål, som skulle ha givit spel mot AIK i nästa omgång. Det hjälpte nu inte, speciellt inte som Rosenborg ökade på sin ledning till 2-0 när två minuter återstod av den ordinarie matchtiden.

Mn kan ju inte tycka annat än att Paul och Linfield hade en hel del otur i cuplottningen som fick möta ett så pass starkt lag som Rosenborg.

Från ÖSK Ungdom till Champions League

Paul Munster får kanske goda råd av ÖSK Ungdoms assisterande tränare Magnus Samuelsson om hur man dyrkar upp AIKs försvar.

Ett välbekant ansikte dök upp på Behrn Arena efter matchen mot Enskede. ÖSKs och ÖSK Ungdoms anfallare Paul Munster var på plats för att kolla hur det gick för hans gamla lag. Nu är det väl inte så många kvar i laget från de säsonger Paul representerade svartvitt (ÖSK år 2005 och ÖSK Ungdom år 2008).  Paul berättade att hans nordirländska lag FC Linfield haft det bästa året i klubbens historia och att man lyckats med att kvalificera sig till Champions League-kvalet. I detta skulle han inte ha något emot att möta AIK och han berättade att han ringt Kevin Walker för att kolla läget. En snabbkoll på internet visar att Linfield onekligen hade en bra säsong spelåret 2009/2010. Laget vann både den nordirländska ligan och cupen.