Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nytt kontrakt för Lundholm

Gustaf Lundholm (Bild från Växjö Norra IF:s Facebooksida.)


Den tidigare ÖSK-talangen Gustaf Lundholm fick aldrig sin fotbollskarriär att ta fart efter det att han tagit steget upp till ÖSKs-A-trupp år 2010. Huvudorsaken var väl de upprepade knäskador som drabbade den robusta mittfältaren.

Men nu kan det vara så, att en ny karriär har inletts. Efter något år som tränare hos ÖSK Ungdom flyttade Gustaf till Växjö, där han efter en acklimatiseringsperiod för ett år sedan blev huvudtränare för Växjö Norra IF. Där har det gått riktigt bra. I år tog han laget ett steg upp till div 3. Hans gamla kontrakt med klubben revs och ersattes med ett nytt på tre år.

På sin Facebooksida skriver klubben:

Ikväll kom vi överens om att riva det kontrakt som skrevs på för precis ett år sedan. Istället skrev Gurra och sportchef Saso på ett nytt kontrakt på tre nya år.

Den kärlek Gurra har för fotbollen och engagemanget för att utveckla spelare vill Norrafamiljen gärna ta del av i många år framöver⚽️❤️

Kul att se när det går bra även efter den aktiva fotbollskarriären för tidigare favoritspelare.

Upphittad på nätet: Gustaf Lundholm


En notis fladdrade just förbi på Nätet. Gustaf Lundholm, en gång i tiden stöttepelare i ÖSKs talangtrupp och på väg till ÖSKs A-lag. Två knäskador satte stopp för hans aktiva karriär, men han fortsatte som tränare. Först som assisterande till Samuel Wowoah i Karlslund och sedan inom ÖSK Ungdoms organisation.

Sedan ”försvann” han till Växjö för spel och tränaruppdrag i den staden. Knäproblemen tycks ha fortsatt, men intresset för tränarskapet har hållits vid liv.

Växjö Norra IF skriver nu på sin webbplats, att man kommit överens om att han kommer att vara ansvarig tränare för laget under de närmaste två åren. Dessutom finns det en överenskommelse om ett tredje optionsår.

Växjö Norra har i år spelat på div 5-nivå. De är i princip redan klara seriesegrare och det blir alltså ett div 4-lag som Gustaf kommer att ansvara för.

Växjö Norra IF: Ny tränare för A-laget 2018
Kronobergsfotbollen: Gustaf, ny tränare för Växjö Norra 2018

Lundholm och Brcic tränar 99-or

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson.

Glada målgörare efter en 5-0 seger mot FBK Karlstad den 14 juni 2008. Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm, Paul Munster, Marcus Astvald och Martin Pettersson. Sittande till höger ser man Erik Nilsson.

På P99-ornas websida hos ÖSK Ungdom finn det nu information utlagd om vilka som tar tränaransvaret för åldersgruppen nästa år. Ansvarig för ÖSK Ungdoms U-trupp blir Gustaf Lundholm.

Ett spännande uppdrag för en ung tränare med en gedigen ÖSK-bakgrund. Efter det att återkommande knäproblem satt stopp för en lovande fotbollskarriär med spel under Håkan Juhlin i ÖSK Ungdom och senare en lärlingsplats i ÖSKs A-trupp valde Gustaf i stället att satsa på tränarskapet. Förra säsongen var han assisterande tränare för Karlslunds div 2-lag och i år tar han således steget tillbaka till moderklubben igen.

Om Johan Brcic vet jag väl inte så mycket mer än att han under det här året varit verksam som ungdomstränare inom BK Forwards organisation.

ÖSK Ungdom: Presentation av Gustaf Lundholm
ÖSK Ungdom: Presentation av Johan Brcic

Kihlberg förlängde

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.

Alla goda ting är tre? Magnus Kihlberg ger BK Forward ytterligare ett år av sitt (tränar)liv.


ÖSKs föredetting Magnus Kihlberg har förlängt sitt tränarkontrakt med BK Forward. Det blir ytterligare ett år för Magnus hos gulingarna. Till skillnad mot tidigare år lär det dock inte bli några inhopp för att förstärka en tunn trupp för hans del. Det är i alla fall vad man hos BK Forward tror / hoppas på.

BK Forward: ”Kilen” klar för ett tredje år

En annan före detta ÖSKare som förlängt sitt kontrakt som tränare är Samuel Wowoah (fast det glömde jag visst att skriva om då det skedde). Samuel fick lov att ta huvudansvaret för Karlslunds A-lag i somras, då den tidigare tränaren Mustafa Ismail lämnade klubben. Tillsammans med Stefan Ärnsved och den tidigare ÖSK-talangen Gustaf Lundholm blev resultatet en stark höst med fortsatt div 2-spel. En prestation som nu alltså reulterat i ett fortsatt tränaruppdrag för Samuels del.

Karlslunds IF: Samuel Wowoah fortsätter som KIF-tränare

Till sin hjälp får han den före detta ÖSK-spelaren Paul Munster.

Wowoah och Lundholm tränar Karlslund

Samuel Wowoah tar över som huvudansvarig tränare  för Karlslunds A-lag.

Samuel Wowoah tar över som huvudansvarig tränare för Karlslunds A-lag.

Igår kunde man läsa i NA, att Karlslunds IF HFK har bestämt sig för att avsluta Mustafa Ismails tränaruppdrag för klubbens A-lag. Kanske inte så underligt. Redan i fjol slokade laget kraftigt och såg länge ut att åka ur serien. Året har sedan börjat riktigt uselt. Med bara 2 poäng på de första 7 matcherna stod det väl klart att något måste göras. Och vad gör man då? Att sparka tränaren ligger alltid nära till hands.

Idag kan man hos Karlslund läsa mer om hur man väljer att formera sitt tränarteam. Det blir Samuel Wowoah som får ta över som huvudansvarig tränare. Men eftersom han fortfarande spelar fotboll kommer U21-tränaren Stefan Ärnsved (tidigare i bland annat IFK Kumla) att fungera som matchcoach. Dessutom kommer ÖSKs föredetting Gustaf Lundholm att ingå i tränarteamet.

Ur minnenas arkiv. Gustaf Lundholm tillsammans med Fedja Jelecak och Erik Nilsson var målgörare i en 3-0 seger över IFK Örebro på Brickebackens IP. En märklig match i vissa avseenden. Redan efter en kvart visade Salko Basic ut Adam Botvidsson efter två gula kort (av vilka i alla fall ett var mycket diskutabelt).  ÖSKarna knöt dock ihop försvarssäcken riktigt bra och i den 67:e minuten gjorde Fedja 1-0. Erik ökade på till 2-0 i den 76:e och Gustaf avslutade målskyttet i den 80:e minuten.

Ur minnenas arkiv. Gustaf Lundholm tillsammans med Fedja Jelecak och Erik Nilsson var målgörare i en 3-0 seger över IFK Örebro på Brickebackens IP. En märklig match i vissa avseenden. Redan efter en kvart visade Salko Basic ut Adam Botvidsson efter två gula kort (av vilka i alla fall ett var mycket diskutabelt). ÖSKarna knöt dock ihop försvarssäcken riktigt bra och i den 67:e minuten gjorde Fedja 1-0. Erik ökade på till 2-0 i den 76:e och Gustaf avslutade målskyttet i den 80:e minuten.

Lundholm till Karlslund

Gustaf Lundholm som lagkapten under sin tid hos Talangtruppen.

Karlslunds IF twittrar att Gustaf Lundholm nu har skrivit på för klubben. Gustaf spelade redan under hösten förra året för KIF, men då var han utlånad från Rynninge IK. Men nu blir han alltså KIFare på riktigt. Bloggen tycker givetvis att detta är riktigt trevligt att se och hoppas att det även betyder att de knäskador som han hade så stora problem tidigare nu är definitvt överkomna.

Karlslunds IF: Gurra klar för 2013

Gustaf hoppas på fortsättning

Gustaf den 6 september 2008. Ett korsband har gått av och en lovande fotbollskarriär har förmodligen avslutats i förtid.

NA skriver idag i både pappers och digitalt format om att perioden för Gustaf Lundholm i ÖSKs A-lagstrupp kommit till sitt slut. Gustaf, som var en mycket lovande och hårt arbetande central mittfältare, ”fick” ett lärlingskontrakt i början av år 2008. Hans möjligheter till utveckling tog dock tvärstopp efter en knäskada under hösten samma år. Operationen av det avslitna korsbandet verkar inte ha lyckats fullt ut och ett antal försök till omstart slutade alltid på samma sätt – med nya knäproblem.

Två matcher i Folksam Cup plus några träningsmatcher blev det med A-laget under åren 2009 och 2010. Dessutom spelade han nedlånad till ÖSK Ungdom vid ett fåtal tillfällen. Kontraktet med ÖSK blev på grund av skadeproblemen (och nuvarande överflöd av yngre mittfältare) inte förnyat. Gustaf säger till tidningen, att han vill göra ett försök till med en klubb i distriktet innan han bestämmer sig för om han skall lägga av eller ej.

Gustaf Lundholm skadad igen

ÖSKs unga mittfältsterrier Gustaf Lundholm har åkt på ett bakslag i sin rehabilitering. Gustaf har den senaste tiden setts i aktion under ÖSKs träningar på Behrn Arena efter att ha läkt den korsbandsskada som han drabbades av förra hösten. Men igår åkte han av allt att döma på en muskelskada på den plats där vävnadsmaterial tagits för korsbandsoperationen. Ingenting alltför allvarligt, men det innebär nog ytterligare någon eller några månaders väntetid för Gustaf innan han kan ta plats på en fotbollsplan för matchspel igen.  Ett avbräck också för ÖSKs div 3-lag, som hoppats kunna använda Gustaf på sitt mittfält under hösten.

Svartvitt: Lundholm om bakslaget: ”Det känns tufft”

Dagen-efter-träning 2009-04-11

I den sköna vårsolen visade truppens långtidsskadade spelare upp sig och av allt att döma är tre av dem en bra bit på väg.

micke-och-urban_090411

Michael Jidsjö verkar ha kommit rätt långt i sin rehabilitering. Han deltog i truppens uppmjukning med boll och körde sedan ett hårt fysiskt pass med Urban Juneholm

gustaf_090411

Gustaf Lundholm körde bollövningar med Håkan Juhlin. Sex till åtta veckor kvar, trodde Gustaf att det skulle ta innan han är spelklar.

glenn_090411

Glenn Holgersson ligger på ungefär samma nivå återhämtningsmässigt sett, även om han tog det lugnare idag.

daniel-viktor-och-adam_090411

Tre spelare från talangtruppen var med och drygade ut dagens träningstrupp. En viss förstärkning behövs när 11 spelare återhämtar sig. Från vänster: Daniel Björnqvist, Viktor Lindqvist och Adam Botvidsson.