Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Adi Fisic ger ÖSK underbetyg

NA har intervjuat Adi Fisic efter det att han häromdagen blev klar för Örebro Syrianska och det är inte en helt smickrande bild som den 19-årige anfallaren ger av ÖSKs försök att få loss honom från Atalanta.

”– Det kom in en person från Örebro Syrianska som hjälpte till i processen. Örebro Syrianska kunde på en vecka lösa det som ett annat lag inte lyckades med på två månader med Atalanta. Väldigt professionellt gjort.”

Indirekt säger Fisic att Örebro Syrianska agerade professionellt, medans ÖSK inte gjorde detsamma.

När NA frågar Fisic om varför det inte blev ÖSK svarar han

”– Det är tyvärr inte en fråga jag kan svara på, du får fråga ÖSK. Jag kom dit i slutet av februari och har trivts bra. Jag ville fortsätta men det blev inte så. Först ville de ha mig kvar men sedan blev det ändrade planer.”

Här någonstans tror den här bloggen att det går att hitta svaret på frågan om Fisic, nämligen att intresset svalnade för ÖSK och Järdler gällande Adi Fisics tjänster. Tonläget i allt som Järder sagt om Fisic gick från att under försommaren beskrivas i ordalag som tydde på att man jobbade på det och att man gärna såg honom stanna kvar i ÖSK till att det mot slutet av sommaren beskrevs som ett avslutat kapitel och inte längre aktuellt.

Bloggens tolkning landar i att ÖSKs anfallsjakt förändrades när man såg Samuel Kroons kvaliteter och att man då svängde fokus från att leta anfallare till att helt fokusera på en vänsterkantsspelare.

Adi Fisic fick helt enkelt inte plats i ÖSKs ekonomiskt tajta sportliga ekvation.

Samtidigt känns det som ett vågspel med tanke på att Fisic var inne i truppen och spelsättet på ett helt annat sätt jämfört med någon som kanske kommer in i slutet av augusti. Startsträckan hade kanske varit kortare för Fisic på det sättet. Å andra sidan har Fisic gått utan gemensam fotbollsträning under ett antal veckor och den återuppbyggnaden hade också krävt sin gång och när Kroon kom in och gjorde så pass stora avtryck direkt. Bloggen kan verkligen förstå att det sannolikt inte var ett ”lätt” beslut att ta.

Nu återstår det bara att se om det var rätt.

NA: Soppan över för Fisic: ”Otroligt skönt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.