Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 23: Adi Fisic avskriven?

NA skriver idag att förhandlingarna mellan ÖSK och Atalanta gått trögt och idag är närmast att betrakta som avslutade. Atalanta vill sälja Fisic till ÖSK, men för en summa som ÖSK inte har möjlighet att lösa. I artikeln beskrivs det att Atalanta vill ha tillbaka den summa man betalade i utbildningsbidrag (cirka 2 miljoner kronor) när man köpte Fisic från ÖSK för två år sedan. ÖSKs tf sportchef Christian Järdler säger till NA att den summan må vara småpengar för dem (Atalanta), men för ÖSK är det en helt orimlig summa.

ÖSK har försökt att lösa ett lån, men utan framgång.

– Det är synd om Adi. Han tillhör en klubb som inte bryr sig om honom egentligen. Men från våran sida är det stängt nu och jag räknar inte med honom. – Christian Järdler till NA

NA: ÖSK har gett upp anfallaren: ”Småpengar för dem”

Samtidigt säger huvudpersonen själv, Adi Fisic, till NA att en lösning kan vara på väg att komma och att han har ett planerat möte med företrädare för sin nuvarande klubb Atalanta och av artikeln i NA att döma så tyder mycket på att kontraktet med den italienska klubben då kan komma att brytas vilket gör Fisic till en fri spelare.

Som fri spelare kan då Adi Fisic själv välja vart han vill gå och då kanske ÖSK blir aktuellt trots allt.

NA: Fisic om Atalanta-situationen: ”Inte så bra när det gäller mig”

Om bloggen ska dra till med en gissning så skulle det kunna vara så att ÖSK inte kommer någonvart med Atalanta och nu (via bland annat media) säger att han är ett avslutat kapitel för att ”tvinga” fram ett avslut mellan Atalanta och Fisic för att därefter plocka in spelaren utan att behöva betala summan som Atalanta kräver. Men detta är bara lösa spekulationer från bloggens sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.