Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Några söndagsnotiser

Det händer verkligen inte så mycket kring ÖSK Fotboll för tillfället. (Och snart händer det ändå mindre). Här är i alla fall några saker med mer eller mindre uttalad ÖSK-anknytning.

 

ÖSK-talangen Jonathan Ring är på väg mot Superettan.

 

IFK Värnamo mot Superettan.
Klubben lyckades i helgen ta sig förbi Qviding och lägga beslag på förstaplatsen i div 1 Södra. Qviding fick bara oavgjort mot Glenn Holgerssons Rosengård medan Värnamo slog bottenlaget Ytterby. I Värnamo håller den förre talangtruppsspelaren Jonathan Ring en plats i startelvan och han var med fulla 90 minuter i dagens match.

Forward sjunker men har fortsatt hopp.
När Norrettans sista omgång spelades klart idag tappade BK Forward ytterligare en placering. Bottenkonkurrenten Boden vann och gick om. Forward kan fortfarande hänga kvar men då måste de vinna nästa match samtidigt Östersund (Vasalund hemma) högst får spela oavgjort. Boden möter Carlstad United på Tingvalla i Karlstad och hur underligt det än låter spelar det ingen roll (för Forward) hur det går i den matchen. Förutsatt att Forward slår Valsta Syrianska så kommer man antingen att ha Boden eller CU efter sig i sluttabellen.

ÖSKare i Superettan.
Peter Rosendal verkar att ha tagit över målvaktsplatsen från Kristoffer ”Poppen” Björklund i Väsby United. I alla fall har han fått stå i de senaste två matcherna. Fast målvaktssysslan i Väsby är väl inte direkt någon höjdare. Laget förlorar ju nästan jämnt och de ligger sist i Superettan. Kul i alla fall för Peter att han får förtroendet att gå före den före detta allsvenskingen Björklund. Totalt har Peter nu vaktat målet i åtta seriematcher. Hur det blir nästa år är oklart – han ”tillhör” fortfarande ÖSK som egentligen hade tänkt att släppa honom före denna säsong.

Erik Nilsson spelade hela matchen för Ljungskile (mot just Väsby United). Den enda kvarvarande noteringen för Eriks del från den matchen blev en varning. Det betyder – om statistiken på Fotbollförbundets hemsida stämmer – att det nu är färdigspelat i Ljungskile för Eriks del. Speltid i ÖSK lär han dock inte få eftersom han är låst registrerings- och spelmässigt fram tills den 1 januari. Men han lär väl dyka upp på träningarna framöver med sin passningsskickliga vänsterfot.

Robin Staaf fick bara sju minuters speltid då Ängelholm fick stryk av IFK Norrköping. Frågetecken alltså för Robins form. Platsar han inte i Ängelholms startelva så lär han inte platsa alls hos ÖSK. Men det kan ju ha varit något speciellt. Totalt har Robin spelat tio matcher varav åtta från start. Han har blivit inbytt två gånger och utbytt åtta. Två mål och en målgivande passning är resultatet så här långt av hans medverkan.

Bra träning i ÖSK?
Umeå FCs Danny Persson var i Örebro och tränade i veckan. Örebrovistelsen avslutades med en internmatch mot talangtruppen och i den imponerade han inte (på mig). Något verkar han dock ha fått med sig tillbaka till Umeå. Efter en längre tids måltorka gjorde han nämligen ett hat-trick då Umeå mötte Arameisk-Syrianska från Botkyrka. Nu hjälpte detta dock inte eftersom motståndarlaget gjorde fyra. Vinsten i skytteligatoppen lär Danny dock ha säkrat efter dagens målskörd. Han leder nämligen denna nu på 17 mål före Syrianska Kerburans Mattias Mete (också det en fd. provspelare) som har gjort 14.

ÖSK kan dra ifrån i medaljstriden.
Djurgårdens IF, som var det lag som hotade mest om fjärdeplatsen och bronsmedaljerna, fick stryk i helgen. På delad femteplats återfinns nu därför IFK Göteborg och Mjällby på 39 – Djurgården har 38. ÖSK på 45 behöver nu alltså ytterligare bara fyra poäng från sina kvarvarande fyra matcher för att vara medaljsäkra. Fast om tredjeplatsen och lilla silver är det fortfarande hårt – Elfsborg jagar två poäng efter med en klart bättre målskillnad. Elfsborg har för övrigt inte någon lätt match denna omgång. De möter guldjagande Helsingborg, visserligen på hemmaplan och skåningarna verkar ju vara överkänsliga mot plast, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.