Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matcher igår (20 maj)

Två förlustmatcher för lagen i P15-serien. Fjortonåringarna förlorade med 5-1 på bortplan mot IFK Lindesberg. Inte så mycket att säga om det resultatet – ett års ålderskillnad i snitt betyder mycket för spelstyrkan i de åldrarna.

Stryk blev det tyvärr även för div 8-laget ÖSK 2,  som besegrades av Sturehovs tredjelag med 2-1. Det är svårt att ha någon uppfattning om det resultatet var bra eller dåligt utan att veta något om åldersfördelningen i de båda lagen. Hos ÖSK var det ju huvudsakligen 16-åringar som spelade.


Ikväll spelar de äldre pojklagen tre matcher och dessutom sker det en hel del i de yngre klasserna (som jag inte följer).


Intressantast ikväll är nog ÖSKs andralag som i div 8 möter Sturehovs tredjelag (!). Trots att det nominellt handlar om en serieorserie så lär det bli rätt ungdomligt på planen. ÖSK kommer till matchen med spelare som rekryterats ur åldersgrupperna 93:or och 94:or. Av ÖSKs laguppställning att döma skall man se det här laget som gruppens andralag. Med i truppen inför kvällens match finns både spelare från den pojkallsvenska truppen och från det lag som i förrgår slog Lillån i P17-serien. Både ÖSK och Sturehov har spelat en match i seriespelet. Båda lagen fick stryk och släppte dessutom in fyra mål. Matchen spelas på Navets IP med avspark 19:00


Två lag deltar i seriespelet för 15-åringarna. Det lag som av någon oklar anledning kallas ÖSK 2 (det finns inget ÖSK 1 förutom regionseriens lag) åker till Nora för att möta Nora-Pershyttan. Matchen spelas kl 19:00 på Nitrovallen. Det lutar väl mot seger för ÖSKarna som vunnit sina två första matcher. Motståndarna har en oavgjord och en förlust så här långt.


ÖSKs 96-or har ett lag med i 95:ornas seriespel. De möter i kväll IFK Lindesberg. Enligt förbundets hemsida skall matchen spelas på Ekängs IP, som jag antar är liktydigt med konstgräsplanen. Men den är inte helt klar än så förmodligen kommer man att spela på andra sidan vägen på Navets IP. Startar gör man hur som helst kl 19:00. Båda lagen håller till i mitten av tabellen. ÖSKarna har vunnit och förlorat en match medan IFK Lindesbergs grabbar har två oavgjorda matcher med sig.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.