Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten om (dags)läget

I dagens NA uttalar sig Sixten Boström om några dagsaktuella frågor:

1. Det finns ingenting som säger att Robert Walker och Kristoffer Näfver inte kommer att få speltid i träningsmatcherna.

Kommentar: Trots att de i mer (Näfver) eller mindre (Walker) starka ord deklarerat att de vill lämna klubben för att kunna utvecklas (Näfver) resp. få mer speltid (Walker). Men Sixten kan givetvis inte säga något annat. De tränar ju trots allt med truppen. Båda spelarna verkar dock vara rätt långt från en laguttagning. Robert har fått se Per Johansson och komma in och ta platsen som mittfältsavbytare och av allt att döma kommer även Alejandro Bedoya att tränga sig före i kön till mittfältsplatserna.

För Kristoffers del är väl läget på sitt sätt ännu sämre. Visserligen har han inte lika många konkurrenter om platsen till vänster i anfallet, men hans korkade uttalanden tidigare gör att jag har svårt att se honom ta plats i laget igen. Men ÖSK gör helt klart klokt i att inte såga honom offentligt. Han skall ju trots allt säljas.

2. Sixten säger till tidningen (i rätt skarpa ordalag verkar det som) att han inte alls utesluter att Yunus Ismail kommer att få speltid under träningssäsongen.

Kommentar: För bara några dagar sedan hävdade NA precis raka motsatsen. Antingen var tidningen helt ute och snurrade eller så har någon sagt till Sixten, att så där får man ju inte säga.

3. I övrigt noteras att Kim Olsens hälsenor är klart bättre. Han skulle kunna träna hårdare, men ÖSK som inte vill riskera något, håller avsiktligt tillbaka honom.

4. På frånvarosidan noteras för övrigt:

Robert Walker: Varit sjuk, men redan i träning igen.

Kristoffer Näfver: Känning  i baksida lår.

Eric Bassombeng: Varit sjuk, åter i träning denna vecka.

NA: Sixten: Jag har inte stängt dörren för Näfver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.