Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Prodell klubblös i Eskilstuna

NA skrev för några dagar sedan om Viktor Prodells avbrutna proffskarriär i Vietnam. Det gick inte alls som han (eller någon annan) tänkt sig. En match för den nya klubben Ho Chi Minh City FC följdes av en knäskada som höll honom borta från spel i en dryg månad. Under tiden hade klubben skaffat sig en brasiliansk anfallare och dessutom hade spel i ligan avbrutits på grund av Covid-19 epidemin. Ligaspelet i Vietnam återtas först till hösten, men då är ÖSKs föredetting inte längre med. Han har kommit överens med klubben om att avsluta kontraktet.

Prodell har nu återvänt till sin hemstad Eskilstuna, där han försöker att hålla igång på egen hand, medan han väntar på att det skall dyka upp någon ny försörjningsmöjlighet. Så lätt är det väl inte med värvningsfönstren stängda och klubbarna hårt ansatta av likviditets- och lönsamhetsproblem.

NA: Förre ÖSK-anfallaren bröt med vietnamesiska klubben – nu letar han ny arbetsgivare

Silly Winter 2019/20: Ny klubb för Prodell

Ny klubb för Viktor Prodell.


NA skriver, att Viktor Prodell nu är klar för Ho Chi Minh City FC (HCMC F.C). Den vietnamesiska klubben har lagt ut information om övergången via sociala medier (https://www.instagram.com/p/B64M1ANBjG5/), men än så länge har inte motsvarande bekräftelse gjorts av ÖSK. Att så inte skett beror väl främst på tidsskillnaden.

Prodell fick inte riktigt till det hos ÖSK. Något som kan bero på att ÖSK aldrig spelade på ett sätt som passade honom speciellt bra. Han togs väl främst in i klubben för att kunna agera målgörare i straffområdet. Men ÖSK fick sällan till ett spel där de kunde servera honom målchanser i boxen.

I stället satsade Kjäll oftast på ett djupledsspel efter Strandberg/Igboananike-modellen. Något som inte alls passade den något tröga anfallaren. Det blev helt enkelt aldrig möjligt att fullt ut utnyttja hans spetsegenskaper. ÖSK verkade ofta vilja använda honom som bollmottagare närmare mittplan – en roll som han inte riktigt kunde fylla. Som djupledsspelare fungerade han inte alls – han är alldeles för långsam.

Prodells tid i ÖSK påminde till slut en hel del om hans namne Skölds. De togs båda till ÖSK som målgörare utan att lyckas. De ville båda mycket, men räckte inte till. Han kommer väl främst att kommas ihåg för sin fantastiska bicicleta i bortamatchen mot Hammarby. Man kan också vara tacksam för det avgörande nickmålet som han gjorde i 1-0 matchen mot Nyköpings BIS i Svenska Cupen. Det målet säkrade att ÖSK spelar i cupens gruppspel i (v)år.

ÖSK lär väl knappast ha fått något mer än en möjligen symbolisk betalning för övergången. Men när han nu lämnar klubben innebär det att en anfallsplats blir ledig i truppen och att motsvarande löneutrymme finns tillgängligt.

Viktor Prodells karriär i ett nötskal: Från City till City (Eskilstuna resp. Ho Chi Minh)

NA: Prodell presenterad av ny klubb i natt– ÖSK säljer anfallaren
NA: Axel Kjäll om Prodells övergång och misslyckade storvärvningen

Några timmar senare bekräftar ÖSK övergången: Viktor Prodell lämnar ÖSK Fotboll
NA: Viktor Prodells första ord efter skrällövergången och ÖSK-tiden: ”Gick inte att tacka nej till”

Statistik för Viktor Prodell från fotbolltansfers.com

Silly Winter 2019/20: Prodell till Vietnam?

Viktor Prodell saknades då ÖSK drog igång sin försäsongsträning idag på eftermiddagen. Efter träningen berättade Axel Kjäll för NA:s Fredrik Carlsson att Prodell fått tillåtelse om att besöka en annan klubb. Vilken klubb det var ville Kjäll dock inte precisera närmare.

Twitterprofilen KSÖ @Kronblomsupport lyckades sedan omgående hitta honom på den vietnamesiska delen av Internet. Onekligen snabbt och effektivt jobbat.

Av artikel på den vietnamesiska websajten Bongdaplus framgår att det redan finns en preliminär överenskommelse mellan spelare och klubb.

NA: Jake Larsson med på ÖSK:s träning – men Prodell saknades (video)

Bongdaplus (Googleöversatt artikel): Revealed the former Swedish player paired with Cong Phuong in Ho Chi Minh City


Eller inte – NA har i alla fall hittat en vietnamesisk journalist som inte tror att det blir någon övergång för Prodell till Ho Chi Min City FC.

NA: Prodell träffar annan klubb – uppgifter placerar ÖSK-anfallare i Vietnam

Silly Winter 2018/19: ÖSK valde Prodell


Medan alla eller i alla fall de flesta eller i alla fall jag satt och väntade på att ÖSK skulle presentera Denni Avdic som säsongens anfallsförvärv överraskade ÖSK genom att presentera Viktor Prodell. (Jag undrar om Avdic och Aftonbladet blev lika överraskade som vi andra blev). Prodell som fyller 31 i år har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Därmed har ÖSK gjort vad de sagt att de avsåg att göra. Nämligen att rekrytera en etablerad anfallare med erfarenhet av spel i någon av de skandinaviska ligorna. Sköldmark har levererat och nu är det upp till Kjäll att göra detsamma.

ÖSKs Axel Kjäll och IF Elfsborg tränare Jimmy Thelin är goda vänner sedan de gick tränarutbildningen tillsammans. Hos Elfsborg har Prodell inte fått spela särskilt mycket sedan Thelin tog över. Det blev bara sex matcher från start samt sjutton inhopp. Jag undrar om Axel stämde av med Thelin vad han anser om Prodell innan ÖSK gick vidare med rekryteringen.

ÖSK: Viktor Prodell skriver på för ÖSK Fotboll
NA (Betalvägg): ÖSK värvar anfallaren som sänkte laget i allsvenskan (Fredrik Carlsson talar i telefon med Simon Åström)
Svartvitt: Viktor Prodell till Örebro SK. Den alltid läsvärde Marcus Folkö Muntzing om ÖSKs senaste nyförvärv


170125.
NA (Betalvägg): ÖSK-nyförvärvet Viktor Prodell på plats i Örebro


Statistik från Fotlolltransfers.com