Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Prodell: Från ÖSK till VSK via Ho Chi Minh City


Västerås SK meddelar idag, att de förstärkt (hoppas man) sin anfallsuppsättning inför avslutningen och bottenstriden i årets Superetta genom att ta in Viktor Prodell på ett korttidskontrakt. VSK ligger ju precis ovanför kvalstrecket då detta skrivs.

Att Prodell kan få en plats trots att sommarfönstret stängdes redan för ett bra tag sedan beror på att han var kontraktslös redan innan sommarfönstret öppnades. För spelare i den situationen gäller inte samma regler som för de som är kontraktsbundna.

ÖSK hade nog rätt stora förväntningar på Viktor Prodell när man värvade honom efter det att han inte fick sitt kontrakt med Elfsborg förlängt. Men det målmässiga utbytet blev klent och från ÖSKs sida var man nog både glada och förvånade över att se honom lämna för en klubb i Vietnamn. Att det inte gick så bra med Örebro berodde dock inte bara på spelarens tillkortakommanden. ÖSK förmådde aldrig att ge honom den uppbackning som behövdes för att han skulle kunna göra sig gällande i straffområdet, där han är som farligast.

I den nya klubben gick det sedan inte något vidare på grund av först en skadekänning och sedan COVID-19 epedemin. Nu får han en ny möjlighet att visa, att han inte glömt bort hur man gör mål. Kanske att VSK och Superettan visar sig vara en nivå som passar honom bättre. Att det är skillnad har väl om inte annat Johan Bertilssons framgångar i Degerfors visat.

Västerås SK: Viktor Prodell klar för VSK Fotboll!

Statistik Viktor Prodell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.