Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Ny klubb för Prodell

Ny klubb för Viktor Prodell.


NA skriver, att Viktor Prodell nu är klar för Ho Chi Minh City FC (HCMC F.C). Den vietnamesiska klubben har lagt ut information om övergången via sociala medier (https://www.instagram.com/p/B64M1ANBjG5/), men än så länge har inte motsvarande bekräftelse gjorts av ÖSK. Att så inte skett beror väl främst på tidsskillnaden.

Prodell fick inte riktigt till det hos ÖSK. Något som kan bero på att ÖSK aldrig spelade på ett sätt som passade honom speciellt bra. Han togs väl främst in i klubben för att kunna agera målgörare i straffområdet. Men ÖSK fick sällan till ett spel där de kunde servera honom målchanser i boxen.

I stället satsade Kjäll oftast på ett djupledsspel efter Strandberg/Igboananike-modellen. Något som inte alls passade den något tröga anfallaren. Det blev helt enkelt aldrig möjligt att fullt ut utnyttja hans spetsegenskaper. ÖSK verkade ofta vilja använda honom som bollmottagare närmare mittplan – en roll som han inte riktigt kunde fylla. Som djupledsspelare fungerade han inte alls – han är alldeles för långsam.

Prodells tid i ÖSK påminde till slut en hel del om hans namne Skölds. De togs båda till ÖSK som målgörare utan att lyckas. De ville båda mycket, men räckte inte till. Han kommer väl främst att kommas ihåg för sin fantastiska bicicleta i bortamatchen mot Hammarby. Man kan också vara tacksam för det avgörande nickmålet som han gjorde i 1-0 matchen mot Nyköpings BIS i Svenska Cupen. Det målet säkrade att ÖSK spelar i cupens gruppspel i (v)år.

ÖSK lär väl knappast ha fått något mer än en möjligen symbolisk betalning för övergången. Men när han nu lämnar klubben innebär det att en anfallsplats blir ledig i truppen och att motsvarande löneutrymme finns tillgängligt.

Viktor Prodells karriär i ett nötskal: Från City till City (Eskilstuna resp. Ho Chi Minh)

NA: Prodell presenterad av ny klubb i natt– ÖSK säljer anfallaren
NA: Axel Kjäll om Prodells övergång och misslyckade storvärvningen

Några timmar senare bekräftar ÖSK övergången: Viktor Prodell lämnar ÖSK Fotboll
NA: Viktor Prodells första ord efter skrällövergången och ÖSK-tiden: ”Gick inte att tacka nej till”

Statistik för Viktor Prodell från fotbolltansfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.