Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sara Sandberg tar nästa steg

Sara Sandberg jublar efter att ha fullbordat sitt hat-trick (på en kvart) i en av dagens DM-finaler. (120826)

Sara Sandberg jublar efter att ha fullbordat sitt hat-trick (på en kvart) i en av dagens DM-finaler. (120826)


För någon vecka sedan tog Sara Sandberg studenten och snart är det dags för det första stora steget ut i det ”verkliga livet”. På sin blogg skriver hon att gårdagsmatchen mot Västerås BK 30 var hennes sista för ÖSK Söder. Till hösten pluggar hon i USA och spelar sin fotboll för Charlotte 49ers.

Bloggen önskar henne lycka till med både fotbollen och studierna.

Sara Sandberg: SISTA MATCHEN I ÖSK SÖDER

ÖLFF:s fotbollsgala

ÖLFF arrangerade igår sin fotbollsgala för att avsluta och minnas fotbollsåret 2014. Ett antal utmärkelser för årets någonting delades ut. Riktigt vilka kriterier man använt sig av för att nominera och utse de förtjänta mottagarna framgår inte. Uppgiften att jämföra prestationer mellan spelare på olika nivåer är ju inte så lätt. Uppenbarligen har det dock inte handlat om den absoluta prestationen utan snarare om någonting relativt relativt.

Både ÖSK och ÖSK Söder förekom rätt flitigt bland de nominerade och de prisbelönta. Vilket förhoppningsvis kan tjäna som en extra kick nu när den långa och mörka försäsongen inleds.

NOMINERADE 2014:
Förbundsserier Damer:
MÅLVAKTER
Stephanie Labbé KIF Örebro DFF
Ida Lindell ÖSK Söder

BACKAR
Marina Peterson Engström KIF Örebro DFF
Marie-Eve Nault KIF Örebro DFF
Lisa Sundell ÖSK Söder

MITTFÄLTARE
Elin Magnusson KIF Örebro DFF
Lucie Martinkova KIF Örebro DFF
Hanna Åbom ÖSK Söder

ANFALLARE
Sarah Michael KIF Örebro DFF
Sara Sandberg ÖSK Söder
Sanna Talonen KIF Örebro DFF

Förbundsserier Herrar:
MÅLVAKTER
Sebastian Bäckström Örebro Syrianska IF
Ismail Diawara BK Forward
Oscar Jansson Örebro SK

BACKAR
Patrik Haginge Örebro SK
Carl Klinton Rynninge IK
Erik Moberg Örebro SK

MITTFÄLTARE:
Erik Björndahl BK Forward
Albin Ek IFK Kumla
Fedja Jelecak Örebro Syrianska IF

ANFALLARE:
Alhassan A Kamara Örebro SK
Linus Lamu BK Forward
Marcus Pode Örebro SK

Distriktsserier Damer
MÅLVAKTER
Ebba Andersson IFK Kumla
Fanny Nordström Rynninge IK
Ellen Olofsson Skyllbergs IK

BACKAR
Lisa Lindahl Lillån FK
Matilda Persson IFK Kumla
Wilma Tunsved Rynninge IK

MITTFÄLTARE
Malin Fernström Sköllersta IF
Sara Karlsson Rynninge IK
Maja Regnås IK Sturehov

ANFALLARE
Elin Bengtsson IFK Kumla
Nathalie Lundin Sköllersta IF
Bianca Sjöberg Lillån FK

Distriktsserier Herrar
MÅLVAKTER
Hannes Abrahamsson HOIF
Jonathan Andersson IFK Örebro
Mattias Gustafsson Grythyttans IF

BACKAR
Erik Brandt Yxhults IK
Sebastian Niittymäki Grythyttans IF
Ali Reda, FC Assyriska

MITTFÄLTARE
Simon Chamoun IF Eker Örebro
Mohamed Hussein, Yxhults IK
Marcelo Silva, FC Assyriska

ANFALLARE
Niklas Boström Latorps IF
Gabriel Pettersson Lillån FK
Per-Åke Åström, Yxhults IK

Årets Tränare:
Barsoum Cicek Örebro Syrianska IF
Rickard Nilsson KIF Örebro DFF
Christopher Vorenkamp Grythyttans IF

Årets Futsalpriser
Herrar: Christoffer Skoog, Örebro Futsal Club
Damer Sabina Håkansson, ÖSK Söder

Årets talanger
Flick: Freja Olofsson, ÖSK Söder
Pojk: Almin Masic, ÖSK

Målgaranti på Sandberg?

Poängmakare för Söder Dam. Hanna Åbom, Ida Lindell och tvåmålsskytten Sara Sandberg.

Söderdamernas två målmaskiner Hanna Åbom (5) och Sara Sandberg (8) flankerar laget duktiga målvakt Ida Lindell.

ÖSK Söder Dam har börjat sin säsong betydligt bättre än vad de gjorde förra året. Truppen har ju också förstärkts en hel del. Med rutin i form av före detta KIF Örebroare, några duktiga spelare utifrån samt sist men inte minst med spelare från fjolårets F97/98-trupp.

En av de senare är anfallaren Sara Sandberg. Hon var med och spelade några matcher med laget i höstas utan att göra så väst mycket väsen av sig. (Två mål blev det visserligen redan förra året). Men i år har det varit betydligt bätte fart på målfabrikationen. Mål i varje match och dessutom två stycken i de senaste två matcherna gör att Sara redan står på åtta gjorda mål efter sex spelade matcher. God hjälp i sitt målgörande har hon haft av Hanna Åbom – en av de före detta KIFarna – som haft sin fot med på ett eller annat sätt i de flesta av Saras mål.

I lördags var laget i Älvsjö för match mot Älvsjö AIK och för tredje matchen i rad gjorde laget tre mål. Utöver Saras två gjorde även Sabina Håkansson ett. Hemmalaget gjorde matchens första och sista mål, men däremellan verkar det ha varit en rätt påtaglig dominans för Söder.

ÖSK Söder: Vinst i Hufvudstaden
Älvsjö AIK: Förlust mot Örebro

Efter sex omgångar ligger Söder Dam bara tre poäng efter ledande IFK Nyköping med 16 poäng. Fast det är fortfarande rätt trångt i toppen. Det finns utöver ÖSK Söder ytterligare två lag på 13 poäng samt ett lag på 11 och ett på 10.

Nästa (hemma)match spelas den 1 juni mot Fanna BK. Då blir det även premiär för laget på deras nya hemmaplanen Grönpepparparkens IP (som tidigare kallades Navets IP).

Sara Sandberg till landslagsläger på Bosön

Sara Sandberg tillsammans med coach Collgård under Nordisk Flick 2013 på Island.

Sara Sandberg tillsammans med coach Collgård under Nordisk Flick 2013 på Island.

ÖSK Söders anfallare Sara Sandberg är en av 41 spelare som kallats till F16/97-ornas breddelitläger på Bosön. Ingen större överraskning att hon är en av de uttagna. Hon var redan med och representerade Sverige i samband med Nordisk Flick 2013 på Island.

SvFF: F16/97: Landslagsläger på Bosön

Sara och Freja tränar med KIF Örebro

I dagens papperstidning kan man läsa, att ÖSK Söders två talanger Sara Sandberg och Freja Olofsson tränar/kommer att träna en del med KIF Örebro. Det verkar dock inte vara frågan om någon regelrätt övergång utan mer handla om att lära känna varandra. Sara verkar dessutom vara realistisk nog att inse, att tiden ännu inte är mogen för en regelrätt övergång.
– Det är ett sjukt stort steg att gå från division 1 och få träna med landslagssspelare som Elin Magnusson. Klart Kif är målet, men nästa säsong vill jag fortsätta i ÖSK. Går jag redan nu blir jag kanske bänkvärmare. Bättre att spela med ÖSK och träna extra med Kif så att steget blir mindre att ta, säger Sara enligt tidningen.

Nordisk Flickturnering 2013

Niclas Collgård och Sara Sandberg på Island.

Niclas Collgård och Sara Sandberg på Island.

130706. Placeringsmatch: Sverige Holland 2-1.
Sverige avslutade årets nordiska flickturnering med en placeringsmatch mot Holland. Det svenska laget vann den matchen, vilket innebar att laget placerade sig som femma av åtta deltagande lag. ÖSKs Sara Sandberg började matchen på bänken och blev inbytt i den 70:e minuten då det återstod 10 minuter att spela.

SvFF: Sverige femma i Nordisk Flick 2013

130704. Sverige – England. 4-1
Det spelas två landskamper mot England idag. En i Ljungskile (av alla platser) och en på Fylkisvöllur i Reykjavik. Den sistnämnda är den avslutande landskampen i årets Nordiska Flickturnering. ÖSKs Sara Sandberg spelade hela matchen sånär som de avslutande tre minuterna i förrgår då Sverige mötte Danmark. Idag har hon fått förnyat förtroende och finns med i startelvan. Dessutom på sin rätta plats som anfallare och inte som högerbräddare.

Sara spelade första halvlek, men blev utbytt inför den andra. Då var ställningen 2-1.

SvFF: 4-1 mot England även i Nordisk Flick

130702.
Sverige – Danmark 0-3.
Det blev en (nog) rätt smärtsam förlust för det svenska flicklaget, när man mötte Danmark. Sara Sandberg spelade från start och nästan hela matchen. Hon blev utbytt i den 76:e minuten (speltid 2*40).
Dem sista matchen i turneringen spelas i övermorgon (torsdag) då laget möter England.

SvFF: 0-3 mot Danmark

Sara Sandberg

130701. Sverige – Norge 2-2
Idag spelades den första matchen i turneringen för Sveriges F97-or. Gladast över det oavgjorda slutresultatet verkar man ha varit från svenskt håll. ÖSKs Sara Sandberg började matchen på bänken och slutade den på samma plats. Förhoppningsvis blir det speltid (och mål) redan i morgon då Sverige skall spela mot Danmark.

SvFF: 2-2 mot Norge

Sara Sandberg till Nordisk Flickturnering

Sara Sandberg reser med landslaget till Island.

Sara Sandberg reser med landslaget till Island.

ÖSK Söders talangfulla anfallare Sara Sandberg har blivit uttagen till Nordisk Flickturnering för klass F16/97. Turneringen spelas på Island mellan den 29 juni och 7 juli. För motståndet står åldersgruppens flicklandslag från Norge, Danmark och hemmanationen Island. Uttagningen innebär att Sara missar årets Örebrocup, men det tror jag hon kan stå ut med.

ÖSK Söder Dam: Sara kallad till Landslagsläger

SvFF: F16/97: Trupp till Nordisk flick

Årets Orvar-stipendiater

2013-03-27_DSC_0044_Lukman Murad

Bloggen borde redan i efterdyningarna av Degerforsmatchen ha skrivit om utdelningen av Orvar-stipendierna. Dessa delas ut till förtjänta stipendiater inom ÖSK-familjen (alltså inte bara till fotbollsungdomar). Årets pristagare blev Lukman Murad som tillhör ÖSKs så kallade spetsgrupp samt till den nyblivna landslagsspelaren Sara Sandberg från ÖSK Söder Dam. Bloggen gratulerar stipendiaterna.

Sara Sandberg2

Landslagsfotboll: P17 och F16

F16.
På förmiddagen idag avslutade Sverige och Finland turneringen i Riga i en match som Finland vann med 2-1. ÖSK Söders Sara Sandberg fick starta på bänken. Om hon senare blev inbytt vet vi inget om eftersom SvFF:s rapportering kring matcherna har varit rätt knapphändig.

SvFF: Förlust mot Finland

P17.
Det svenska pojklandskapet spelar i eftermiddag sin andra match i EM-gruppspelet. Sverige vann överraskande sin första match mot Schweiz och idag kommer man att ställas mot Österrike. ÖSK och Karlslunds Christer Lipovac startade den första matchen på bänken, men blev inbytt när anfallaren Valmir Berisha knäckte näsbenet. Berishas medverkar i dagens match är högst osäker varför Christer väl bör ha en rätt bra möjlighet att få starta.

Matchen sänds av Eurosport och börjar kl. 16:00

SvFF: Berisha enda frågetecknet mot Österrike

Tillägg: Christer startar matchen som en av två anfallare i laget.

Sara Sandberg levererar

Sara Sandberg i landslagsdressen
ÖSK Söders talangfulla anfallare Sara Sandberg blev nyligen uttagen till det F16/97 landslag som deltar i en fyranationersturnering i Riga, Lettland. I den första matchen besegrades Estland med hela 9-0. Enligt ÖSK Söders hemsida var Sara i hög grad delaktig i segern genom att efter en kvart göra matchens första mål och sedan leverera 4 målgivande framspelningar.

I morgon fortsätter turneringen med en match mot värdnationen Lettland. Meningen verkar vara att då kommer i princip ett helt nytt lag att få spela innan man i avslutningsmatchen mot Finland försöker att sätta ihop det bästa laget.

ÖSK Söder Dam: Sara S målskytt i landskamp!
SvFF: Seger 9-0 mot Estland
SvFF: Matchinformation