Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Sara Sandberg i Degerfors

En klassiks målgest som följt Sara Sandberg under hela hennes karriär. Det här från första gången jag såg henne i aktion. Hon jublar på Kumla IP efter att ha fullbordat sitt hat-trick (på en kvart) i en av dagens DM-finaler. (120826)

Sara Sandberg, de senaste säsongernas stora målgörare i ÖSK Dam och ÖSK Söder beslutade sig efter fjolårets säsong att det var färdigspelat för hennes del. Sara, som hunnit bli 25 år, tyckte att fotbollen tog för mycket tid på bekostnad av studier och arbete. Detta efter en karriär som sträckte sig tillbaka till år 2011 (med en hel del avbrott på grund av studier i USA). Sammanlagt blev det 105 mål för ÖSK/ÖSK Söder i seriesammanhang (Lagstatistik).

Svårt att sluta.
Att sluta visade sig dock svårare än väntat. Under vintern har hon fortsatt att spela futsal (som väl inte kräver lika mycket tid). Men vårsuget efter riktig fotboll blev trots allt för stort. Häromdagen meddelades det att hon gör en omstart. Dock inte i ÖSK utan i Degerfors damlag.

Det var onekligen lite överraskande. Ifall det var svårt att få tiden att räcka till för matcher och träning på Grönpepparparken och Behrn Arena så borde väl tidsförlusten vara betydligt större om det är till Stora Valla som träningarna förläggs.

Degerfors?
Att det blev svårt att helt lägga av med fotbollen, efter ett liv som helt på ett eller annat sätt dominerats av fotboll, kan jag förstå. Men Degerfors? Att det inte blir något fortsatt spel i ÖSK kan väl inte bero på något annat än att det inte längre finns någon plats för henne i truppen. Eller kanske att hon själv inte var intresserad av en plats som innebar att startplatsen inte var ”garanterad”.

Nytt lag med nya förutsättningar.
Nu blir det alltså i en helt ny (fotbolls)miljö som hon skall etablera sig. Rätt utnyttjad kan Sara bli en tillgång för vilket lag som helt på den här nivån. Men det förutsätter nog, att lagets spel utformas för att passa hennes styrkor. I en miljö där spelidén är annorlunda har jag svårt att tro att hon kommer att kunna sätta ett lika stort och positivt avtryck. Vi får se hur det går för henne och för Degerfors.

NA: Skrällen: ÖSK:s skyttedrottning klar för Degerfors
Degerfors IF: Vinst mot Forsby FF
Lagstatistik: Sara Sandberg
Eyravallen (221030): Sara Sandberg avslutar (fotbolls)karriären
NA (221027): ÖSK:s skyttedrottning avslutar karriären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.