Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målgaranti på Sandberg?

Poängmakare för Söder Dam. Hanna Åbom, Ida Lindell och tvåmålsskytten Sara Sandberg.

Söderdamernas två målmaskiner Hanna Åbom (5) och Sara Sandberg (8) flankerar laget duktiga målvakt Ida Lindell.

ÖSK Söder Dam har börjat sin säsong betydligt bättre än vad de gjorde förra året. Truppen har ju också förstärkts en hel del. Med rutin i form av före detta KIF Örebroare, några duktiga spelare utifrån samt sist men inte minst med spelare från fjolårets F97/98-trupp.

En av de senare är anfallaren Sara Sandberg. Hon var med och spelade några matcher med laget i höstas utan att göra så väst mycket väsen av sig. (Två mål blev det visserligen redan förra året). Men i år har det varit betydligt bätte fart på målfabrikationen. Mål i varje match och dessutom två stycken i de senaste två matcherna gör att Sara redan står på åtta gjorda mål efter sex spelade matcher. God hjälp i sitt målgörande har hon haft av Hanna Åbom – en av de före detta KIFarna – som haft sin fot med på ett eller annat sätt i de flesta av Saras mål.

I lördags var laget i Älvsjö för match mot Älvsjö AIK och för tredje matchen i rad gjorde laget tre mål. Utöver Saras två gjorde även Sabina Håkansson ett. Hemmalaget gjorde matchens första och sista mål, men däremellan verkar det ha varit en rätt påtaglig dominans för Söder.

ÖSK Söder: Vinst i Hufvudstaden
Älvsjö AIK: Förlust mot Örebro

Efter sex omgångar ligger Söder Dam bara tre poäng efter ledande IFK Nyköping med 16 poäng. Fast det är fortfarande rätt trångt i toppen. Det finns utöver ÖSK Söder ytterligare två lag på 13 poäng samt ett lag på 11 och ett på 10.

Nästa (hemma)match spelas den 1 juni mot Fanna BK. Då blir det även premiär för laget på deras nya hemmaplanen Grönpepparparkens IP (som tidigare kallades Navets IP).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.