Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almin Masic till Karlslund

Almin Masic blir örebroare på ”riktigt igen”. (Fotot från Karlslunds hemsida)


Den tidigare ÖSK-talangen och akademispelaren Almin Masic återvänder till Örebro. Återvänder eftersom han varit en av flera som bott i Örebro men långpendlat till Motala för träning och match.

Men nu är det slut med pendlandet. Istället blir det Karlslunds IF som nu kommer att kunna dra nytta av hans offensiva kvaliteter.

Karlslunds IF FK: Karlslund värvar Almin Masic!
NA: Karlslund värvar – från seriekonkurrenten

Masic till Motala


Den tidigare ÖSK-talangen Almin Masic har gjort klart med en ny klubb. Under de kommande två åren kommer han att representera div 1-laget Motala AIF. Detta skriver MAIF på sin webbsida.

Motala AIF: Almin Masic klar för klubben

Almin kom fram som en talangfylld spelare i ÖSK Ungdom. Så bra att han till och med har 10 ungdomslandskamper på sitt CV. Av någon anledning valde han dock som 17-åring att lämna ÖSK för en klubb i Slovenien. Sommaren därpå var han tillbaka i Sverige och förra året tillhörde han akademins U19-trupp.

NA (Betalvägg): Efter galna året – Almin Masic tillbaka i ÖSK med en dröm: ”Vill skriva ett A-lagskontrakt”

Efter återkomsten till Sverige har han även representerat ÖSK Futsal och har utökat sitt landslagsspelande med en A-landskamp i futsal.


Almin Masic på Rosta Gärde i juli 2013. Så det bör väl ha varit i samband med Elite Hotel Cup.

Silly Winter 2017/18: Kontrakt för Kåhed

Den mångsidige Oliver Kåhed har skrivit kontrakt med med ÖSK.

För några dagar sedan sade ÖSKs tränare Axel Kjäll till NA: När det gäller spelare med rena A-lagskontrakt är det redan klart.

Givetvis ett lite lurigt sätt att uttrycka sig. Rena A-lagskontrakt, hmmm?

Jo, det skulle visa sig att det skulle komma en fortsättning med kontrakt som inte riktigt är lika ”rena”. Igår meddelande nämligen ÖSKs 98:a Oliver Kåhed via Instagram att han skrivit ett professionellt kontrakt med ÖSK.

Värmlands Folkblad: Kåhed klar för Örebro

Här rör det sig alltså inte om ett ”riktigt” A-lagskontrakt utan något slags billigare (för ÖSK) lärlingskontrakt. Något som även understryks av att Kåhed inte formellt ingår i A-lagstruppen utan i den akademitrupp som numera heter Elit 1. I denna trupp ingår för övrigt även Viktor Walldén, vilket gör det troligt att även Walle har skrivit något slags kontrakt med ÖSK.

Ytterligare ett intressant namn som dykt upp i Elit 1-truppen är Almin Masics. Almin som varit ”ute på vift” i två år verkar alltså ha återvänt till ÖSK efter spel i bland annat Slovenien och IFK Kumla (förra hösten). Almin fyller 19 i år och har alltså ett år på sig om han vill sätta ett ordentligt avtryck hos ÖSK. Som 15-16 åring ansågs han som väldigt lovande, men han stagnerade väl en del i utvecklingen som 17-åring. Det blir lätt så i den åldern.

Ett helt nytt namn i Elit 1-truppen är Oskar Lennerskog. Oskar, född -00 kommer till ÖSK från Lidköpings FK (Daniel Nordmarks klubb).

Almin Masic landslagsuttagen

Syranka Cup: Ett nytt landslagsuppdrag för ÖSKs Almin Masic.

Syrenka Cup: Ett nytt landslagsuppdrag för ÖSKs Almin Masic.

ÖSKs Almin Masic är en av sexton spelare som tagits ut för deltagande i Syrenka Cup med det svenska P16/99-landslaget. Turneringen spelas i Polen med deltagande från Sverige, Polen, Cypern, Belgien, Georgien, Norge, Rumänien och Luxemburg. Sammanlagt skall tre matcher spelas och resultaten i den första matchen bestämmer vem man skall möta i den andra.

Med åtta deltagande lag och tre matcher verkar det väl mest av allt handla om en ”vanlig cupturnering” med placeringsmatcher. Sverige möter i sin första match den 1 september Luxemburg, vilka borde vara överkomliga motståndare.

SvFF: Trupp till Syrenka Cup

Man skulle kanske kunna tycka, att med tanke på hur bra ÖSKs U16-trupp preseterat i år, så borde ytterligare någon ÖSKare kunnat bli uttagen till truppen. Men den här gången verkar man ha koncentrerat sig på spelare från de södra delarna av Sverige. Är de så mycket bättre i den delen av Sverige?

Almin Masic inbytt i landskamp

Det svenska P16-landslaget spelade idag sin första landskamp i träningsturneringen i Minsk, Vitryssland. Motståndet kom från Litauen och svenskarna vann matchen med 3-0. ÖSKs Almin Masic började på bänken och blev inbytt i den 65:e minuten.

Den här turneringen är ett minst sagt tidseffektivt arrangemang. Litauen idag, Estland i morgon och Vitryssland på torsdag – så ser landskampsprogrammet ut. Det här innebär med största sannolikhet att dagens bänkspelare kommer att få starta i morgondagens match.

SvFF: Inledande vinst mot Litauen

Almin Masic landslagsuttagen

ÖSKs talangfulle vänsterkantsspelare Almin Masic (-99) är en av 20 spelare som blivit uttagna till en fyrnationersturnering i Minsk. Utöver Sverige och Vitryssland deltar även Estland och Litauen i turneringen. Matcherna spelas i tät följd den 27, 28 och 30 april.

Av de 20 uttagna spelarna är 13 födda under det första kvartalet, 5 under det andra och 2 under det tredje.

Av de 20 uttagna spelarna representerar 14 allsvenska klubbar, 4 Superettan (3 från BP) och 2 är från klubbar i de lägre divisionerna (Sandviken och Halmia).

SvFF: P16-trupp till turnering i Vitryssland

ÖLFF:s fotbollsgala

ÖLFF arrangerade igår sin fotbollsgala för att avsluta och minnas fotbollsåret 2014. Ett antal utmärkelser för årets någonting delades ut. Riktigt vilka kriterier man använt sig av för att nominera och utse de förtjänta mottagarna framgår inte. Uppgiften att jämföra prestationer mellan spelare på olika nivåer är ju inte så lätt. Uppenbarligen har det dock inte handlat om den absoluta prestationen utan snarare om någonting relativt relativt.

Både ÖSK och ÖSK Söder förekom rätt flitigt bland de nominerade och de prisbelönta. Vilket förhoppningsvis kan tjäna som en extra kick nu när den långa och mörka försäsongen inleds.

NOMINERADE 2014:
Förbundsserier Damer:
MÅLVAKTER
Stephanie Labbé KIF Örebro DFF
Ida Lindell ÖSK Söder

BACKAR
Marina Peterson Engström KIF Örebro DFF
Marie-Eve Nault KIF Örebro DFF
Lisa Sundell ÖSK Söder

MITTFÄLTARE
Elin Magnusson KIF Örebro DFF
Lucie Martinkova KIF Örebro DFF
Hanna Åbom ÖSK Söder

ANFALLARE
Sarah Michael KIF Örebro DFF
Sara Sandberg ÖSK Söder
Sanna Talonen KIF Örebro DFF

Förbundsserier Herrar:
MÅLVAKTER
Sebastian Bäckström Örebro Syrianska IF
Ismail Diawara BK Forward
Oscar Jansson Örebro SK

BACKAR
Patrik Haginge Örebro SK
Carl Klinton Rynninge IK
Erik Moberg Örebro SK

MITTFÄLTARE:
Erik Björndahl BK Forward
Albin Ek IFK Kumla
Fedja Jelecak Örebro Syrianska IF

ANFALLARE:
Alhassan A Kamara Örebro SK
Linus Lamu BK Forward
Marcus Pode Örebro SK

Distriktsserier Damer
MÅLVAKTER
Ebba Andersson IFK Kumla
Fanny Nordström Rynninge IK
Ellen Olofsson Skyllbergs IK

BACKAR
Lisa Lindahl Lillån FK
Matilda Persson IFK Kumla
Wilma Tunsved Rynninge IK

MITTFÄLTARE
Malin Fernström Sköllersta IF
Sara Karlsson Rynninge IK
Maja Regnås IK Sturehov

ANFALLARE
Elin Bengtsson IFK Kumla
Nathalie Lundin Sköllersta IF
Bianca Sjöberg Lillån FK

Distriktsserier Herrar
MÅLVAKTER
Hannes Abrahamsson HOIF
Jonathan Andersson IFK Örebro
Mattias Gustafsson Grythyttans IF

BACKAR
Erik Brandt Yxhults IK
Sebastian Niittymäki Grythyttans IF
Ali Reda, FC Assyriska

MITTFÄLTARE
Simon Chamoun IF Eker Örebro
Mohamed Hussein, Yxhults IK
Marcelo Silva, FC Assyriska

ANFALLARE
Niklas Boström Latorps IF
Gabriel Pettersson Lillån FK
Per-Åke Åström, Yxhults IK

Årets Tränare:
Barsoum Cicek Örebro Syrianska IF
Rickard Nilsson KIF Örebro DFF
Christopher Vorenkamp Grythyttans IF

Årets Futsalpriser
Herrar: Christoffer Skoog, Örebro Futsal Club
Damer Sabina Håkansson, ÖSK Söder

Årets talanger
Flick: Freja Olofsson, ÖSK Söder
Pojk: Almin Masic, ÖSK

Almin Masic till Bosön

Almin Masic

Almin Masic

SvFF har idag kallat 66 (om jag räknade rätt) 99-or till sitt breddelitläger på Bosön mellan den 11 och 14 december. En av de kallade är givetvis ÖSKs Almin Masic som ännu inte missat någon av åldersgruppens sammandragningar eller landskamper. Sällskap från Örebro får han av IK Sturehovs Harald Detlofsson.

SvFF: Trupp till P15-läger på Bosön

– 58 av de 66 spelarna är födda under det första halvåret 1999.
– 38 av de uttagna spelarna kommer från allsvenska klubbar, bara 3(!)från Superettan och 25 från klubbar längre ned i seriesystemet.

Almin Masic i svensk startelva

Blågul Almin2

ÖSKs talangfulla 99:a Almin Masic finns (som väntat) med i den svenska startelvan då Sverige möter Norge i den första av två landskamper. Matchen spelas på Öckerö i Bohuslän med avspark kl. 19:00 i kväll.

SvFF: P15/99: Startelva mot Norge på Öckerö


Resultat: Det blev svensk seger i matchen med 1-0. Almin spelade hela matchen där det faktiskt bara var ett spelarbyte. De sju spelarna på bänken lär väl alla få chansen i den kommande torsdagsmatchen. Återstår att se om det då finns en plats i elvan för Almin.

SvFF: P15/99: 1-0 mot Norge på Öckerö

Almin i blågult


140918. I den andra matchen började Almin (som brukligt är) på bänken och blev inbytt med 23 minuter kvar att spela. Sverige vann matchen med 3-0.
SvFF: 3-0 mot Norge i Kungälv