Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gerzic missar match(er)

NA har följt upp statusen för Nordin Gerzic. ÖSKs lagkapten tvingades ju stå över matchen mot GIF Sundsvall efter att vad man då trodde var en krampkänning under träningen dagen före matchen. Från början verka man inte ha ansett att det rörde sig om något allvarligt. Han var till och med uttagen till matchtruppen, men dagen efter fanns han inte med bland de arton uttagna.

Efter en närmare undersökning visar det sig, att vad man till att börja med trodde enbart var ett kramptillstånd i själva verket var en mindre bristning i ena baksidan.

Lyckligtvis verkar detta inte röra sig om någon allvarligare skada. Helt klart är dock, att han inte kommer att vara tillgänglig för spel i bortamatchen mot Elfsborg på lördag. Förmodligen kommer han även att missa tisdagsmatchen på hemmaplan mot Sirius.

NA (Betalvägg): ÖSK-kaptenens krampkänning var en bristning

Silly Summer 2018: ÖSK vill förlänga med fyra

NA:s Henrik Brändh är tillbaka från sin semester och vips börjar det komma in nyheter om läget i ÖSKs trupp.

NA (Betalvägg): Här är ÖSK-kvartetten som erbjuds nya kontrakt

Sex spelare har utgående kontrakt och ÖSK erbjuder fyra av dessa en kontraktsförlängning.

Nahir Besara.
Nahir Besara har det spekulerats en hel del om. Främst har det väl handlat om att han skulle erbjudas en plats i Hammarbys trupp om/när Jiloan Hamad lämnar klubben. Nu har dock Jiloan besätmt sig att fortsätta med Hammarby säsongen ut så den öppningen borde väl vara stängd nu.

ÖSK har lämnat ett kontraktsförslag till Besara, men samtidigt verkar man väl något resignerad beträffande möjligheterna att hålla honom kvar i truppen.
– Nahir har fått ett kontraktsförslag av oss. Sen är vi fullt medvetna om att det finns fler erbjudanden till honom och det är något som han får ta ställning till, säger Magnus Sköldmark till tidningen.

Om de här förslagen avser en övergång redan under sommaren eller är kontraktsförslag för nästa år framgår inte. Men det troligaste är väl att det inte rör sig om en sommarflytt. För i så fall skulle ÖSK vara inkopplade på ett mer aktivt sätt eftersom det i så fall rör sig om en försäljning. Med tanke på Besaras vackland form efter omstarten har jag svårt att tänka mig att någon klubb är intresserad av att köpa loss honom.

Det finns ytterligare en faktor som talar för att Besara inte räknar med att fortsätta med ÖSK. Under sommaren har han flyttat tillbaka till Södertälje och pendlar nu därifrån till sin arbetsplats på Behrn Arena. Tillsammans med Martin Loretzson, som inte heller tycks villja bo i Örebro.

Så allt tyder väl mot att Besara inte kommer att förlänga.


Michael Almebäck.
Almebäck, som fyllt 30 i år, kommer också att få ett förlängningsförslag.
– Han har varit med länge, och har spetsegenskaper i sin snabbhet. Vi behöver ha erfarenhet för att kunna slussa in unga egna spelare.

Inte så mycket att säga om egentligen. Almebäck blev i mitt tycke aldrig den spetsvärvning många hoppades på, då han kom tillbaka till ÖSK. Men han försvarar sin plats i backlinjen och så länge han inte krånglar till det, samt överlåter uppspelen åt någon med en bättre passningsfot är det väl ok att ha honom med.


Sebastian Ring.
Det var många som ifrågasatte det kloka då Rings kontrakt senast förlängdes med två år. Varken han eller hans dåvarande vänsterbackskollega Logi Valgardsson tillhörde arenans publikfavoriter.

Men Ring har successivt höjt sitt spel och gör numera sällan en riktig plattmatch. När han dessutom visat sig vara användbar som vänstermittback i den typ av backlinje som Axel Kjäll vill spela, känns ett förlängningserbjudande inte längre som något förvånande. En användbar truppspelare med en mycket bra vänsterfot och som dessutom kan operera på alla positionerna till vänster, tackar man inte nej till.


Nordin Gerzic.
Även den 35-årige Nordin Gerzic kommer att få ett erbjudande om en förlängning.
– Självklart vill vi hitta en möjlighet till förlängning med Nordin. Det vet han redan om, säger Sköldmark.


Två spelare har inte fått något förslag om förlängning.

Kennedy Igboananike.
ÖSK räknar uppenbarligen inte med att Igboananike vill förlänga kontraktet. Att han vill utomlands igen är ju dessutom något han i princip deklarerat från det att han kom till klubben.
– Vi ska ha en dialog med alla spelare med utgående kontrakt, men dialogen med Kennedy har vi inte tagit än, säger Sköldmark.

Att ÖSK ännu inte tagit upp frågan om en kontraktsförlängning med sin bäste målgörare kan inte tyda på annat än att man kallt räknar med att han kommer att lämna klubben. Igboananike gör ju trots allt en hel del mål, även om han annars inte märks så mycket i matcherna. Men just hans förmåga att få in bollen skulle nog kunna göra honom attraktiv även för icke-svenska klubbar.


Viktor Sköld.
Inget finns att säga om Viktor Sköld och det är väl inte så förvånande. Hos ÖSK har han nått vägs ände, vilket bland annat Axel Kjälls taktik vid spelarbyten visar.

Sköld spelade i princip full matchtid under de tre förta matcherna i år. Det var väl på grund av Omohs avstängning. Men därefter har det under de 12 följande matcherna bara blivit 3 inhopp på sammanlagt 39 minuter. I dagsläget står Isaac Boye före honom på inbyteslistan och frågan är om inte även Rodin Deprem borde göra det.


Axel Kjäll och Nordin Gerzic om läget

Svartvitt hade skickat Per Ohlsjö till den allsvenska upptaktsträffen. Där fick han väl tilltage apratstunder med Axel Kjäll och Nordin Gerzic, vilket resulterade i två mycket matnyttiga intervjuer. Betydligt mer substans i dessa intervjun än i de som NA presterade vid samma tillfälle. Jag antar, att det blir lite lättare när man inte behöver jaga musklick och samtidigt jobba under tidspress.

Svartvitt: Svartvitt på upptaktsträffen 2018: Axel Kjäll

Nordin kvar året ut

Nordin Gerzic får styra ÖSKs mittfält året ut.

Nordin Gerzic får styra ÖSKs mittfält året ut.

Lite överraskande meddelade ÖSK redan idag, att man kommit överens med IFK Göteborg om att förlänga Nordin Gerzics lånekontrakt året ut. Att Nordin blir kvar överraskar inte, men att beskedet kom så pass snabbt överraskar ( i alla fall mig). Nordins tidigare lånekontrakt sträckte sig fram till den 31:a juli, mitt i sommarens transferperiod.

Att beskedet kom redan nu kan väl inte betyda annat än att IFK Göteborg är rätt klara på sin sak. De anser tydligen inte att Nordin har så mycket att tillföra deras spel att de vill att ta tillbaka honom. Publiciteten kring hans spelproblem kan möjligen ha spelat in då de bestämde sig. ÖSK å andra sidan köper inte loss Nordin från Göteborg utan nöjer sig med att låna honom ytterligare en halv säsong.

Alternativt: IFKs nytillträdde sportchef Mats Gren ville inte chansa på att ta tillbaka en spelare innan han haft en ordentlig möjlighet att utvärdera den nuvarande truppen. På så sätt passar en fortsatt utlåning till ÖSK in i hans planer också.

ÖSK: Nordin Gerzic förlänger

Gerzic om sina två klubbar

Nordin Gerzic: Trivs bättre i Örebro

Nordin Gerzic: Trivs bättre i Örebro


Nordin Gerzic spelar inte i dagens match mot IFK Göteborg. Men han har ändå sett till att han hamnar i blickfånget genom några – som det brukar kallas – öppenhjärtiga intervjuer. I både Aftonbladet och NA framgår det, att han inte är nöjd med IFK Göteborgs spelstil och sin roll i den. I NA brer han dessutom på med hur bra han för närvarande trivs i Örebro. Utöver de två tidningsintervjuerna lär det komma ett inslag i C More i anslutning till dagens match.

Det hör definitivt inte till vanligheterna att spelare så öppet kritiserar sitt lags spelstil (och därmed indirekt även dess tränare). Nordins utspel (eller vad man skall kalla det) verkar ha till syfte att kapa banden med göteborgsklubben för att kunna komma tillbaka till ÖSK ”på riktigt”. Hur man reagerar på detta miniuppror hos Göteborg är oklart. Med Mats Gren som nytillträdd sportchef vet väl egentligen ingen ännu i vilken riktning klubben vill utveckla sig.

NA: Nordin: ”IFK:s spel passar inte mig”
Aftonbladet: ”Inte så jävla kul när man rör bollen fem gånger på 90 min”

Gerzic lånas in igen

DSC_0001_Nordin Gerzic

ÖSK skriver på sin hemsida, att man lånar Nordin Gerzic från IFK Göteborg för tiden fram den 31 juli 2014. ÖSK hoppas att man skall kunna ha honom spelklar redan till den allsvenska premiärmatchen mot Halmstads BK på söndag.

Beskedet om lånet kom väldigt sent – bara några dagar innan allsvenskan startar och vinterfönstret stängs.

ÖSK: ÖSK lånar Nordin Gerzic från IFK Göteborg
IFK Göteborg: Nordin lånas ut till ÖSK
NA: ÖSK lånar in Nordin Gerzic

Nordin hoppas på nystart

Det dyker upp artiklar ibland från göteborgshållet om Nordin Gerzic och hans förhoppningar om att i ett andra försök etablera sig som en förstavalsspelare hos IFK Göteborg. Den här gången är det Expressen som har träffat Nordin i samband med årets sista träning för de blåvita. Konkurrensen på mittfältet är dock hård både från etablerade spelare och från ungdomar som vill fram.

Alla som hoppas på en snabb övergång för Nordin tillbaka till ÖSK lär nog få vänta tills dess att den sportsliga ledningen i IFK utvärderat hans insatser under försäsongen. ÖSK å sin sida kan knappast vänta och se om han blir ledig ifall det är så att man anser att man behöver stärka sitt centrala mittfält ytterligare.

Gerzic siktar på startelvan

Nordin Gerzic: Bättre förberedd den här gången?

Nordin Gerzic: Bättre förberedd den här gången?

Göteborgsposten har intervjuat Nordin Gerzic om hur denne ser på sin fotbollsmässiga framtid. IFK har liksom ÖSK  ett träningsupplägg med ledig november och uppstart i december. Nordin ”avslöjar”, att han under tidigare år inte varit så väl förberedd, när försäsongsträningarna har dragit igång. I år är han det eftersom han sett till att han hållit sig i form även under ledigheten.

Målet för året är att ta en plats i IFKs startelva och vinna ett SM-Guld.  (Det är väl sådant man måste säga, även om man inte riktigt tror på det innerst inne). Beträffande möjligheten att han blir utlånad på nytt så är det inget han siktar på, men accepterar samtidigt att det kan bli så.
– Blir det så blir det så. Det är det som är fotboll. Jag tror inte att någon vill att jag skall bli utlånad igen. IFK vill att jag skall vara kvar här, såvitt jag vet, säger han till tidningen.

Av intervjun att döma så går Nordin för närvarande inte och väntar på att ÖSK skall köpa loss honom från IFK Göteborg under den närmaste månaden, utan han har siktet inställt på att etablera sig som en startspelare i IFK Göteborg. Hur det sedan blir lär ingen veta förrän man utvärderat hans och hans lagkamraters insatser under försäsongen.

Göteborgsposten: Gerzic: ”Jag ska ta en plats i startelvan