Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nordin kvar året ut

Nordin Gerzic får styra ÖSKs mittfält året ut.

Nordin Gerzic får styra ÖSKs mittfält året ut.

Lite överraskande meddelade ÖSK redan idag, att man kommit överens med IFK Göteborg om att förlänga Nordin Gerzics lånekontrakt året ut. Att Nordin blir kvar överraskar inte, men att beskedet kom så pass snabbt överraskar ( i alla fall mig). Nordins tidigare lånekontrakt sträckte sig fram till den 31:a juli, mitt i sommarens transferperiod.

Att beskedet kom redan nu kan väl inte betyda annat än att IFK Göteborg är rätt klara på sin sak. De anser tydligen inte att Nordin har så mycket att tillföra deras spel att de vill att ta tillbaka honom. Publiciteten kring hans spelproblem kan möjligen ha spelat in då de bestämde sig. ÖSK å andra sidan köper inte loss Nordin från Göteborg utan nöjer sig med att låna honom ytterligare en halv säsong.

Alternativt: IFKs nytillträdde sportchef Mats Gren ville inte chansa på att ta tillbaka en spelare innan han haft en ordentlig möjlighet att utvärdera den nuvarande truppen. På så sätt passar en fortsatt utlåning till ÖSK in i hans planer också.

ÖSK: Nordin Gerzic förlänger

Gerzic om sina två klubbar

Nordin Gerzic: Trivs bättre i Örebro

Nordin Gerzic: Trivs bättre i Örebro


Nordin Gerzic spelar inte i dagens match mot IFK Göteborg. Men han har ändå sett till att han hamnar i blickfånget genom några – som det brukar kallas – öppenhjärtiga intervjuer. I både Aftonbladet och NA framgår det, att han inte är nöjd med IFK Göteborgs spelstil och sin roll i den. I NA brer han dessutom på med hur bra han för närvarande trivs i Örebro. Utöver de två tidningsintervjuerna lär det komma ett inslag i C More i anslutning till dagens match.

Det hör definitivt inte till vanligheterna att spelare så öppet kritiserar sitt lags spelstil (och därmed indirekt även dess tränare). Nordins utspel (eller vad man skall kalla det) verkar ha till syfte att kapa banden med göteborgsklubben för att kunna komma tillbaka till ÖSK ”på riktigt”. Hur man reagerar på detta miniuppror hos Göteborg är oklart. Med Mats Gren som nytillträdd sportchef vet väl egentligen ingen ännu i vilken riktning klubben vill utveckla sig.

NA: Nordin: ”IFK:s spel passar inte mig”
Aftonbladet: ”Inte så jävla kul när man rör bollen fem gånger på 90 min”

Gerzic lånas in igen

DSC_0001_Nordin Gerzic

ÖSK skriver på sin hemsida, att man lånar Nordin Gerzic från IFK Göteborg för tiden fram den 31 juli 2014. ÖSK hoppas att man skall kunna ha honom spelklar redan till den allsvenska premiärmatchen mot Halmstads BK på söndag.

Beskedet om lånet kom väldigt sent – bara några dagar innan allsvenskan startar och vinterfönstret stängs.

ÖSK: ÖSK lånar Nordin Gerzic från IFK Göteborg
IFK Göteborg: Nordin lånas ut till ÖSK
NA: ÖSK lånar in Nordin Gerzic

Nordin hoppas på nystart

Det dyker upp artiklar ibland från göteborgshållet om Nordin Gerzic och hans förhoppningar om att i ett andra försök etablera sig som en förstavalsspelare hos IFK Göteborg. Den här gången är det Expressen som har träffat Nordin i samband med årets sista träning för de blåvita. Konkurrensen på mittfältet är dock hård både från etablerade spelare och från ungdomar som vill fram.

Alla som hoppas på en snabb övergång för Nordin tillbaka till ÖSK lär nog få vänta tills dess att den sportsliga ledningen i IFK utvärderat hans insatser under försäsongen. ÖSK å sin sida kan knappast vänta och se om han blir ledig ifall det är så att man anser att man behöver stärka sitt centrala mittfält ytterligare.

Gerzic siktar på startelvan

Nordin Gerzic: Bättre förberedd den här gången?

Nordin Gerzic: Bättre förberedd den här gången?

Göteborgsposten har intervjuat Nordin Gerzic om hur denne ser på sin fotbollsmässiga framtid. IFK har liksom ÖSK  ett träningsupplägg med ledig november och uppstart i december. Nordin ”avslöjar”, att han under tidigare år inte varit så väl förberedd, när försäsongsträningarna har dragit igång. I år är han det eftersom han sett till att han hållit sig i form även under ledigheten.

Målet för året är att ta en plats i IFKs startelva och vinna ett SM-Guld.  (Det är väl sådant man måste säga, även om man inte riktigt tror på det innerst inne). Beträffande möjligheten att han blir utlånad på nytt så är det inget han siktar på, men accepterar samtidigt att det kan bli så.
– Blir det så blir det så. Det är det som är fotboll. Jag tror inte att någon vill att jag skall bli utlånad igen. IFK vill att jag skall vara kvar här, såvitt jag vet, säger han till tidningen.

Av intervjun att döma så går Nordin för närvarande inte och väntar på att ÖSK skall köpa loss honom från IFK Göteborg under den närmaste månaden, utan han har siktet inställt på att etablera sig som en startspelare i IFK Göteborg. Hur det sedan blir lär ingen veta förrän man utvärderat hans och hans lagkamraters insatser under försäsongen.

Göteborgsposten: Gerzic: ”Jag ska ta en plats i startelvan

Transferfönstret sommaren 2013

Marcus Astvald.
130718. Astvald till Degerfors


Emil Berger.
130720. Berger lånas till Fylkir


Daniel Björnquist
130627. Daniel Björnquist till ÖSK
130626. Björnquist snart ÖSKare igen
130604. Björnquist på väg tillbaka?


Nordin Gerzic.
130808. ÖSK lånar Gerzic
130704. Nordin vill spela


Daniel Gustavsson.
130705. ÖSK lånar mittfältare


Josef Ibrahim.
130808. Ibrahim till Mariehamn
130729. Ibrahim tränade med Brage
130718. IFK Mariehamn testar Ibrahim


Alhassan Kamara
130630. Kamara åter till AIK
130621. AIK tar hem Kamara?


Lukman Murad.
120626. Lukman under luppen


Michael Mensah
130630. Nobben för Mensah
130624. Mensah provtränar med ÖSK
130621. ÖSK testar Mensah?


Marcus Pode.
130718. ÖSK lånar Pode
130714. Pode: Inga som helst kommentarer
130713. Pode till Örebro?


Jacob Rinne
130530. Rinne till ÖSK


Mohammed Saeid.
130729. Tittar Helsingborg på Saeid?


Peter Samuelsson.
130701. Hammarby har frågat om Samuelsson

ÖSK lånar Gerzic

Det var då det: En ordentligt påpälsad Nordin Gerzic dagarna innan hans övergång till IFK Göteborg blev klar.

Det var då det: En ordentligt påpälsad Nordin Gerzic tränar på Behrn Arena dagarna innan hans övergång till IFK Göteborg blev klar.

Medan Bloggen hade gått i viloläge under en och en halv dag passade ÖSK på att göra klart med IFK Göteborg om ett lån av Nordin Gerzic. Bloggen som känner ett visst ansvar för att dokumentera vad som skrivits om detta har gjort följande sammanställning. Det kan ju vara bra att ha något att se tillbaka på när låneperioden skall utvärderas (om inte annat).

130807. Fotbollskanalen: Gerzic självkritisk men hyllar Blåvitt
130807. Expressen: Gerzic om IFK-tiden: ”Har inte mått så bra”
130807. Radiosporten: Nordin Gerzic tillbaka i ÖSK
130806. NA: Nordin vill hitta sig själv i ÖSK
130806. IFK Göteborg: Nordin på lån till Örebro
130806. ÖSK: ÖSK lånar Nordin Gerzic från IFK Göteborg
130806. NA: NA avslöjar: Gerzic klar för ÖSK
130806. FotbollDirekt: Lösning nära för Gerzic – kan lämna Blåvitt

Blåvitt vill byta bort Gerzic

Expressen skriver idag, att IFK Göteborg är intresserade av att försöka få loss Norrköpings Martin Smedberg-Dalence redan i sommar. Smedberg sitter på ett utgående kontrakt som han inte verkar vilja förnya. Som kompensation har Göteborg enligt tidningen erbjudit sig att låta Nordin Gerzic eller Daniel Sobralense gå åt andra hållet. Ett spelarbyte som dock Norrköping inte lär vara intresserade av, skriver Expressen.

Tidningen hävdar att Norrköping vill ha minst 700.000 (i kontanter) för att låta Smedberg gå redan nu. En indirekt indikation på hur mycket värdet på Gerzic dalat sedan femmiljonersövergången förra året. Sjuhundratusen tycker man väl annars är ett belopp som de blåvita borde klara av att betala. Det kan de säkert också, men för dem är det säkert minst lika viktigt att skapa löneutrymme för en värvning av Smedberg. Det kan man skapa genom att göra sig av med spelare som man inte tycker presterar.