Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nordin Gerzic lämnar ÖSK

För några dagar sedan kom nyheten att Nordin Gerzic lämnar ÖSKs organisation. Beskedet var väl både överraskande och inte så överraskande. Gerzic kan väl inte gärna ha varit speciellt nöjd med sin undanskymda roll som talangutvecklare i ÖSKs akademi. Inte direkt en roll som placerade honom i det rampljus han varit van vid från sin karriär som spelare.

Ifall hans önskan var att få en mer central roll bland tränarna kring ÖSKs A-lag kom den förhoppningen på skam, när Martin Broberg togs in som assisterande tränare för någon vecka sedan. Men det är klart – med jobbet som expertkommentator i Discoverys allsvenska TV-sändningar finns knappast möjligheten till den kontinuitet, som är en förutsättning för en tränarroll – varken i A-lagsmiljön eller i Akademin.

Gerzic släpper dock inte fotbollen utan kommer att ta en roll som assisterande tränare i Karlslunds IF, där Samuel Wowoah haft huvudtränaransvaret under många år. Utöver uppdragen hos Discovery och hos Karlslund kommer han även att delta i SvFFs DBA Elit-utbildning. En drygt halvårslång utbildning som är nog så krävande.

NA: Gerzic lämnar ÖSK

Karlslunds IF: Nordin Gerzic till Karlslunds IF FK!

SvFF: Inbjudan till Tränarutbildning UEFA B/A för f.d. elitspelare

ÖSK (Instagram): Nordin Gerzic lämnar sin roll som spelarutvecklare i akademin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.