Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Omgjort mittfält?

Av allt att döma kommer vi att få se ett nytt mittfält nästa år. Visserligen har Nordin Gerzic förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år, men det verkar inte som om ÖSK räknar med honom som en lika given startspelare som han varit under hela sin tid i ÖSK (300 plus allsvenska matcher).

Hans ersättare kan mycket väl bli Kevin Walker. Att döma av Axel Kjälls något irriterade kommentar till Daniel Rönnbergs ”avslöjande” att Walker och Kjäll träffats så finns nog Walker rätt högt upp på Kjälls/ÖSKs prioriteringslista.

I och för sig har jag svårt att förstå att det skulle finnas någon egentlig anledning att hålla intresset hemligt. Att Walker finns tillgänglig är ingen hemlighet och att ÖSK är intresserad av hemvändande örebroare är något klubben ofta brukar ge uttryck för. So what? Om det avslöjades att ÖSK inte träffat och talat med Walker skulle man väl förstå en viss irritation, men inte i det här fallet.

Därmed inte sagt att parterna kommer att komma överens. Walker vill väl ha bra betalt och dessutom mint ett treårskontrakt.

Dessutom verkar ÖSK vara intresserad av att ta in ytterligare en central mittfältare. Efter Simon Amin då? Det är möjligt att man räknar med/tror att Dennis Collander kommer att kunna säljas och/eller att Nordin Gerzic mattas och inte blir lika spelbar som han varit i år.

Fast egentligen finns väl den spelaren redan i truppen. Dels i form av David Seger som ju egentligen inte är en kantspelare. Detsamma gäller även Robin Book, som även han hamnade på kanten på grund av att det var upptaget i mitten. (Mittfältsduon Gerzic-Mårtensson lyckades inte ens Filip Rogic spränga – även han hamnade ju oftast på vänsterkanten).

Beträffande Book vet vi inte vad som eventuellt kan vara sagt mellan ÖSK och Varberg. Spelaren själv verkar ju inte ha något emot att fortsätta att spela för västkustlaget, som väl använder honom på ett sätt som passar honom bättre. ÖSK lär väl i så fall inte kunna få något mer än en symbolisk summa som betalning för honom, men de kanske tycker att det är värt att bli av med en spelare som ändå inte verkade att trivas i ÖSK/Örebro och i stället låta någon annan ta hans plats och löneutrymme i anspråk.

NA: ÖSK kan värva fler mittfältare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.