Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omtag 2022: Gerzic fortsätter gärna

NA talade för några dagar sedan med Nordin Gerzic om läget efter det att det blev definitivt klart att ÖSK får lämna Allsvenskan för att spela i Superettan nästa år.

Gerzic säger att han egentligen hade tänkt att avsluta karriären efter det här året, men att han nu funderar på att fortsätta ett år till – om det behövs.

Inte någon bra idé tycker jag. Inte för att jag på något sätt missunnar Gerzic ett svartvitt år till. Utan för att ÖSK nu måste bryta sitt beroende av Gerzic som speluppläggare på mittfältet.

En av orsakerna till att det gått så dåligt i år, tror jag, är att Gerzic mer eller mindre försvunnit ur bilden utan att ÖSK gjort klart för sig hur man vill ersätta honom.

Man har inte tagit in någon ersättare med samma eller i alla fall liknande egenskaper. Kanske var Simon Amin ett försök i den riktningen, men han fick ju nästan aldrig spela utan tröttnade och bytte klubb. Inte heller förberedde sig klubben genom att etablera ett alternativ spelsätt. Resultatet såg vi under året som var.

NA: Hade bestämt sig för att sluta – nu öppnar Gerzic för fortsatt spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.