Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Taha Ali till Helsingborg?

Fotbolltransfers.com hade på något sätt fått nys om en övergång för Taha Ali från Örebro till Helsingborg (av alla platser) och skrev om det strax efter lunch idag. Skåningarna uppenbarligen imponerade av hans demontering av deras försvar i förra årets avslutande match i Superettan. Sådant både svider och sätter sina spår.

En uppgift som NA senare på eftermiddagen kunde verifiera via egna källor. Enligt NA handlar det om en övergång värd ca. 2 mkr (plus prestationsbonusar).
– Det är inget som jag vill kommentera och han inte klar för någon annan klubb just nu. Vi får se vad som händer men jag kan förstå med den hösten som han gjorde att det finns intresse för honom. Det vore konstigt annars, säger ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll till tidningen.

Det där ”just nu” får man väl tyda som ”just nu, men inte nödvändigtvis senare i veckan” eller något åt det hållet.

Hur som helst. Hos ÖSK verkar man aldrig ha varit överdrivet intresserade av Ali och de säljer honom säkert om de kan få in 2 mkr för spelaren som de knappt använde förra året.

Det kan i och för sig vara så att ÖSK i första hand ser detta som en möjlighet att minska trycket på en del av truppen som är överbefolkad (offensiva mittfältare) och i stället använda pengarna till en del där det i princip saknas alternativ (defensivt mittfält).

Fotbolltransfers.com: Avslöjar: Taha Ali högaktuell för Helsingborgs IF
NA: ÖSK nära ny miljonförsäljning
Lagstatistik: Spelade matcher (2016-2021) för Taha Ali.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.