Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forsell till HJK

Petteri Forsell bekantade sig med Behrn Arena.


Den finländske landslagsmannen Petteri Forsell tillbringade hösten 2017 hos ÖSK. Alexander Axén gillade spelaren och värvade honom för att sedan några dagar senare lämna över ansvaret för ÖSKs A-lag till Axel Kjäll. Den senare verkar inte ha varit speciellt sugen på att ge Forsell speltid utan nyförvärvet fick nöja sig med ett fåtal inhopp från en väl insutten bänk.

NA tycker att han var en flopp. Jag skulle inte vilja gå så långt. Han fick aldrig en rimlig möjlighet att visa upp sina kvaliteter. Fast det är klart. Vendela Ögren, som skrivit artikeln, verkar sitta i Sundsvall och har förmodligen ingen aning om vad Forsell kunde och inte kunde.

Forsells mest bestående bidrag till ÖSK den hösten var väl hans insats i Svenska Cupen mot Karlstads BK. Den matchen vanns knappt av ÖSK med 2-1 och det var Forsell som spelade fram till båda målen.

NA: Floppade i ÖSK – klar för finsk klubb

Efter den misslyckade sejouren i ÖSK gick Forsell tillbaka till Miedz Legnica, som var den polska klubb han kommit till ÖSK från. Nu är det dags för ytterligare ett klubbyte för Forsell. Han lånas ut av Miedz Legnica, som åkte ur högstaligan i våras, till den finländska storklubben HJK.

Yle: Polska klubben släpper iväg Petteri Forsell – klar för HJK

Karriärstatistik från Flashscore.se

Finland vann utan Granlund

Det går bra för Finland i UEFA:s Nations League. Igår spelade de sin fjärde match, då de mötte Grekland på hemmaplan. Matchen slutade med hemmaseger 2-0, trots att de fick sin stora anfallsstjärna Teemo Pukki skadad och utbytt redan efter 12 minuter. Det finska landslaget är därmed fortfarande utan poängförlust i sin C-grupp.

Albin Granlund, som är uttagen i till den finska landslagstruppen, satt oinbytt på bänken i bortamatchen mot Estland för några dagar sedan. Mot Grekland fanns han inte med ens på någon av ersättarplatserna. Eftersom det finns hela 12 sådana som laget förfogar över har han antingen hamnat väldigt långt ner på prioriteringslistan eller råkat ut för någon skada eller skadekänning.

ÖSKs föredetting Petteri Forsell, som lite överraskande kallats in till landslagstjänst, spelade en halvtimme i matchen mot Estland, men fick igår nöja sig med en bänkplats.

Granlund landslagsuttagen

ÖSKs Albin Granlund får fortsatt förtroende av den finske förbundskaptenen Markku Kanerva. Han ingår i den trupp på 21 spelare som tagits ut för Finlands landskamper mot Estland och Grekland i Nations League.

Uttagen till truppen är även ÖSKs föredetting Petteri Forsell. Forsell, av NA:s Elena Lövholm nyligen utsedd till en av fjolårets floppar i ÖSK, har gjort så bra ifrån sig i sin nygamla klubb Miedz Legnica, att han nu på nytt är aktuell för landslagsspel.

Hufvudstadsbladet: Efter succéhösten: Forsell får chansen i landslaget – Skrabb petad

Landslagsprogrammet.
12.10: Estland–Finland klockan 21.45 i Tallinn
15.10: Finland–Grekland klockan 21.45 i Tammerfors

Silly Winter 2017/18: Forsell åter till Polen

Petteri Forsell återvänder till polska Miedzi Legnica.


Om jag läser och förstår saker rätt, vilket inte är någon garanti i det här fallet, så har Petteri Forsell återvänt till Miedź Legnica, den klubb han tidigare representerat med en viss framgång. Detta är i alla fall vad den polska internetsiten Polski-Sport tycks påstå.

Forsell återvänder alltså till det polska nivå-2 lag där han tidigare lyckats så bra.

Polski-Sport: Była gwiazda Nice I ligi wraca do Miedzi Legnica!

Googles förslag till översättning:
Detta kan vara den mest intressanta förstärkningen av vinteröverföringsfönstret i Nice I League! Till Koppar Legnica efter en sexmånadersbrott, en av de ljusaste formerna av LOTTO Ekstraklasa, återkommer Petteri Forsell!

Finlands sju gånger representant före uppgörelsen med Miedzia spelade sin en av de bästa årstiderna i sin karriär som spelade 46 matcher, gjorde 19 mål och hjälpte 10 gånger. Tidigare representerade han färgerna på sådana klubbar som IFK Mariehamn (förra årets rival för Legia Warszawa för Champions League) eller den turkiska Bursaspor. Innan början av den aktuella kampanjen var han ett ben i Cracovia Krakow, men i sista stund satte vetoet en ny bälte tränare, Michał Probierz, som inte tyckte om att driva spelaren och nivån på hans kroppsfett …

I slutändan tecknade Forsell ett korttidsavtal med Örebro SK, och under tiden tog han hand om att bygga om sin form och figur. Det verkar som om dessa problem ligger bakom honom och kan säkert vara stjärnan i Nice och ligan.

Jag har en känsla av att ÖSK aldrig riktigt kom underfund med hur man skulle använda sig av Forsell. De positioner som passade honom bäst var i allmänhet upptagna av Nordin Gerzic resp. Nahir Besara. Resultatet blev att han bara fick några minuter i slutet av några allsvenska matcher, vilket inte räckte till för att han skulle kunna etablera sig på allvar. Hans matchavgörande insats i cupmatchen mot Karlstad BK (målgivande passningar till båda målen) var dock betydelsefull.

Silly Winter 2017/18: Forsell har inte hört något

Petteri Forsell har trots sina landslagsmeriter knappt fått någon speltid.


NA:s Henrik Brändh fortsätter att beta av statusen för de spelare som har utgående kontrakt. Han gör ett rätt bra jobb, tycker jag.

Halvårsvärvningen av Petteri Forsell från i somras ser från utsidan helt obegriplig ut. Forsell har fått väldigt lite speltid. ÖSK har rätt ofta bytt in honom mot slutet av matcherna, men vad kan man egentligen uträtta på fem minuter?

Man kan ju tycka att ÖSK borde ha haft någon tanke när man tog in Forsell. Möjligen är det så att den tanken följde med när Axén lämnade klubben. Axel Kjäll verkar hur som helst inte helt övertygad om att Forsell skall ha en plats i ÖSK.

Axel Kjäll säger till tidningen:
– Han har kommit hit och kört på stenhårt varje dag på träning. Det är en härlig person och en härlig spelare som fått visa lite för lite, men i konkurrenssituationen har han inte räckt till.

Inte tillräckligt bra alltså, enligt Kjälls sätt att se saken. Han är väl lite för lik Nordin Gerzic i sin spelstil. Med Gerzic och Besara på planen samtidigt behöver man inte en tredje bollfördelare på planen.

Från ÖSKs sida har man varit påtagligt tyst om en eventuell förlängning. Helt naturligt eftersom man inte lyckats hitta en plats han kan spela på i de laguppställningar man haft under hösten.

– Jag har ingen aning. Vi har inte pratat om det. Så jag vet faktiskt inte, säger han till tidningen då han kommenterar sin kontraktsstatus.

Bakom NA:s betalvägg: ÖSK-förvärvet handplockades av Alexander Axén i somras – fick spela 45 minuter

Silly Summer 2017: Forsell klar för resten av året

Petteri Forsell med några av den kommande höstens lagkamrater.


Det gick snabbt att få alla papper klara. ÖSK meddelar nu att man kommit överens med Petteri Forsell om att denna skall spela för klubben under resten av den här säsongen. Vem som ville ha ett så kort avtal framgår inte. Ej heller om det finns någon option för en eventuell förlängning.

Med Forsell får ÖSK en spelare som står på gränsen till det finska landslaget. Han har representerat sitt land vid sju tillfällen. ÖSK skriver att man i första hand ser honom som en kantspelare, vilket verkar lite märkligt med tanke på att det redan finns ett knippe spelare som kan ta det jobbet. Men det kan ju vara så att någon av dem är på väg bort och att Forsell tas in som en ersättare.

ÖSK: Petteri Forsell klar för säsongen ut
NA: Landslagsmeriterad mittfältare till ÖSK

Silly Summer 2017: Forsell, trots allt?

Petteri Forsell bekantar sig med Behrn Arena.


Från den andra sidan Bottenviken sägs det nu, att Petteri Forsell accepterat ÖSKs kontraktsförslag. NA har kollat saken med Magnus Sköldmark, som varken vill bekräfta eller egentligen förneka saken rakt av. Sköldmark vet ju sedan gammalt, att innan något är skrivet så kan allt hända. Men nog verkar en övergång vara på gång. Nu gäller det bara att få allt klart till i morgon kväll. Den 11 augusti är nämligen den sista dagen sommarens spelarövergångar kan registreras i det här transferfönstret.

Det verkar väl ha varit så, att Forsell som ”försvann” efter att ha tränat några dagar med ÖSK fallit till föga och accepterat det bud han fått. Alternativt att ÖSK hittat de pengar som behövdes för att kunna erbjuda något tillräckligt intressant. Jag tror i och för sig på det första alternativet. Forsell kan ju ha haft andra krokar ute också som han ville jämföra med.

Nu får vi hoppas att allt hinner ordna sig innan fönstret stängs.

Forsells statistik från Transfermarkt.com

Man kan väl inte säga annat än att han är en utpräglad poängspelare – knubbigheten till trots.

NA: Uppgifter: ÖSK värvar finsk mittfältare – Petteri Forsell klar för klubben
Fotbollskanalen: Uppgifter: Örebro SK värvar Petteri Forsell
Ilta-Sanonmat: Petteri Forsell siirtyy Ruotsin Allsvenskanin Örebroon
YLE: IS: Forsell flyttar till Örebro SK
Transfermarkt: Profil för Petteri Forsell.