Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Forsell åter till Polen

Petteri Forsell återvänder till polska Miedzi Legnica.


Om jag läser och förstår saker rätt, vilket inte är någon garanti i det här fallet, så har Petteri Forsell återvänt till Miedź Legnica, den klubb han tidigare representerat med en viss framgång. Detta är i alla fall vad den polska internetsiten Polski-Sport tycks påstå.

Forsell återvänder alltså till det polska nivå-2 lag där han tidigare lyckats så bra.

Polski-Sport: Była gwiazda Nice I ligi wraca do Miedzi Legnica!

Googles förslag till översättning:
Detta kan vara den mest intressanta förstärkningen av vinteröverföringsfönstret i Nice I League! Till Koppar Legnica efter en sexmånadersbrott, en av de ljusaste formerna av LOTTO Ekstraklasa, återkommer Petteri Forsell!

Finlands sju gånger representant före uppgörelsen med Miedzia spelade sin en av de bästa årstiderna i sin karriär som spelade 46 matcher, gjorde 19 mål och hjälpte 10 gånger. Tidigare representerade han färgerna på sådana klubbar som IFK Mariehamn (förra årets rival för Legia Warszawa för Champions League) eller den turkiska Bursaspor. Innan början av den aktuella kampanjen var han ett ben i Cracovia Krakow, men i sista stund satte vetoet en ny bälte tränare, Michał Probierz, som inte tyckte om att driva spelaren och nivån på hans kroppsfett …

I slutändan tecknade Forsell ett korttidsavtal med Örebro SK, och under tiden tog han hand om att bygga om sin form och figur. Det verkar som om dessa problem ligger bakom honom och kan säkert vara stjärnan i Nice och ligan.

Jag har en känsla av att ÖSK aldrig riktigt kom underfund med hur man skulle använda sig av Forsell. De positioner som passade honom bäst var i allmänhet upptagna av Nordin Gerzic resp. Nahir Besara. Resultatet blev att han bara fick några minuter i slutet av några allsvenska matcher, vilket inte räckte till för att han skulle kunna etablera sig på allvar. Hans matchavgörande insats i cupmatchen mot Karlstad BK (målgivande passningar till båda målen) var dock betydelsefull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.