Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Forsell till HJK

Petteri Forsell bekantade sig med Behrn Arena.


Den finländske landslagsmannen Petteri Forsell tillbringade hösten 2017 hos ÖSK. Alexander Axén gillade spelaren och värvade honom för att sedan några dagar senare lämna över ansvaret för ÖSKs A-lag till Axel Kjäll. Den senare verkar inte ha varit speciellt sugen på att ge Forsell speltid utan nyförvärvet fick nöja sig med ett fåtal inhopp från en väl insutten bänk.

NA tycker att han var en flopp. Jag skulle inte vilja gå så långt. Han fick aldrig en rimlig möjlighet att visa upp sina kvaliteter. Fast det är klart. Vendela Ögren, som skrivit artikeln, verkar sitta i Sundsvall och har förmodligen ingen aning om vad Forsell kunde och inte kunde.

Forsells mest bestående bidrag till ÖSK den hösten var väl hans insats i Svenska Cupen mot Karlstads BK. Den matchen vanns knappt av ÖSK med 2-1 och det var Forsell som spelade fram till båda målen.

NA: Floppade i ÖSK – klar för finsk klubb

Efter den misslyckade sejouren i ÖSK gick Forsell tillbaka till Miedz Legnica, som var den polska klubb han kommit till ÖSK från. Nu är det dags för ytterligare ett klubbyte för Forsell. Han lånas ut av Miedz Legnica, som åkte ur högstaligan i våras, till den finländska storklubben HJK.

Yle: Polska klubben släpper iväg Petteri Forsell – klar för HJK

Karriärstatistik från Flashscore.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.