Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Come-back för Walker?

Har Närkesfyran fått ett nytt lag? Tillsammans med klassikerlag som Adolfsberg, Sturehov och IFK Örebro finner vi detta år även Scandinavian FC Örebro. Ett helt nytt namn i sammanhanget och nya lag brukar ju få starta i div 7. Som ledare, vilket jag i det här sammanhanget tyder som tränare, återfinns Patrick Walker. Mystiken tätnar onekligen.

Efter att ha kollat lite så verkar det handla om (numera fd.) Pars FC, som lagt sig till med ett internationellt mer gångbart namn. Och en internationellt gångbar tränare.

Det skall bli intressant att se vart detta tar vägen. För jag kan väl inte tänka mig att Patrick är så där väldigt intresserad av att träna ett div 4-lag (mer än ett år). Namnbytet tyder väl också på, att det finns någon slags nya planer för fd. Pars FC.

Patrick har på senare år varit engagerad i Pro Soccer Consulting, en huvudsakligen amerikansk fotbollsakademi, som jobbat med att slussa över amerikanska spelare till den nordiska marknaden. Kanske att det är på något sådant sätt man tänkt att använda Scandinavian FC.

Tur och retur Södertälje för Patrick Walker

111111. Assyriska – klart slut.
Det blev inte något längre gästspel hos Assyriska för Patrick Walker. Kanske inte så överraskande – den klubben brukar ju ha högre omsättningshastighet på tränarbänken än i spelartruppen. FotbollDirekt skriver idag, att Patrick lämnar klubben på grund av samarbetsproblem med klubbedningen.

FotbollDirektOfficiellt: Walker lämnar Assyriska


110802. Klar för Assyriska FF
.
Idag blev det klart, att Patrick Walker tar över tränaransvaret för Assyriska FF. Södertäljeklubben med allsvenska ambitioner får en tränare som redan två gånger gått i land med uppgiften att lotsa upp ett lag till den högsta divisionen. Han gjorde det med ÖSK år 2006 och med norska Sandefjord år 2009. Framgångarna i de högsta ligorna var dock inte lika stora. Patrick fick lov att lämna båda klubbarna i förtid efter mindre bra resultat.

Frågan är nu hur han kommer att lyckas med Assyriska. Varken klubbens ledning eller supportrar är kända för långsiktighet i sitt agerande och det vill till att Patrick lyckas mer eller mindre med en gång för att han skall få den arbetsro han behöver.

110729.
Expressen skriver, att den förre ÖSK-tränaren Patrick Walker är mycket nära en övergång till Assyriska FF.

Patrick Walker lämnar Sandefjord

NA skriver, att Patrick Walker får lov att lämna sitt jobb som tränare för den norska klubben Sandefjord. (NA:s sammanfattning beträffande Walkers tid i klubben är dock än så länge inte korrekt). Han blev utsedd till tränare år 2008 (inte 2009) och hans första två år i föreningen blev mycket framgångsrika såtillvida, att han (tillsammans med spelarna) direkt lyckades föra upp klubben från Adeccoligan till Tippeligan. År 2009 nådde klubben med en åttondeplats sin bästa placering någonsin i Norges högsta serie. Förra året gick det dock betydligt sämre och klubben flyttades ner till Adeccoligan igen. Årets start med 5 poäng på 5 matcher har inte varit tillräckligt bra och nu får således lov att Patrick lämna jobbet.

Patrick hade kontrakt med klubben fram till och med år 2012 och kan av allt att döma se fram emot en hyfsad slutavräkning.

NA: Förre ÖSK-tränaren fick sparken
Sandefjord: Sandefjord Fotball og Patrick Walker skiller lag
Sandefjords Blad: Walker er ferdig i SF
Sandefjords Blad: SF hadde avskjedskontrakt

Patrick har, såvitt jag vet, kvar sin villa i Lundby och kommer väl antagligen att återvända hit. Vem vet, han kanske dyker upp som experttyckare i NA så småningom.

Patrick Walker, sedd från Irland

GreeneScene: Pat Walker, Irishman done good in Scandanavia.

Patricks beskrivning av situationen om och efter degraderingen har nog vissa drag av ett förskönande av hans egen insats och betydelse. Tvärtemot vad Patrick ger uttryck för verkade uppslutningen kring ÖSK vara i det närmaste total med Örebros egen järnlady i ledningen för klubben.