Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17/00: Trinh från start då Sverige slog Tjeckien

Martin Trinh spelade hela matchen då det svenska P17-landslaget avslutade 4-nationsturneringen i La Manga med en tredje vinst. Det var Tjeckien som den här gången fick se sig besegrade av det svenska laget som vann med 3-1. Matchen spelades under besvärliga förhållanden med en kraftig vind i planens längdriktning. Sverige fick börja med vinden i ryggen och hade vid halvtid efter 40 minuters spel en ledning med 2-0. I den andra halvleken gjorde lagen var sitt mål.

Martin Trinh fick förbundskapten Roland Nilssons förtroende att starta på sin sedvanlig plats som högerback. En plats som han fick behålla matchen ut. I de tidigare två matcherna har i princip hela bänken (utom målvakten) blivit inbytta för att alla skall få speltid etc. Den här gången gjordes bara två byten och man får väl anta, att Nilsson matchade den uppställning han ansåg bäst matchen igenom.

Nästa uppgift för landslaget är spel i det som kallas Elite Round och som fungerar som EM-kvalificering. Den turneringen spelas under andra halvan av mars och Sverige kommer att få möta Ukraina, hemmanationen Österrike samt Frankrike.

Med tanke på att Martin fick spela två matcher samt även fick göra ett litet inhopp i den tredje bör han väl ligga bra till för att få en plats på resan till Österrike.

SvFF: Tre raka segrar för P17 i La Manga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.