Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17/00: Trinh från start då Sverige förlorade mot Ukraina

Martin Trinh fanns med i startelvan och spelade hela matchen, då Sveriges 17-åringar mötte Ukraina i den första gruppspelsmatchen i Elite Round – kvalificeringsturneringen inför U17 EM. Det svenska laget hamnade i underläge efter en halvtimmes spel och såg ut att gå mot en förlust. Med två ordinarie minuter kvar att spela (2*40) kunde laget dock kvittera med hjälp av ett självmål. Tyvärr släppte man sedan in ett nickmål efter en frispark i den första övertidsminuten, varför matchen ändå slutade med en förlust.

Adam Bark började matchen på bänken och där avslutade han den också. Sverige utnyttjade bara två av sina tre byten och det är väl lite märkligt att Adam inte byttes in då Sverige jagade en kvittering.

SvFF: Höjdpunkter från matchen

SvFF: Övertidsmål ledde till förlust för P17/00-landslaget

Även om det blev förlust i den första matchen finns det fortfarande möjligheter för det svenska laget att ta sig till EM-slutspelet. Dit går nämligen gruppsegrarna plus de sju bästa tvåorna från de åtta grupperna. Men för att komma så långt kommer det nog att krävas vinst i de två återstående matcherna mot Österrike och Frankrike (hu!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.